Пренасочват 209 млн. лева за образователна инфраструктура

Министерството на регионалното развитие и благоустройството  ще пренасочи 209 млн. лева от средствата за енергийна ефективност на обществени сгради към образователна инфраструктура в 39  общини. Ресурсът е за места, където има най-голяма необходимост от финанси. По този начин се изпълнява управленската програма, образованието да е основен приоритет, обясни зам.- министър Деница Николова. Тя допълни, че по този начин ще се подобри средата  в училищата и ще се пестят средства за отопление.

Днес в Слънчев бряг министър Николай Нанков обяви началото на нова инициатива. Тя се казва  "Моят  град е моята крепост" и  ще бъде финансирана по оперативна програма" Региони в растеж ". Нейни лица ще  бъдат Димитър Рачков и Васил Василев- Зуека.  Отличниците по история и география в 28 областни центъра  ще сформират отбори и ще участват в състезание с тематични въпроси. Така, според министъра, децата  ще опознаят  по-добре  родните си места и ще  се гордеят с тях. Особен акцент в кампанията ще бъде думата  „благоустройство“, учениците ще научат как се развиват техните региони.

Ще бъдат  организирани  4 полуфинални състезания в Кюстендил, Шумен, Стара Загора и Габрово.Последният етап ще се проведе в София.За всички участници в играта ще бъдат осигурени награди.

Повече в звуковия файлВИЖТЕ ОЩЕ

Следващата година Бургас може да е с най-модерния Онкологичен център

До средата на следващата година Бургас може да има един от най-модерните Комплексен онкологичен център. Проект предвижда изграждането на нова сграда и закупуването на едни от най-новите медицински апарати в тази област.  Христо Бозов, управител на Комплексния онкологичен център в Бургас напомни, че Бургас е едно от първите места по..

публикувано на 23.01.19 в 09:45

Блъснаха пешеходец на входа на Бургас (ОБНОВЕНА)

Пешеходец загина тази вечер, след като бе блъснат от автомобил в Бургас, съобщиха от ОД на МВР Бургас. Инцидентът е станал малко след 18:30 ч. на пътя от квартал „Ветрен“, на метри от Контролно пропускателния полицейски пункт на входа на града. Мощният автомобил е бил управляван от 59-годишен мъж от Ямбол. Пешеходецът е загинал на място. Той е на 56..

обновено на 23.01.19 в 08:48

Адресът на детето е водещ критерий при приема в училище и градина в Бургас

Адресът на детето от тази година ще е важен, както за приема в детска градина, така и за този в училище, според новите правила, качени на сайта на община Бургас. Парадоксът е, че много родители не знаят на какъв адрес е записано детето им, уточни   Веселина Таралова, директор „Образование и демографски въпроси“ в местната администрация. "Особено за..

публикувано на 23.01.19 в 08:36

Три улици в Карнобат остават без ток следобеда

От Електроразпределителното дружество информират, че без ток ще бъде част от Карнобат.  От 13.00 до 15.00 часа ще бъдат засегнати живеещите на улиците "Антим I", "Петър Берон", "Янчо Блецов".  В Бургас електрозахранването ще бъде прекъснато до 16.30 часа в кв. "Победа" в района на фирмата за улично почистване и автомивките в района. 

публикувано на 23.01.19 в 07:32
Хотел с паркинг. Примерно

"Булевард Демокрация" - на 22 януари

„В стройни чети и дружини дружно да вървим напред. Да се учим, да работим, да строим живота нов. По дюни, плажове орем, бетон ще леем до откат, а над нас властта народна е разперила крила“ Ще кажете, че няма рима и ще сте прави. Но и аз не съм поет. Важното е да сменим предназначението на всичко родно, де..

публикувано на 22.01.19 в 15:00

Кметът на Несебър Николай Димитров направи проверка на строителните дейности в града

Вчера кметът на общината Николай Димитров направи инспекция на текущите ремонтно-строителни дейности на няколко обекта на територията на Несебър. Обиколката включваше както проверки по улица „Хан Крум“ в новата част на града, така и южната крайбрежна алея и улиците „Иван Асен II” и „Гларус“ в стария Несебър. Ремонтните дейности по улица „Хан Крум“..

публикувано на 22.01.19 в 14:50

Обявена е грипна епидемия в Сливенска област

Със заповед на директора на РЗИ-Сливен д-р Петя Балулова от 23 януари е обявена грипна епидемия в Сливенска област. Заповедта е издадена във връзка с повишаване на броя на заболелите от грип и остри респираторни заболявания за периода от 14 до 20 януари. Разпоредени са мерки спрямо лечебните заведения за извънболнична и болнична помощ, както и до..

публикувано на 22.01.19 в 14:43