Вики Терзийска: Майчинството ме направи по - търпелива и отговорна

Виктория Терзийска, по-известна и като Вики Терзийска, е вокал на група „Мастило“. Тя е автор на всички текстове на песните в групата, която е създадена през 1999 г. Заедно издават три албума с авторски песни. Освен за група Мастило, Виктория пише текстове и за други български изпълнители. Тя беше и водеща на музикални предавания в няколко телевизии. А знаете ли, че е завършила журналистика и право!

След като „момичето с кафевите очи“ стана майка, тя се е отдала на грижите за дъщеричката си Маргарита, която след дни ще стане на 2 годинки. 

„Майчинството категорично ме промени. Първо ме научи да ставам по – рано, но това е най – малката промяна. Накараме да бъда по – търпелива, по – отговорна в действията си спрямо един човек, който израства в моите ръце. И ме накара да се усмихвам на такива малки жестове от страна на дъщеря ми, но такива които изпълват цялото ми същество и ме правят безкрайно щастлива.“

Още чуйте в звуковия файл:

Заедно с грижите за дъщеричката си, Вики Терзийска се занимава и с реализацията на проект „Маргаритка“ свързан с възраждането на популярни български детски песнички за нов живот.  Той е създаден съвместно с Яна Липованска.

В специален компакт диск са събрани 11 от най-известните български детски песнички с нови аранжименти и гласовете на най-известните съвременни български поп изпълнители. Заедно с компакт диска, “Маргаритка” се появи и в платформите за видео споделяне. Там част от песните , включени в диска, вече имат разкошни 3D анимирани видеа.

Още чуйте в звуковия файл:

Проектът влезе в категорията на най-бързо развиващите на 2017-та година. Той има и социална функция. С приходите от продажбата на компакт диска беше построена първата по рода си музикална площадка в България. Една възможност на всяко дете да се докосне до магията на музиката спонтанно и с любопитство да развива своите психомоторни способности. Тя се намира в София, но идеята е такива площадки да бъдат създадени и в други градове, включително и в Бургас.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Избират най-красивата омъжена бургазлийка тази вечер

Конкурсът за омъжени дами "Мисис Бургас" предстои тази вечер. Претендентките за короната са ярки личности с нестандартни професии, съобщават организаторите. Тази година броят на кандидатките е дванадесет. Всяка от тях е утвърден специалист в сферата, в която се развива. Те са на възраст между 27 и 55 години. Сред дамите, които са отсети за..

публикувано на 22.03.19 в 14:19

Бургаският маг Йордан Янев /Зайн/ получи купата "Сенко"

Бургаският маг Йордан Янев /Зайн/ бе обявен за „Илюзионист на годината” и получи купата „Сенко”. Престижното отличие е за спектакъла му „Вълшебствата на Зайн”, който той представи през миналата година   в 9 големи градове в страната, под мотото „Остани в България - промени България”. „Наградата, която получих за мен е голяма чест и..

публикувано на 22.03.19 в 09:13

Бургаският зоопарк вече е с лиценз

Зоопаркът в бургаския квартал „Черно море“ вече има лиценз. Той е чакан отдавна, а след проверка на място през декември, от комисия на Министерството на околната среда и водите, решението за лицензирането му вече е факт. Това съобщи за БНР Бургас Кръстьо Дъбов, собственик на зоопарка: "За да се получи лиценз за каквото и било, трябва..

публикувано на 20.03.19 в 15:01

Кои са дамите, които влизат в надпреварата за Мисис Бургас 2019

Майка на тризнаци, инженер-химик, военнослужеща, строител-проектант, икономист, любител на екстремните подводни спортове, плувала с тигрови акули са сред 12-те дамите, които ще се включат в конкурса Мисис Бургас на 22 март в 19:30 часа. Те са не само прекрасни и с щастливи семейства, но и са с отлична професионална реализация, на..

обновено на 17.03.19 в 15:12

Уникална снимка от въздуха на бургаските солници спечели фотографския оскар

Снимка на бургаските солници спечели наградата на Световната фотографска организация, а неин автор е русенецът Явор Мичев, който се занимава с аерофотография вече 11 години. Снимката, озаглавена „Солта на морето“, е отличена като най-добрия български фотос в конкурса, сподели Явор: " Този кадър заснех без някаква предварителна нагласа или..

публикувано на 17.03.19 в 11:47

Известни личности журират "Мисис Бургас“ 2019

Ярки личности, доказали се в своите професионални области, влизат в ролята на жури в тазгодишното издание на „Мисис Бургас“ 2019. Сред тях са футболистът и настоящ треньор на Нефтохимик Костадин Джамбазов, известен с играта си в клубове като Славия, Черноморец, Нафтекс и Литекс, като с последния е носител на купата на България. Известно време е тренирал..

публикувано на 16.03.19 в 16:25

Тодоровден е днес

Тодоровден се отбелязва винаги в първата събота от Великия пост за християните. Празнуват всички с имена: Тодор, Тодорка, Теодор, Теодора, Божидар, Юлиян, Юлияна, Тея, Теа. Тодоров ден се нарича още Тудорица. Отбелязва се с тържествено почитане на коня, с бурните български кушии (надбягване с коне). При изгрев слънце мъжете сплитат опашките и..

публикувано на 16.03.19 в 07:50