Близо 60 хиляди лева са нужни за довършването на Неделното училище към храм „Св. Иван Рилски“ в Бургас

До юни трябва да приключи строителството на сградата на Неделното училище, после да се довърши вътрешността на помещенията и да се осигури вътрешното обзавеждане. Необходима е финансова помощ за да бъде реализирана идеята до край, съобщи отец Николай.

„Неделното училище към храма съществува от 2012 година и все повече деца , а и възрастни искат да го посещават, за да научат повече за Бог и християнската вяра. Часовете се провеждат на балкона на храма, където по време на неделните литургии пеят хористите. Мястото, не само не е подходящо, но и не предлага никакви условия за да се проведе час по богословие и въпреки това децата са впечатлени от това, което им се разказва и идват в храма.“

Плановете са в новата сграда децата да се занимават и със стъклопис и музика. В специална зала на първия етаж те ще имат осигурени всички необходими условия, за да учат, а и да се се забавляват в приятна среда. На втория ще бъдат оборудвани лекарски и зъболекарски кабинет, където безплатно ще бъдат преглеждани бедни и нуждаещи се християни.

За довършването на сградата са нужни още близо 60 хиляди лева. Църковно просветният център е почти готов на груб строеж, като 2/3 от финансирането на строителните дейности е осигурено от църковното настоятелство. То моли всички православни християни в страната и извън нея, които са съпричастни с идеята да има православно религиозно образование да помогнат с колкото и каквото могат в името на вярата и на доброто.

Банкова сметка:

Банка ДСК гр. Бургас

BIC: STSABGSF
IBAN: BG93STSA93000021330656
Църковно настоятелство храм "Св. Иван Рилски"


ВИЖТЕ ОЩЕ

До два месеца концесионерът на Океанариума трябва да заплати дължимите банкови гаранции

Изграждането на океанариума в Бургас отново предизвика спорове между представители на фирмата концесионер , местната администрация и общинските съветници. По време на Комисията по правни въпроси към Общинския съвет днес стана ясно, че фирмата не е платила банковата гаранция, заложена в концесионния договор. До 30 юли тази година фирмата е..

публикувано на 16.08.18 в 17:43

Няма замърсяване на морската вода край Созопол според проби взети преди седмица

Няма замърсяване на морската вода край Созопол сочат пробите, взети на 9 август по сигнали за наличие на мазутни петна по морската повърхност, преди да стане известно за разлива от потъналия кораб „Мопанг“.  Анализирани са две проби от морската вода в района на „Созопол централен плаж“ и плаж „Хармани“. Те са изследвани от Регионална лаборатория-Бургас..

публикувано на 16.08.18 в 17:17

Министър Николина Ангелкова ще обсъжда в Бургас проект за винено-кулинарни дестинации

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще участва в кръгла маса в Бургас за обсъждане на проекта за 12 винено-кулинарни дестинации.  С представители на местната власт и туристическия и земеделски сектор в региона ще бъдат дискутирани дестинациите „Добруджа и Северно Черноморие“ и „Южно Черноморие“.  Дискусията  е част от инициативата за създаване..

публикувано на 16.08.18 в 17:12

"Репортер 5" на 16 август

Eто какво ще чуем в днешното издание на "Репортер 5": - В темата на деня говорим за проекта за пространството до площад "Тройката". Дали там ще има универсален магазин, или ще се превърне в красив площад? Отговорите след малко. - На близо 80-90% е овладян мазутният разлив от потъналия преди век американския кораб „Мопанг“ край Созополол...

публикувано на 16.08.18 в 15:43

Христо Михайлов: БАБХ да каже има ли чума по животните в Странджа

Българската агенция по безопасност на храните трябва да каже ясно и категорично има ли чума по дребните преживни животни на територията на Югоизточна България. Това заяви зам.-председателят на ПП АБВ доц. Христо Михайлов. Той коментира, че до днес няма яснота по този въпрос – имало ли е болни животни или не. Доц. Михайлов определи поведението на..

публикувано на 16.08.18 в 15:43

Почти е овладян разливът на гориво от "Мопанг"

На близо 80-90% е овладян мазутният разлив от потъналия преди век американския кораб „Мопанг“ край Созополол. Това съобщи за БНР Бургас непосредствено след излизането на брега водолазът Михаил Заимов. Той, заедно с още един доброволец приключиха днес със запушването на отворите, през които изтичаше гориво.  Счупени нитове на..

публикувано на 16.08.18 в 15:09

Монтират пасарелки на "Акве Калиде"

Приключва пореден етап от реставрацията и консервацията на старините в археологическия комплекс "Акве калиде" край Бургас. В момента там се монтират пешеходни пасарелки, които ще предоставят на посетителите най-добрите гледни точки към разкритата архитектура на най-посещаваните бани в Източна Европа в продължение на две хилядолетия. Освен това е..

публикувано на 16.08.18 в 12:52