С тениска на бала

Възпитаниците на Руската гимназия се включиха в инициативата  „С тениска на бала“. Благотворителната кампания подкрепя образованието на сираци.

Радомира Тамбурова от Ученическия съвет отбелязва: Съучениците ни  показват колко големи сърца имат. Така помагат на останалите в неравностойно положение. Не всеки има прекрасен живот с финансова осигуреност. Тези тениски са предварително закупени, парите вече са дарени. Вместо помпозни рокли и шарении показваме обичта си към връстниците.  По време на благотворителен мач също бяха събирани дарения за ученик от гимназията.

Още за  изпращането на абитуриентите- от Радомира Тамбурова, Георги Чапкънов и  за концерта в Летния театър - от заместник директора Светослава Славова в аудиофайла:Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Администрацията на Болярово посети всички социални заведения

Домът за стари хора във Воден бе последният посетен от ръководството на Община Болярово след серия от срещи с хората и персонала на социалните заведения. Сред основните проблеми, които споделиха директорът Златка Янчева и колегите ѝ, са ниското заплащане, определено на национално ниво.   От дома имат нужда и от още един санитар...

публикувано на 23.03.19 в 13:37

Близо 50 души протестираха срещу изграждането на бежански лагер в Малко Търново

Протестиращи блокираха пътя за Малко Търново при отбивката за село Стоилово тази сутрин. Причината за недоволството им е намерението за евентуално настаняване на мигранти в района.  Още в самото начало протестът започна със скандали между организаторите от политическата партия „Възраждане“ и хората, които бяха блокирани на пътя. „…Поне..

публикувано на 23.03.19 в 11:54
Чанко Мирчев

Ремонт на улици в Равнец искат местните

Жители на Равнец искат ремонт на две от улиците, които водят към местната детска градина. Те са споделили притесненията си с общинския съветник от БСП Чанко Мирчев, който внесе докладна записка за дейности по улиците „Марица“ и „Гагарин“. „Двете улици, по които може да се стигне до самата детска градина, са в отчайващо състояние...

публикувано на 23.03.19 в 11:04

Английската пее в подкрепа на „Онкоболни и приятели“

Благотворителен концерт "Вечер на талантите" в подкрепа на Сдружение "Онкоболни и приятели" ще се проведе днес от 18:00 часа в Дома на нефтохимика. Спектакълът се организира по инициатива на Английска езикова гимназия "Гео Милев". Участие ще вземат ученици от гимназията, сред които носителката на приза "Мис България" - 2018..

публикувано на 23.03.19 в 09:49

Продължава инициативата „420 табели“

Работилницата „420 табели“ на Бургас Рециклира продължава и днес. Дървеният материал, боите и четките, са осигурени от организаторите, като ще се работи върху стари палети и дъски от солниците. Инициативата започва в градинката на Операта в 14 ч., а при лошо време – в читалище „Хамалогика“. След приключването на събитието табелите..

публикувано на 23.03.19 в 09:23

Извънредно! Протест блокира пътя за Малко Търново (галерия) (обновява се)

Граждани и представители на партия „Възраждане“ блокираха пътя за Малко Търново при отбивката за село Стоилово в 8:10 ч. Около 50-ина души протестираха срещу евентуално изграждане на лагери за мигранти . Те са възмутени, че не е имало информация за това   и допитване до хората . Според тях, не е справедливо да се дават пари за..

обновено на 23.03.19 в 09:03

"Булевард Демокрация" на 15-ти 22-ри март

Темата ни днес е за настроенията сред местните хора по повод информацията, че ще има бежански лагери в Малко Търново и Елхово. Сутринта чухте позицията на хората от Странджа, които са против обекти, в които да бъдат настанявани чужденците. Същевременно от МВР официално съобщиха, че  няма да бъдат строени нови бежански лагери. След минути мненията и на..

публикувано на 22.03.19 в 14:45