Живко Табаков: Необходими са сериозни реформи в „Бургасбус“

Живко Табаков

Необходими са реформи в „Бургасбус“, за да се превъзмогне загубата от близо 4 милиона лева за изминалата година. Това коментира пред БНР – Бургас общинският съветник Живко Табаков. Повишението на цената на билета с 30% (от 1 лв. – на 1.30 лв. – б.а.) няма да окаже достатъчен ефект, поясни той:

„Ако наблюдаваме отчета от 2015 – та, 2016 – та, 2017 – та, ние, за 2017 – та година вече виждаме, че дълготрайните активи се смаляват. Макар че, през миналата година са отпуснати 558 000 за закупуване на нови такива, дълготрайни активи. От къде идва това? Това идва, че вече започва амортизационният период на транспортните средства, които сме закупили. И аз искрено се съмнявам, че следващата година, тези 30% увеличаване на цената ще могат да компенсират тази разлика. Защото в отчета е споменато, че част от транспортните средства са излезли от своя гаранционен период“

Има сключен договор за поддръжката на тези транспортни средства и догодина ще има разходи и по това перо, посочи Живко Табаков. Не трябва да мислим как да стопим тази загуба, а общинското предприятие да е отново на печалба, поясни той.

Подробности можете да чуете в прикачения файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Близо 50 души протестираха срещу изграждането на бежански лагер в Малко Търново

Протестиращи блокираха пътя за Малко Търново при отбивката за село Стоилово тази сутрин. Причината за недоволството им е намерението за евентуално настаняване на мигранти в района.  Още в самото начало протестът започна със скандали между организаторите от политическата партия „Възраждане“ и хората, които бяха блокирани на пътя. „…Поне..

публикувано на 23.03.19 в 11:54
Чанко Мирчев

Ремонт на улици в Равнец искат местните

Жители на Равнец искат ремонт на две от улиците, които водят към местната детска градина. Те са споделили притесненията си с общинския съветник от БСП Чанко Мирчев, който внесе докладна записка за дейности по улиците „Марица“ и „Гагарин“. „Двете улици, по които може да се стигне до самата детска градина, са в отчайващо състояние...

публикувано на 23.03.19 в 11:04

Английската пее в подкрепа на „Онкоболни и приятели“

Благотворителен концерт "Вечер на талантите" в подкрепа на Сдружение "Онкоболни и приятели" ще се проведе днес от 18:00 часа в Дома на нефтохимика. Спектакълът се организира по инициатива на Английска езикова гимназия "Гео Милев". Участие ще вземат ученици от гимназията, сред които носителката на приза "Мис България" - 2018..

публикувано на 23.03.19 в 09:49

Продължава инициативата „420 табели“

Работилницата „420 табели“ на Бургас Рециклира продължава и днес. Дървеният материал, боите и четките, са осигурени от организаторите, като ще се работи върху стари палети и дъски от солниците. Инициативата започва в градинката на Операта в 14 ч., а при лошо време – в читалище „Хамалогика“. След приключването на събитието табелите..

публикувано на 23.03.19 в 09:23

Извънредно! Протест блокира пътя за Малко Търново (галерия) (обновява се)

Граждани и представители на партия „Възраждане“ блокираха пътя за Малко Търново при отбивката за село Стоилово в 8:10 ч. Около 50-ина души протестираха срещу евентуално изграждане на лагери за мигранти . Те са възмутени, че не е имало информация за това   и допитване до хората . Според тях, не е справедливо да се дават пари за..

обновено на 23.03.19 в 09:03

"Булевард Демокрация" на 15-ти 22-ри март

Темата ни днес е за настроенията сред местните хора по повод информацията, че ще има бежански лагери в Малко Търново и Елхово. Сутринта чухте позицията на хората от Странджа, които са против обекти, в които да бъдат настанявани чужденците. Същевременно от МВР официално съобщиха, че  няма да бъдат строени нови бежански лагери. След минути мненията и на..

публикувано на 22.03.19 в 14:45
Снимката е илюстративна.

Затварят временно улица „Струма“ на 25 март

Улица „Струма“ в ж.к. „Братя Миладинови“ ще бъде временно затворена за движение на 25 март от 08:00 ч. до 16:00 ч. Това съобщават от Община Бургас. Заради многото сигнали за падащи сухи клони, служители на Общината извършиха проверка и възложиха резитба за оформяне на короните на дърветата по улицата. Заради безопасността на пешеходци,..

публикувано на 22.03.19 в 11:27