Започна общественото обсъждане на „Балнео и Спа дестинациите в България“, а три нови компании ще предлагат страната ни за здравни почивки

Тези добри новини ,представи миналата събота председателя на Българския съюз по балнеология и спа, и вицепрезидент на европейския съюз по балнеология и спа – Сийка Кацарова в предаването за туризъм.

В Сандански бе дадено началото на общественото обсъждане на „Балнео и Спа дестинациите в България“, предложени и разработени от Министерството на туризма и Българския съюз по балнеология и Спа туризъм.Седем са обособените дестинации – Черноморска , включваща Варна, Бургаски минерални бани,Поморие ,Софийска,Югозападна, Средногорска, Родопска, Югоизточна и Старопланинска балнео и спа дестинации.

На 22 май предстои обсъждането в община Стара Загора, а за Черноморския район се очаква да бъде през месец юни във Варна, но все още не е уточнена датата. Останалите райони ще бъдат посетени до края на лятото, като заключителните данни ще бъдат представени на предстоящия конгрес на БУБСПА,който ще се състои в Огняново и Гоце Делчев.

Повече за идеята, избора и разработването на предложенията ,чуйте в разговора с председателя на БУБСПА и вицепрезидент на ЕСПА – Сийка Кацарова в предаването за туризъм „Виа Понтика“ на БНР-Бургас,излъчено на 19.05.2018г.:


А, от Германия и западните пазари Сийка Кацарова добави и добри новини , както по отношение на летния сезон, така и в повишения интерес за целогодишен туризъм в спа и балнео комплексите ни ,чрез разработваните от съюза програми - от октомври до март !

Три големи западни компании вече са проявили интерес, и се очаква да предлагат нашата страна за здравни почивки! Това е насока по  която съюза работи и презентира  в страните от ЕС.

И още новини за предстоящия конгрес на ЕСПА – чуйте във звуковият файл:


Отново се забелязва липсата на Бургас , и участието му,както в работните и обсъждани теми във сферата на балнео и спа туризма, така и в привличането на такива на място, където да почерпят бизнеса,туристическите организации и общините опит и даващи резултат практики от водещи специалисти и организации, като БУБСПА.

Повече за обсъжданията и срещите в Черноморския район очаквайте скоро в предаването за туризъм на БНР Бургас,което можете да слушате всяка събота след 08:00ч.


ВИЖТЕ ОЩЕ

ОЧАКВАЙТЕ В ЕВА В НЕДЕЛЯ НА 17-ТИ МАРТ

Казват, че красотата е в очите на този, който я вижда! А дали вие сте способни да видите вашата? Не забравяйте, че всяка жена е красива, просто някои демонстрират самочувствие, а други – не! За женската природа и как я виждат мъжките очи ще стане дума днес времето за сладки приказки и уикенд релакс - „Ева в неделя“.   До три следобед ефира..

публикувано на 17.03.19 в 11:25

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 14-ти март

Според учените жените спят по 9 часа и 7 минути, а мъжете - минутка повече. Рекордьор по продължителност на съня е лъвът, който спи по над 19 часа. Не падат по-долу и котките, те спят по около 14 часа, предимно през деня. За мечките да не говорим - цяла зима. Добро утро на 14-ти март, когато отбелязваме световен ден на съня! Но колкото и..

публикувано на 14.03.19 в 07:00

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 11-ти март

Е, човек и добре да живее, в един момент идва …понеделник! Добро утро и успешна нова седмица и бъдете сигурни, че всичко ще изглежда далеч по-хубаво след първото кафе… Свежо и приятно начало на 11-ти март поставяме и в ефира на БНР - Бургас.   Акцентите до 10.00 ч.: В темата ни днес - Кои са новите специалности, за които ще могат..

публикувано на 11.03.19 в 06:46

ОЧАКВАЙТЕ В ЕВА В НЕДЕЛЯ НА 10-ТИ МАРТ

В деня на прошката, да пречистим душите си и да ги изпълним с мир и любов! Радвайте се на пролетния неделен следобед, има с какво да го захаросаме още и в ефира на БНР – Бургас. Това е времето за сладки приказки и уикенд релакс - „Ева в неделя“.   До три следобед ефира на БНР – Бургас  очаквайте: Претендентките за короната "Мисис Бургас"..

публикувано на 10.03.19 в 11:50

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 8-ми март

Добро утро и честит 8-ми март! Вълшебен ден, който превръща най-обикновения карамфил в прекрасна роза, а розата в чудна орхидея, поне що се отнася до цените им…Но, всъщност, не нужен ден за купуване на рози, парфюми и други подаръци. Не е енобходим специален ден, в който да показваме любовта и уважението към майките, приятелките, съпругите и..

публикувано на 08.03.19 в 06:58

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 7-ми март

Четвъртък е и слънцето бърза да изгрее на нашата улица! Добро утро на 7-ми март, свежо и приятно събуждане предлагаме в ефира на БНР - Бургас.   Акцентите до 10.00 ч.: В темата ни днес - първият в региона крематориум да бъде изграден в Община Камено. Това планира инвеститор, който планира да вложи 8 милиона лева и да разкрие 35 работни..

публикувано на 07.03.19 в 06:51

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 28-ми февруари

Ако работата днес ви се вижда в повече, отложете малко и за 29-ти февруари… Още в древността Александрийските астрономи забелязали, че Земята обикаля около Слънцето не точно 365, а 365,242 дни. По този начин за четири години се навърта още едно денонощие. Подобно натрупване с годините обаче би довело до изместване на сезоните. Ако всяка..

публикувано на 28.02.19 в 07:00