Бургазлии са скептични към хазартните и лотарийни игри

Снимка: Пламен Коцев

Бургазлии масово не одобряват рекламата на хазартни и лотарийни игри по телевизията, показа анкета на БНР - Бургас. Според тях търкането на лотарийни билети е излязло извън контрол.

 „Всеки втори търка билетчета постоянно, а не се знае на 100 % дали е истина или не. Не знам дали организаторите дават толкова лесно по 100 000 лв. на всеки втори човек… Народът няма пари. Колкото и да изкара, гледа да ги даде за билетчета, защото иска да се сдобие с някакви лесни и бързи пари без да полага много труд… Не вярвам и съм скептична към подобни лотарии. За мен това е омагьосан кръг, от който си патят хора, които нямат възможности… Според мен по този начин крадат парите на най-бедните хора… Това е най-голямата шашма, която съм виждала и за която съм чувала през последните 10 години.“

Промените в закона за хазарта, касаещи ограничаването на рекламата, са внесените от вицепремиера Валери Симеонов. Те предвиждат и забрана за разпространението на билети, фишове, талони, както и изплащането на печалби за хазартни игри в обекти без лиценз от Държавната комисия по хазарта. Законопроектът, който вече е внесен в Народното събрание има принципната подкрепа на ГЕРБ и БСП, но против са много организации като БФС и КРИБ.

Повече по темата чуйте в звуковия файл:ВИЖТЕ ОЩЕ

Майки на деца с увреждания провеждат благотворителен базар за трета поредна година (снимки)

Сувенири, украса, картички са само част от прекрасните предмети, които са направили майките от сдружение „Равен старт 2009“. Инициативата е подкрепена и от други жени, които са предоставили за базара ръчно направени изделия. Включиха се и дами от Габрово, Пловдив, София, разказа Гергана Маврова, която е майка на момиченце с детска церебрална..

публикувано на 17.12.18 в 11:19

Догодина ще бъдат отпуснати милион и половина лева за иновации в училищата

19 са иновативните училища в Бургас, последните 10 са придобили този статут през тази година, съобщи депутатът от ГЕРБ Ася Пеева. 1 млн и 500 хиляди лева са заложени  през 2019  в националната програма за иновации в учебните заведения. Средствата ще бъдат за обмен на добрите практики по отношение на иновациите и това, което до сега е постигнато,..

публикувано на 17.12.18 в 08:58

Поредно заседание по делото „Пиргос“

Поредно заседание по делото „Пиргос“ ще се проведе днес в Бургаския административен съд. Живеещите в близките блокове обжалват изменението в Подробния устройствен план, издаден от Община Бургас. Според тях  това ще даде възможност за израждането на поредния висок блок, който ще отнеме от жизненото пространство в района. При последното заседание през..

публикувано на 17.12.18 в 08:42

От днес започва продажбата на електронни винетки

От днес започва продажбата на електронни винетки от сайта bgtoll.bg и мобилното приложениe, съобщиха от  Агенция ,,Пътна инфраструктура“.Стикери ще могат да се купуват   и от терминали за самотаксуване, които ще бъдат разположени в търговските обекти по протежение на републиканската пътна мрежа. Плащането ще става посредством дебитна и кредитна карта,..

обновено на 17.12.18 в 08:14

Очакват се спирания на тока в много бургаски села

От Електроразпределителното дружество информират, че поради планови действия по съоръженията, до 10.30 часа смущения на електрозахранването ще има в селата Черни връх, Полски извор, Тръстиково, Братово, както и във фотоволтаичните централи в района.  А до 16.30 спирания на тока са възможни в Българово, Братово и Равнец. 

публикувано на 17.12.18 в 08:11

50 души протестираха днес в местността "Германката"

50 кв. метра частен терен ще станат общинска собственост, за да се направи път до морския бряг в местността Германката край Созопол. Това обеща днес кметът на общината Панайот Рейзи пред близо 50 протестиращи срещу застрояването на района и ограничаването на достъпа до морето. Кметът Рейзи уточни, че проблемът ще бъде решен до началото на..

публикувано на 16.12.18 в 12:39

Дядо Коледа ще радва бургаските деца на площад "Тройката" от днес

Дядо Коледа ще радва бургаските деца на пл. "Тройката" от 17.30 часа всяка вечер в дните от 16 до 23 декември. Усмихнатият белобрад старец ще пристига с приказно светлинно шоу. Хиляди лампички ще озаряват детския коледен кът на площада, а весели мелодии ще допълват празничната атмосфера и настроение. Всяко желаещо дете ще може да се снима с..

публикувано на 16.12.18 в 08:56