Денят на отворени врати в гимназията за чужди езици "Васил Левски"

Своите 55 години принос в родното образование отбелязва Профилираната гимназия за чужди езици "Васил Левски". Постиженията й по прилагането на различни новаторски подходи днес бяха демонстрирани пред ученици и преподаватели от други учебни заведения.

Партньорството и добрите практики привлякоха гости от други училища. Галина Бозвелиева от Морското училище:

Идваме тук да си сверим часовниците, да почерпим идеи и да ги приложим  на практика.

Как младите хора  да се забавляват и в същото време да научават нови неща, един от тези методи избира като подходящ за учениците си и Теменужка Димитрова от училище „Яворов“.ВИЖТЕ ОЩЕ

Поредни протести против цените на горивата ще се проведат в Бургас, Сливен и Ямбол

Пореден протест срещу цените на горивата се очаква в Бургас. В 12 часа недоволните ще се съберат на паркинга на хипермаркет на един от входовете на града. Към този момент не е обявено официално на къде ще продължи шествието и дали ще бъдат блокирани централни булеварди или магистрали. „Ние не сме организатори на протеста и за това не сме..

обновено на 18.11.18 в 08:56

В Поморие са готови за зимния сезон

Вниманието на пътнопочистващата фирма, която ще се грижи за поддръжката на общинската мрежа в Поморие, ще бъде насочено основно към планинската част. Именно там имаме сериозни проблеми през зимата, посочи заместник - кметът Кунчо Гайдов: "Сред проблемите места са с.Козичено, пътя Каменар - Каблешково, който е основен за района и се използва, когато са..

публикувано на 18.11.18 в 08:56

През декември става ясно дали ще се финансира допочистването на канала „Вая“

Държавна комисия трябва да приеме през следващата седмица първият етап на почистения канал „Вая“ край Бургас. Това каза за БНР – Бургас областният управител Вълчо Чолаков, който спечели проект за тези дейности, по Програмата за трансгранично сътрудничество. Участъкът е около 400 метра, а каналът не бе почистван от 1986 г. „Към средата..

публикувано на 17.11.18 в 17:14

УМБАЛ – Бургас правят календар с благотворителна цел

Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас започна изработката на традиционния календар със снимки на своите недоносени бебета. Той се отпечатва за трета поредна година с благотворителна цел. Със средствата от продажбата се купуват апаратура и консумативи за отделението, което спасява живота на недоносените деца. Днес, в Световния ден..

публикувано на 17.11.18 в 16:19

Над 300 деца и родители се включиха в празника „Вкусна есен“

Повече от 300 деца от 23 бургаски детски градини и 7 училища заедно със своите родители участваха в празника на здравословното хранене „Вкусна есен“, което се проведе в спортната зала „Младост“. Всяко учебно заведение беше представено от свой отбор, съставен от пет деца и трима родители. В рамките на 15 минути те трябваше да приготвят ястие..

публикувано на 17.11.18 в 16:13

ГЕРБ - Сливен дариха пари за нов кувьоз

1000 лв. от субсидията си дариха от ГЕРБ - Сливен за закупуване на нов кувьоз за отделението по неонатология на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Благотворителната кампания продължава с базари, които ще организират местните училища, а БЧК се включва в набирането на средства чрез продажбата на картички. Началникът на отделението д-р Таня Праматарова обяви,..

публикувано на 17.11.18 в 14:46

Топлят учениците в Стралджа с минерална вода

Трета поредна година училищата и детските градини в Стралджа се отопляват с вода от местен минерален извор. Предстои в проекта да бъдат включени още сгради.  Температурата на водата при изворите е около 78 градуса и се нуждае от леко подгряване, за да се поддържа отоплението в стаите. Справката показва, че разходите за отопление в учебните..

публикувано на 17.11.18 в 14:41