Световният ден на хипертонията отбелязваме днес

Снимка: архив

В 11 града от страната, включително и Бургас, ще бъде отбелязан Световният ден на хипертонията с национална здравна кампания по инициатива на Българската лига по хипертония. Тази година, тя е под надслов „Нормално кръвно налягане - нормален сърдечен ритъм - превенция от инсулт“.

Причините за високото кръвно налягане могат да се крият в рискови фактори като свръхтегло, прекомерен прием на алкохол и сол и недостатъчна физическа активност.  Затова е важно да се замислим за консултация със специалист. 

По този повод от 11.00 до 18.00 ч. пред Община Бургас ще бъде разположен пункт, в който доброволци ще консултират и информират гражданите за съвременните методи за профилактика. Те ще представят и начини за диагностика и лечение на хипертонията и усложненията й при възрастни и деца. На желаещите, ще се измерва тегло и кръвно налягане с електронни апарати, снабдени с технология за откриване на предсърдно мъждене, без ЕКГ.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 15-ти 22-ри март

Темата ни днес е за настроенията сред местните хора по повод информацията, че ще има бежански лагери в Малко Търново и Елхово. Сутринта чухте позицията на хората от Странджа, които са против обекти, в които да бъдат настанявани чужденците. Същевременно от МВР официално съобщиха, че  няма да бъдат строени нови бежански лагери. След минути мненията и на..

публикувано на 22.03.19 в 14:45
Снимката е илюстративна.

Затварят временно улица „Струма“ на 25 март

Улица „Струма“ в ж.к. „Братя Миладинови“ ще бъде временно затворена за движение на 25 март от 08:00 ч. до 16:00 ч. Това съобщават от Община Бургас. Заради многото сигнали за падащи сухи клони, служители на Общината извършиха проверка и възложиха резитба за оформяне на короните на дърветата по улицата. Заради безопасността на пешеходци,..

публикувано на 22.03.19 в 11:27

Провеждат дискусия на тема „Жените – между майчинството и кариерата“ във Флората

Дискусия на тема „Жените – между майчинството и кариерата“ предстои днес в Експозиционен център „Флора“-Бургас. Организатори на събитието са Майки ГЕРБ и ЖГЕРБ, а срещата е с начален час 17:00 в малката зала на центъра. Сред темите, които ще бъдат обсъдени, са възможностите за връщане на работа след раждането на дете и адаптация към работното..

публикувано на 22.03.19 в 10:20

Заместник - министър Зорница Русенова ще участва в информационен ден в Бургас

Заместник-министърът на труда и социалната политика и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ Зорница Русинова ще посети Бургас на 22 март. От 11:00 часа тя ще открие Информационен ден по процедурата „Умения“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ . Той ще се проведе в зала 2 на..

публикувано на 22.03.19 в 09:31

Акве Калиде е домакин на инициативата "Воден отпечатък" посветена на Световния ден на водата

Учениците от СУ „Св.Св.Кирил и Методий”  в Бургас и БСУ„Христо Ботев” в Братислава се включват  заедно в инициативата „Воден отпечатък”.  За седма поредна година  деца на възраст от 9 до 13 години се приобщават към идеята, че питейната вода е най-ценният, но и най-разхищаван природен ресурс и всички сме отговорни за опазването ѝ. В продължение на..

обновено на 22.03.19 в 07:47

Жители на Малко Търново са готови на протести срещу изграждането на бежански лагер край града

Жителите на Малко Търново са готови на протести срещу изграждането на бежански лагер на територията на бившите казарми край града. От поръчка на МВР вчера стана ясно, че в Малко Търново ще има селище за 280 души на 7,5 декара територия в зоната на дирекцията на „Гранична полиция“. Проектът е на стойност 1,75 млн. лв. и ще се финансира от..

публикувано на 22.03.19 в 07:38

"Булевард Демокрация" - на 21 март

Почвам да си мисля, че цялата история с апартаментите е като Фейсбук кампания, от ония – вирусните. В които един човек прави нещо и другите му подражават. След Цветанов, апартаментгейт се разрасна към Цачева, Рашидов, зам – спортната министърка, Нинова… Почвам да си мисля дали някой изобщо си е купил скъпо жилище или пазарът на имоти е започнал..

публикувано на 21.03.19 в 15:01