Бургазлии са скептични към хазартните и лотарийни игри

Снимка: Пламен Коцев

Бургазлии масово не одобряват рекламата на хазартни и лотарийни игри по телевизията, показа анкета на БНР - Бургас. Според тях търкането на лотарийни билети е излязло извън контрол.

 „Всеки втори търка билетчета постоянно, а не се знае на 100 % дали е истина или не. Не знам дали организаторите дават толкова лесно по 100 000 лв. на всеки втори човек… Народът няма пари. Колкото и да изкара, гледа да ги даде за билетчета, защото иска да се сдобие с някакви лесни и бързи пари без да полага много труд… Не вярвам и съм скептична към подобни лотарии. За мен това е омагьосан кръг, от който си патят хора, които нямат възможности… Според мен по този начин крадат парите на най-бедните хора… Това е най-голямата шашма, която съм виждала и за която съм чувала през последните 10 години.“

Промените в закона за хазарта, касаещи ограничаването на рекламата, са внесените от вицепремиера Валери Симеонов. Те предвиждат и забрана за разпространението на билети, фишове, талони, както и изплащането на печалби за хазартни игри в обекти без лиценз от Държавната комисия по хазарта. Законопроектът, който вече е внесен в Народното събрание има принципната подкрепа на ГЕРБ и БСП, но против са много организации като БФС и КРИБ.

Повече по темата чуйте в звуковия файл:ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Представят електромобила създаден от ученици от Механото

Ученици от Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника в Бургас създадоха електромобил, с който ще се включат в надпреварата Eco-marathon. Събитието ще се проведе от 29 май до 01 юни във Франция. Името на бургаския отбор е "Mehano Team", а на прототипа - "Batkomobil". Зад проекта стоят Велин Георгиев, Атанас Христов и Антон Стойчев,..

публикувано на 21.05.18 в 08:48

Ахтопол отбелязва деня на Свети Константин и Елена

И тази година празникът ще бъде почетен, както подобава при параклиса "Св. Св. Константин и Елена", с освещаване на лековитата вода от аязмото и курбана.  "Нека всички заедно да отидем и да се помолим за здраве, благоденствие и сполука", отправи покана ахтополският отец Йордан. Свещеникът отново призова хората да почитат светците и светите места, да..

публикувано на 21.05.18 в 08:35

Драконовски мерки срещу преписването на матурите днес

Над 3 300 зрелостници от бургаска област се явяват днес на държавния зрелостен изпит по български език и литература, при драконовски мерки срещу преписване. Днес е изпитът по български език и за кандидат-гимназистите. Те ще се проведат по правилата въведени миналата година.  Въпреки недоволството на учители и ученици, матурата отново ще бъде на модули...

публикувано на 21.05.18 в 07:47

Банево се разширява към местността "Лозята"

Искане за разрешение за изграждането на нови улици в местността „Лозята“ в   „Банево“ е постъпило в Общинския съвет в Бургас. Целта е по този начин да се създаде подходяща инфраструктура за разширението на квартала. Територията е предвидена за ниско жилищно застрояване, обясни главният архитект на Община Бургас Веселина Илиева. „В част..

публикувано на 20.05.18 в 16:50

„Приключение в музея“ предлага за децата Природонаучния музей в Бургас

След обновяването на сградата и експозицията му екипът на музея възобновява програмата си за екологично обучение, като интересна възможност за бургаските деца да прекарат част от лятната си ваканция. От 4 до 29 юни ще бъдат сформирани 4 групи по 10 деца. В продължение на пет дни /от понеделник до петък , от 13 до 17 часа/ децата от всяка група ще имат..

публикувано на 20.05.18 в 15:00

Пристанище - Бургас с увеличение на товарооборота от началото на годината

С над 15% е увеличен товарооборотът за първите 4 месеца на годината на пристанище „Бургас“. Това каза изпълнителният му директор Диян Димов. Той съобщи, че добрите финансовите резултати на порта за изминалата година са повлияни и от обновената зона за складиране и съхранения на товари на 12-то и 13-то корабно място : "За Пристанище Бургас 2017 година..

публикувано на 20.05.18 в 13:00
парк

Изграждат велоалея и паркинг до морето в парк „Росенец“

В Лесопарк Росенец ще бъде изградена велоялея и нов паркинг до морето, предвижда новия общ устройствен план на парка, съобщи главният архитект на община Бургас инж. Веселина Илиева. Планът беше обсъден на заседание на Постоянната комисия по устройство на територията. В източната част на парка Общинският съвет вече е одобрил план за улична..

публикувано на 20.05.18 в 10:50