Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброволци ще чистят плаж Папийско дере

Снимка: zonaburgas.bg

Доброволци ще почистят плажа на Папийско дере между Варвара и Ахтопол. Заслуга за организацията имат екипът на плаж Велека, ветроходците от клуб „Вятър и вода“, както и кметство Ахтопол. Специално участие в почистването на Папийско дере ще имат и доброволци от Полша.  Инициативата ще стартира точно в 10 часа.
Това не е първата подобна инициатива за почистване на плажове в Царево и региона през последните няколко месеца. Само преди месец, на 21 април, доброволци почистиха плаж Липите край Синеморец, а на следващия ден, 22 април, бяха организирани почиствания на труднодостъпните плажове между Ахтопол и Синеморец.
Заливчето на Папийско дере е наречено така заради поточето, което се спуска от връх Папия и се влива в морето точно на това място. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ръст на трудовите злополуки в България, в Бургас няма нито един сериозен инцидент

Сериозен ръст на трудовия травматизъм в България през 2023 година отчете Главна инспекция по труда по време на работна среща в морския град, посветена на кампанията под надслов „Прибери се у дома след работа, там някой те очаква“. „За миналата година пряко свързаните с работния процес трудови злополуки са 440“, посочи изпълнителният директор на ГИТ..

публикувано на 28.03.24 в 17:46

Община Болярово очаква да започне работа по два ВиК проекта с пари от ПВУ

Всеки момент община Болярово очаква да подпише два договора за проекти финансирани по Плана за възстановяване и развитие. Предстои ремонт на училището и откриване на фитнес залата. Всички проблемни участъци по третокласната пътна мрежа са ремонтирани, кметът настоява това да стане с всички пътища, които водят към границата. Проблем с..

публикувано на 28.03.24 в 16:31

Ще плати ли "Лукойл" преработката на нефтените утайници за своя сметка?

Казусът с отстраняването на нефтените утайници край Бургас отново излиза на дневен ред. Предстои да се проведе на 1 и 2 април обществено обсъждане на Доклада за оценка на въздействието върху околната среда в общините Камено и Бургас. Това е второ преработване на документа, след като са констатирани пропуски в първия му вариант през август миналата..

публикувано на 28.03.24 в 15:24

Добро дело: Първокласници от Бургас намериха 250 лева, вече са при собственика си

Двама първокласници от Бургас намериха чантичка с 250 лева в двора на училището си "Петко Росен" и я предадоха на ръководството на учебното заведение. Учителите издирили собственика, който се оказал ученик от 7 клас и му я върнали. Новината съобщи във фейсбук профила си кметът Димитър Николов. Ето какво написа той: "Добрите дела трябва да..

обновено на 28.03.24 в 15:01

ВиК ремонт затваря от 18 часа кръстовище по ул. „Индустриална“ в Бургас

Заради изграждането на промишлен водопровод на улица „Индустриална“, от 18.00 часа днес до 04:00 часа на 29 март се въвежда временна организация на движението. Затваря се за превозни средства кръстовището, образувано от  „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между автоцентъра и „Ламина“.

публикувано на 28.03.24 в 12:35

Водата ще бъде спряна в част от "Изгрев" и "Зорница" в Бургас

Водата ще бъде спряна днес  от 08:30ч до 16:00ч във високите зони на комплексите "Изгрев" и "Зорница".  Това съобщават от ВиК - Бургас.  Причината е извършването на строително -монтажни дейности. 

публикувано на 28.03.24 в 08:15

Дни на отворените врати във войскови район "Кабиле"

По повод 20 годишнината от членството на България в НАТО Дни на отворените врати организират 20-ти самоходен артилерийски дивизион и 42 механизиран батальон.  Днес и утре от 10  до 16:30 ч. двете формирования ще направят демонстративни центрове с основните образци въоръжение и техника  във войсковия район  Кабиле край Ямбол.  Посетителите ще могат..

публикувано на 28.03.24 в 07:46