Започна общественото обсъждане на „Балнео и Спа дестинациите в България“, а три нови компании ще предлагат страната ни за здравни почивки

Тези добри новини ,представи миналата събота председателя на Българския съюз по балнеология и спа, и вицепрезидент на европейския съюз по балнеология и спа – Сийка Кацарова в предаването за туризъм.

В Сандански бе дадено началото на общественото обсъждане на „Балнео и Спа дестинациите в България“, предложени и разработени от Министерството на туризма и Българския съюз по балнеология и Спа туризъм.Седем са обособените дестинации – Черноморска , включваща Варна, Бургаски минерални бани,Поморие ,Софийска,Югозападна, Средногорска, Родопска, Югоизточна и Старопланинска балнео и спа дестинации.

На 22 май предстои обсъждането в община Стара Загора, а за Черноморския район се очаква да бъде през месец юни във Варна, но все още не е уточнена датата. Останалите райони ще бъдат посетени до края на лятото, като заключителните данни ще бъдат представени на предстоящия конгрес на БУБСПА,който ще се състои в Огняново и Гоце Делчев.

Повече за идеята, избора и разработването на предложенията ,чуйте в разговора с председателя на БУБСПА и вицепрезидент на ЕСПА – Сийка Кацарова в предаването за туризъм „Виа Понтика“ на БНР-Бургас,излъчено на 19.05.2018г.:


А, от Германия и западните пазари Сийка Кацарова добави и добри новини , както по отношение на летния сезон, така и в повишения интерес за целогодишен туризъм в спа и балнео комплексите ни ,чрез разработваните от съюза програми - от октомври до март !

Три големи западни компании вече са проявили интерес, и се очаква да предлагат нашата страна за здравни почивки! Това е насока по  която съюза работи и презентира  в страните от ЕС.

И още новини за предстоящия конгрес на ЕСПА – чуйте във звуковият файл:


Отново се забелязва липсата на Бургас , и участието му,както в работните и обсъждани теми във сферата на балнео и спа туризма, така и в привличането на такива на място, където да почерпят бизнеса,туристическите организации и общините опит и даващи резултат практики от водещи специалисти и организации, като БУБСПА.

Повече за обсъжданията и срещите в Черноморския район очаквайте скоро в предаването за туризъм на БНР Бургас,което можете да слушате всяка събота след 08:00ч.


ВИЖТЕ ОЩЕ

До няколко години налагаме нов бранд – „Черноморска кухня“,заедно със страните от Черноморския басейн

Макар и малко закъсняла , тази идея за създаването и популяризирането на марка – „Черноморска кухня“ превъзмогна много от международните   и геополитически отношения, и чрез „народната дипломация“ обедини страните от Черноморския басейн за каузата – да се създаде разпознаваема и представителна марка на богатството от традиционни ,кулинарни и..

публикувано на 11.06.18 в 17:12

Кога „Бранша ще се управлява от – бранша“ ,ще се свика национален туристически конгрес и сформира национално-избран представителен орган и стратегия

Това са едни от най-важните   и неотложни за туризма ни въпроси,но и решения, които да създадат реална и професионална почва, върху която да се базира ясна визия , стратегия и път по който да се надгражда и развива българският национален туризъм, а не за поредна година да се тъпче на място, да се обикалят плажни ивици и мери нивото на шум, до..

публикувано на 06.06.18 в 15:13

България с 25% спад на източен пазар през това лято!

С този голям спад започва летния сезон за пазарите в Русия,Украйна,Молдова според представителя на местните туроператори и член на Бургаската регионална туристическа камара – Иван Кирязов. След неговите посещения там, и срещите му с партньори и туристи , миналата събота сподели в предаването за туризъм на БНР-Бургас ,това което е видял, дори и в лични..

публикувано на 21.05.18 в 11:56

На Гергьовден с Георги Тръпков,на поклонение в манастира „св.Георги Победоносец“ и празника на Поморие – във „Виа Понтика“

Тази събота в предаването за туризъм „Виа Понтика“ ще ни гостува именника Георги Тръпков – едно от лицата на туризма в Поморие – председател на местната хотелиерска организация и зам.председател на БУБСПА. Ще ви представим до колко се чувстват вече ползите от полаганите усилия в развитието на целогодишния туризъм в балнео и спа – морската ни столица..

публикувано на 03.05.18 в 14:25

Мая и Станислав Иванови:„Нужни са местни патриоти,които със жар да работят за това , да поставят регионалния туризъм на международната карта“

Това е един от изводите,и част от насоките ,които споделиха в студиото на БНР-Бургас , специалните гости в предаването за туризъм“Виа Понтика“, тази събота – доц.Мая Иванова и проф.Станислав Иванов – преподаватели във „Висше училище по мениджмънт“-гр.Варна, и консултанти в туризма,чрез тяхната консултантска фирма „Зангадор“, но и учени в..

публикувано на 25.04.18 в 13:23

За културния туризъм – от единственото наше международно изложение,и за новия проект „Странджа-планината на фестивалите“-в Малко Търново

Това бе темата на предаването за туризъм ,което отбеляза две събития за миналата седмица в областта на културния туризъм – 15-то издание на международното изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново, което събра повече от 60 участници, включително и представители от чужбина - Унгария,Словакия,Чехия,Полша,Палестина, Азербайджан   и др.За първи път..

публикувано на 23.04.18 в 15:31

„Вашата ваканция“ – 2018г.с повече участници, но и с поредно отсъствие от страна на туристическия бизнес

В същото време само седмици след първите чартъри , се констатира повишаване броя на пристигнали туристи от новите дестинации!? Така стартира 16-то издание на туристическата борса „Вашата ваканция“ организирана от Бургаската регионална туристическа асоциация, с подкрепата на община Бургас, а председателя на асоциацията Соня Енилова поздрави с -..

публикувано на 13.04.18 в 14:41