Започна общественото обсъждане на „Балнео и Спа дестинациите в България“, а три нови компании ще предлагат страната ни за здравни почивки

Тези добри новини ,представи миналата събота председателя на Българския съюз по балнеология и спа, и вицепрезидент на европейския съюз по балнеология и спа – Сийка Кацарова в предаването за туризъм.

В Сандански бе дадено началото на общественото обсъждане на „Балнео и Спа дестинациите в България“, предложени и разработени от Министерството на туризма и Българския съюз по балнеология и Спа туризъм.Седем са обособените дестинации – Черноморска , включваща Варна, Бургаски минерални бани,Поморие ,Софийска,Югозападна, Средногорска, Родопска, Югоизточна и Старопланинска балнео и спа дестинации.

На 22 май предстои обсъждането в община Стара Загора, а за Черноморския район се очаква да бъде през месец юни във Варна, но все още не е уточнена датата. Останалите райони ще бъдат посетени до края на лятото, като заключителните данни ще бъдат представени на предстоящия конгрес на БУБСПА,който ще се състои в Огняново и Гоце Делчев.

Повече за идеята, избора и разработването на предложенията ,чуйте в разговора с председателя на БУБСПА и вицепрезидент на ЕСПА – Сийка Кацарова в предаването за туризъм „Виа Понтика“ на БНР-Бургас,излъчено на 19.05.2018г.:


А, от Германия и западните пазари Сийка Кацарова добави и добри новини , както по отношение на летния сезон, така и в повишения интерес за целогодишен туризъм в спа и балнео комплексите ни ,чрез разработваните от съюза програми - от октомври до март !

Три големи западни компании вече са проявили интерес, и се очаква да предлагат нашата страна за здравни почивки! Това е насока по  която съюза работи и презентира  в страните от ЕС.

И още новини за предстоящия конгрес на ЕСПА – чуйте във звуковият файл:


Отново се забелязва липсата на Бургас , и участието му,както в работните и обсъждани теми във сферата на балнео и спа туризма, така и в привличането на такива на място, където да почерпят бизнеса,туристическите организации и общините опит и даващи резултат практики от водещи специалисти и организации, като БУБСПА.

Повече за обсъжданията и срещите в Черноморския район очаквайте скоро в предаването за туризъм на БНР Бургас,което можете да слушате всяка събота след 08:00ч.


ВИЖТЕ ОЩЕ

ОЧАКВАЙТЕ В "ЕВА В НЕДЕЛЯ" НА 16-ТИ ДЕКЕМВРИ

Жив корал - това е цветът на 2019 г. Той е определен на базата на актуални социални, икономически и природни явления. Жизнерадостният коралов нюанс със златист оттенък ще ни кара да бъдем оптимисти, смятат специалистите. Но, докато дойде ред за този топъл прасковен цвят – коледно червеното ще е на мода, поне през най-празничния период от..

публикувано на 16.12.18 в 09:41

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 13-ти декември

"Кафето и любовта са най-хубави, когато са горещи", казва една етиопска поговорка. В хладното декемврийско утро на четвъртък, ако имате нужда от горещо събуждане - мястото е сутрешният ефир на БНР Бургас! Да усмихнем 13-ти декември - свежа музика, приятна компания и най-важното от деня събираме във времето до 10.00 ч. В темата ни..

публикувано на 13.12.18 в 06:52

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа:

Във вторник облечете червено или лилаво, ако искате да ви върви както в любовта, така и в работата, съветват експерти. Каквото и да изберете обаче по-важното е да ви стопли, в декемврийския делник съветваме ние… Добро утро от ефира на БНР Бургас!   Акцентите ни до 10: В рубриката ни „Чуй Европа – предизвикай промяната“, днес се..

публикувано на 11.12.18 в 07:01

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 10-ти декември

Понеделник е и седмицата отваря очи с   делничен ритъм…Това обаче е само привидно. След като всички елхи по малки и големи населени места грейнаха, някои започнаха да пекат сладки през уикенда, докато други попрекалиха с глювайна…е, замириса на празници! И ако магията е в очакването, нека започнем 10-ти декември с идеята, какво ли хубаво..

публикувано на 10.12.18 в 07:04

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ“ ОТ 13 – 15 Ч.

Какво по – хубаво от това да си направиш чаша ароматен чай с резенче лимон, да добавиш курабийки с канела и джинджифил и да намериш време за почивка в неделния ден! Важно е да не забравяме, че радостта е в малките неща, които пък са в основата на голямото щастие! За това предлагаме приятна компания и сладки приказки в ранния следобед! -..

публикувано на 09.12.18 в 12:44

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 6-ти декември

Много, много отдавна в град Патара живял един боголюбив мъж на име Николай. След смъртта на родителите си той употребил всичкото си богато наследство за добри дела, стараейки се да не го знаят тези, на които правел благодеяния. Бог за неговите добри дела го удостоил да стане пастир (епископ) на Мир-Ликийската църква. Всички хора го обичали и..

публикувано на 06.12.18 в 07:01

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 4-ти декември

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа: Bapвapa вapи, Caвa пeчe, Hиĸoлa ядe c гoлямaтa лъжицa и гocти гoщaвa. Taзи пoгoвopĸa e мнoгo paзпpocтpaнeнa в Бългapия, ĸoгaтo зaпoчнe пocлeдния мeceц нa гoдинaтa – дeĸeмвpи. Добро утро във вторник на 4-ти декември, когато отбелязваме Света мъченица Варвара! B нapoднитe пpeдcтaви Bapвapa и..

публикувано на 04.12.18 в 07:06