Честит празник на нашите малки репортери

В ефира на БНР Бургас днес се изявиха нашите малки репортери. Част от тях бяха децата на журналисти от радиото- Лъчезар и Ралица. Идеята ни беше на първи юни те да,, поработят вместо мама" , да представят своя детски поглед върху събитията от деня и разкажат за своите съученици. Благодарим им за  усилия и за труда, който положиха и учениците от СУ" Петко Росен". Те със свои анкети и интервюта също присъстваха в нашата програма. 

Желаем на  всички деца весело  и безгрижно детство, да бъдат здрави и  много щастливи!

Чуйте репортажа на Ралица Златева за ученици от ОУ "Братя Миладинови"ВИЖТЕ ОЩЕ

Подаръкът на БНР Бургас спечели...

В ефира на БНР Бургас изтеглихме поредния наш слушател, който си спечели подарък от нас. Това е Мила Няголова. Честито! Тя е отговорила на  анкетата ни във Фейсбук Преди седмица ви попитахме: Кой е виновен за честите катастрофи у нас  75% смятат, че вина имат шофьорите. Останалите 25% са на мнение, че причина е пътнатата инфраструктура. От днес..

обновено на 19.08.19 в 16:44
Това не е Жоро Янакиев, а Zandra Michael Vox

"Гларуси и шамандури" на живо от Крайморие

На 18 август от 9 ч, предаването  „Гларуси и шамандури"  ще излъчва на живо от бургаския квартал "Крайморие". Повече за историята на квартала ще научим от специалния ни гост Георги Райков, който е изследовател на бургаската литературна история. В третата част на предаването гост на Георги Янакиев ще бъде младата певица Деси Брънкова, по-известна като..

публикувано на 16.08.19 в 17:00

Тениската на БНР Бургас спечели...

В ефира на БНР Бургас изтеглихме поредния наш слушател, който си спечели подарък от нас. Това е Виктория Драгатева. Честито! Тя е отговорила на  анкетата ни във Фейсбук Преди седмица ви попитахме: Кой е виновен за манията по опасните селфита?  64% смятат, че вина имат социалните мрежи. Останалите 36% са на мнение, че трябва да има по-силен..

публикувано на 05.08.19 в 17:00

Кой печели подарък от БНР Бургас?

Продължаваме да раздаваме подаръци с логото на БНР Бургас. Тези, които отговориха на  старата ни анкета  участват в играта ни.  А миналата седмица ви попитахме: Трябва ли НАП да отнесе солидна глоба, защото не е опазила личните ни данни, които изтекоха? 16% от отговорилите смятат, че не трябва да има, защото това са нашите пари. А останалите 84%..

публикувано на 29.07.19 в 17:05

Все повече хора на средна възраст употребяват стимуланти

Не само деца и младежи употребяват модерни стимуланти. Все-повече новите наркотици се приемат и от хора на средна възраст, смята Камен Пенков от сдружение „Доза обич“: "То се вижда и по телевизията - масово шофьори карат в надрусано състояние. За мен става все по-масов проблемът при 40, 50, 60-годишни. Те са единици, но е масов проблем. Докато..

публикувано на 29.07.19 в 08:00

Ето кой спечели поканата за Burgas Jam на 26 юли

БНР Бургас даваше всеки ден възможност на двама свои слушатели да спечелят покани за китарния фестивал Burgas Jam 2019 . В последния ден (26 юли) те трябваше да отговарят на   въпроса във фейсбук страницата ни : ФСБ са специалните гости на третото издание на китарния фестивал 𝐁𝐔𝐑𝐆𝐀𝐒 𝐉𝐀𝐌. Какво означава абревиатурата на..

публикувано на 26.07.19 в 16:49

Психологът Красимир Иванов за преминаването на зависимите през детоксификацията

Първата стъпка за преодоляването на зависимостта към наркотиците е да се премине през детоксификацията . Това каза психологът Красимир Иванов, от Държавната психиатрична болница за лечение на наркомании и алкохолизъм. Той допълва, че този процес трябва да става под наблюдението на медицински специалисти.  "Този период е някъде около 2 седмици..

обновено на 26.07.19 в 14:32