Живко Табаков: Необходими са сериозни реформи в „Бургасбус“

Живко Табаков

Необходими са реформи в „Бургасбус“, за да се превъзмогне загубата от близо 4 милиона лева за изминалата година. Това коментира пред БНР – Бургас общинският съветник Живко Табаков. Повишението на цената на билета с 30% (от 1 лв. – на 1.30 лв. – б.а.) няма да окаже достатъчен ефект, поясни той:

„Ако наблюдаваме отчета от 2015 – та, 2016 – та, 2017 – та, ние, за 2017 – та година вече виждаме, че дълготрайните активи се смаляват. Макар че, през миналата година са отпуснати 558 000 за закупуване на нови такива, дълготрайни активи. От къде идва това? Това идва, че вече започва амортизационният период на транспортните средства, които сме закупили. И аз искрено се съмнявам, че следващата година, тези 30% увеличаване на цената ще могат да компенсират тази разлика. Защото в отчета е споменато, че част от транспортните средства са излезли от своя гаранционен период“

Има сключен договор за поддръжката на тези транспортни средства и догодина ще има разходи и по това перо, посочи Живко Табаков. Не трябва да мислим как да стопим тази загуба, а общинското предприятие да е отново на печалба, поясни той.

Подробности можете да чуете в прикачения файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Длъжници се разделиха с оборота си от заведения по морето

Екипи на бургаското звено „Фискален контрол“ и публични изпълнители от териториалната структура на НАП в морския град извършиха изненадващи проверки на търговски обекти по Южното Черноморие, които се стопанисват от фирми неплащащи просрочените си задължения към приходното ведомство. Същевременно формират  всекидневни обороти и приходи. Мярката..

публикувано на 17.07.18 в 19:02

До петък пръскат срещу комари

На 18.07.2018 г. /сряда/, 19.07.2018 г. /четвъртък/ и 20.07.2018 г. /петък/ ще бъдат извършени  въздушни обработки срещу ларви на комари с моторен делтапланер. Целта са водните площи и крайбрежните тръстикови масиви по обходния канал на Атанасовско езеро и крайбрежния район на езерото Вая, в посока кв. "Лозово", кв. "Долно Езерово", "Горно Езерово" и..

публикувано на 17.07.18 в 17:40

Животновъди от с.Воден настояват за преизчисляване на обезщетенията (обновена)

 Въпреки първоначалният отказ да получат обезщетения за умъртвените си животни, към 16,30 часа, всички животновъди от Воден приеха предвидените средства. В края на юни заради огнище на чума в селото бяха евтанизирани 1284 овце и кози. Парите във Воден пристигнаха малко преди 14.00 часа, въпреки официално обявения час 12.00. Чакането изнерви стопаните,..

публикувано на 17.07.18 в 16:46

Държавата ремонтира язовири в Сливенска област

Седем от общо 109 язовира общинска собственост в Сливенска област, за които общините не могат да отделят пари за поддръжка, ще бъдат ремонтирани за сметка на държавата. Това съобщи заместник-областният управител Камен Костов. Очаква се Държавната консолидационна компания  да определи фирмите, които ще извършват дейностите. Проблемните язовири са край..

публикувано на 17.07.18 в 16:34

Репортер 5 на 17 юли

По-малко от 4 месеца след скандалния случай на летище София, при който половината пасажери на полет от Париж влязоха в България без паспортна проверка, МВР е установило подобен гаф, но с частен самолет кацнал от Габрово и отлетял впоследствие за Солун, пише Медиапул. Грешката не била на Гранична полиция, подчерта главният секретар на МВР. Става..

публикувано на 17.07.18 в 15:44

Въпреки малкото туристи в момента, в Несебър очакват силен сезон

Община Несебър очаква след слабото начало на летния сезон заради Световното първенство по футбол, което е накарало туристите за предпочетат Русия, тази ситуация да се промени  до 10 дни. Това се усеща и по инвеститорския интерес към морската община с хилядолетна история.  През лятото интересът от страна на туристите към всички морски общини..

публикувано на 17.07.18 в 15:08

Созопол празнува света Марина

Созопол отбелязва днес своя празник с разнообразни събития. Плувен маратон, народно веселие, тържествена литургия поставиха началото на честванията по повод света Марина, закрилницата на града. Празничните прояви започнаха още от вчера и продължават 3 дни. 64 смелчаци преплуваха разстояние от близо 3 км във водите на созополския залив...

публикувано на 17.07.18 в 14:51