Започна общественото обсъждане на „Балнео и Спа дестинациите в България“, а три нови компании ще предлагат страната ни за здравни почивки

Тези добри новини ,представи миналата събота председателя на Българския съюз по балнеология и спа, и вицепрезидент на европейския съюз по балнеология и спа – Сийка Кацарова в предаването за туризъм.

В Сандански бе дадено началото на общественото обсъждане на „Балнео и Спа дестинациите в България“, предложени и разработени от Министерството на туризма и Българския съюз по балнеология и Спа туризъм.Седем са обособените дестинации – Черноморска , включваща Варна, Бургаски минерални бани,Поморие ,Софийска,Югозападна, Средногорска, Родопска, Югоизточна и Старопланинска балнео и спа дестинации.

На 22 май предстои обсъждането в община Стара Загора, а за Черноморския район се очаква да бъде през месец юни във Варна, но все още не е уточнена датата. Останалите райони ще бъдат посетени до края на лятото, като заключителните данни ще бъдат представени на предстоящия конгрес на БУБСПА,който ще се състои в Огняново и Гоце Делчев.

Повече за идеята, избора и разработването на предложенията ,чуйте в разговора с председателя на БУБСПА и вицепрезидент на ЕСПА – Сийка Кацарова в предаването за туризъм „Виа Понтика“ на БНР-Бургас,излъчено на 19.05.2018г.:


А, от Германия и западните пазари Сийка Кацарова добави и добри новини , както по отношение на летния сезон, така и в повишения интерес за целогодишен туризъм в спа и балнео комплексите ни ,чрез разработваните от съюза програми - от октомври до март !

Три големи западни компании вече са проявили интерес, и се очаква да предлагат нашата страна за здравни почивки! Това е насока по  която съюза работи и презентира  в страните от ЕС.

И още новини за предстоящия конгрес на ЕСПА – чуйте във звуковият файл:


Отново се забелязва липсата на Бургас , и участието му,както в работните и обсъждани теми във сферата на балнео и спа туризма, така и в привличането на такива на място, където да почерпят бизнеса,туристическите организации и общините опит и даващи резултат практики от водещи специалисти и организации, като БУБСПА.

Повече за обсъжданията и срещите в Черноморския район очаквайте скоро в предаването за туризъм на БНР Бургас,което можете да слушате всяка събота след 08:00ч.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Очаквайте в "Акценти" на 25 септември!

Здравейте във вторник, 25 септември! Утрото ухае на надежда, живот и....ароматно кафе! Слагаме край на почивката и сме готови за изненадите на делника – той е тук динамичен и забързан, посрещнете го с усмивка! Ето и акцентите в сутрешната ни програма: -  В рубриката ни „Чуй, Европа!“ ще говорим за борбата в двойния стандарт в храните..

публикувано на 25.09.18 в 06:47

ОЧАКВАЙТЕ В ЕВА В НЕДЕЛЯ НА 23-ТИ СЕПТЕМВРИ

„Дизайнерите искат от мен да се обличам като Пролетта, във вълнисти, бухнали тоалети. А аз не се чувствам като Пролет. Чувствам се като топла, червена Есен.", казва великата Мерилин Монро. Честита ни първа есен и както казва една друга вдъхновяваща мисъл: „Дойде ли септември, не ходете в бижутерията, за да видите злато. Отидете в парка."..

публикувано на 23.09.18 в 11:37

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 19-ти септември

Научно е доказано, че жените прекарват едни 30% от деня в размисли какво да облекат и как да го съчетаят. Истината е, че понякога, просто се нуждаем от малко вдъхновение и…прогнозата за времето! Е, за нея поне вече сме спокойни, няма да останем без прогноза. Това ни донесе новината, че Националния институт по метеорология и хидрология и..

публикувано на 19.09.18 в 07:01

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 18-ти септември

Добро утро във вторник 18-ти септември, нов ден, нов късмет, ново начало…Но нали знаете, че всичко ново е добре забравеното старо, така че, да живеем за мига! Ако този миг за вас е закуска с кафе, насладете му се! Противно на общоприетото според най-новите изследвания обилната закуска допринася за отслабването. Полезното с приятното..

публикувано на 18.09.18 в 06:53

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 17-ти септември

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа: От празничен по-празничен е понеделникът! Започваме седмицата най-напред с трите неща, които никога не бива да забравяме – Вяра, Надежда и Любов! Днес честваме трите сестри мъченици и тяхната майка София, а   едновременно с това  и деня на столицата ни. Понеделнишкото утро идва и с трепетно..

публикувано на 17.09.18 в 07:01

ОЧАКВАЙТЕ В "ЕВА В НЕДЕЛЯ" ОТ 13 ДО 15 ч:

Здравейте в поредната септемврийска неделя. Време е за релакс и сладки приказки! Това е ден, в който трябва да успеете качествено да си починете -  вижте се с приятели, направете нещо различно, помързелувайте. А ако случайно ви се струва, че всичко около вас напоследък се обърква, това значи, че нещо хубаво търси място да влезе в живота ви!..

публикувано на 16.09.18 в 10:41

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 14-ти септември

„Отива си лятото, идва есента…“, го усещаме вече и по дългите ръкави рано сутрин…В същото време, ако не използвзате уикенда за варене на компоти или печене начушки, имате последни шансове да посъберете още малко тен по плажовете... Добро утро в петък, 14-ит септември и успешно завършване на седмицата!   По-важното и интересно от деня забъркваме..

публикувано на 14.09.18 в 06:51