Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Организаторите на проваления концерт на "Смоуки" в Бургас трябва да платят до 30 000 лева санкция

Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите
Снимка: Габриела Руменова

До 30 000 лева санкция ще платят организаторите на проваления в Бургас концерт на групата „Смоуки“. Трети месец стотици бургазлии не могат да си получат обратно парите за несъстоялото се в морския град събитие. 

Спорът между организаторите на концерта и фирмата, продала билетите, продължава и до момента. Според Комисията за защита на потребителите, именно организаторите трябва да възстановят средствата, след като концертът на рок групата беше изместен от Бургас във Варна и стотици не можаха да пътуват. Председателят на комисията Димитър Маргаритов посочи, че на организатора ще бъде наложена санкция за нелоялна търговска практика и добави, че фирмата е заявила, че ще върне парите, но е поставила условия, които институцията не приема:

„Сумите за заплатените пари за билет и да бъдат преведени от разпространителя към организатора и тогава той, видите ли, вече  да започне да възстановява. Това не е , за нас, вариант“.

Маргаритов изтъкна, че потребителите не трябва да се интересуват от факта дали едната фирма е платила на другата. Организаторите са заявили, че в такъв случай ще възстановят средствата до 3 дни, след като им бъде предоставен билет. Маргаритов препоръча, ако това не се случи, хората да заведат дела като използват решението на Комисията. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44