Водолази извадиха трупа на момче, изчезнало в морето край Северния плаж (обновена)

| обновено на 11.06.18 в 21:04
Спасителят, извадил от морето едно от децата

Водолази издирваха следобед тялото на момче, което  към 16.30 ч. изчезна във водите на Северния плаж в Бургас.Друго дете,с което заедно са били в морето, е спасено. Издирваното момче бе на около 12 години, съобщиха от полицията. Tялото му бе извадено от водата малко след 20 ч. Децата са били без родители на плаж. Те са влезли при червен флаг във водата в  района на пети пост, около сърф зоната, разказаха тийнейджъри, станали свидетели на инцидента :

Почнаха да викат, отидохме да извикаме спасителя. Влязоха във водата. Повече не видяхме. Морето  беше бурно, водата дърпа и има дупки.
 Пръв се  отзовава и оказва помощ спасителят на поста, той вади едно от децата:

Аз го извадих, след това ми казаха, че има и втори човек, тогава се появи и старшията и заедно почнахме да го търсим.

Старшият спасител Веселин Илиев разбира по станцията за инцидента, че се давят две деца  и бяга от Бункера до пети пост, за да помогне, разказа той 

Гмуркахме се, поне три пъти съм влизал по 20 минути под водата, обиколил съм целия район. Не може да се открие , потънало е детенцето.Родителите ги нямаше на плажа, обаждаха се по телефоните.

Илиев обясни още, че морето е изключително опасно, поне от 7 дни флагът е червен:

Мъртво вълнение, солуган, имахме инциденти в неделя. Вадихме деца, спасих две момиченца. Друг спасител помогна на две момченца.На Моста имаше три инцидента.Спасителят и барман са скачали  там три пъти в морето.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Съдии от четири европейски страни са на посещение в Окръжен съд – Бургас

7 съдии от Германия, Франция, Португалия и Полша са на посещение в Окръжен съд – Бургас. Визитата е в изпълнение на Обменна програма на Европейската мрежа за съдебно обучение и ще продължи цяла седмица. Координатор в осъществяването на програмата е Таня Евтимова, граждански съдия в Окръжен съд – Бургас. Гостуващите магистрати се занимават с..

публикувано на 25.06.18 в 14:56

Стреляха по Мустафа Чаушев и семейството му в Турция

Стреляха с пистолет по Мустафа Чаушев и семейството му в Турция. Инцидентът е станал след като те преминали българо – турската граница на 22 април. На граничния пункт Чаушев е направил забележка на турски шофьор, който се опитал да се пререди. Останах със съмнение, че нещо може да се случи, обясни музикантът. „Непрекъснато поглеждах..

публикувано на 25.06.18 в 09:41

Навес падна върху шест коли в Несебър

Нанесени са материални щети по задните части на шест автомобила в района на паркинга на северното пристанище в Стария Несебър. При извършване на маневра, автобус е закачил колона от покривната конструкция на паркинга. Тя е паднала и е ударила колите. При инцидента няма пострадали. 

публикувано на 25.06.18 в 08:18

Намерен е труп на удавена жена в Поморие

Труп на удавена жена е намерен в Поморие рано тази сутрин. Тялото е забелязано около 05.20 ч. от охранител, който е преминавал в района. Жената е на видима възраст между 60 и 65 години, самоличността й не е установена все още. По тялото й няма видими следи от насилие. Намерена е с плавници на краката. Тялото на жената е закарано за аутопсия,..

публикувано на 24.06.18 в 13:16

6 смъртни случая след домашно насилие от началото на 2018 година в Бургас и Сливен

6 са смъртните случаи след домашно насилие в областите Бургас и Сливен от началото на 2018 . Последните два  са от  Созопол и Айтос и са особено фрапиращи, каза Искра Белчева, директор на Кризисен център към асоциация "Деметра".  Детето на убитата 19-годишна Ивета, най-вероятно,  ще бъде настанено при близки, обясни тя Социалните служби, след..

публикувано на 23.06.18 в 11:41

Обвиненият в убийството на сестра си остава в ареста

Обвинен в убийството на сестра си мъж остава за постоянно в ареста, реши Бургаският окръжен съд. От прокуратурата бяха категорични, че има доказателства, че нараняванията на нанесени именно от задържания за престъплението. Борислав Стоянов е обвинен в убийство по непредпазливост на сестра си. Според прокуратурата, смъртта е настъпила след побой в..

публикувано на 21.06.18 в 18:56

13 години затвор за мъж убил 18-годишно момиче в Сливен

13 години и 4 месеца затвор е наказанието, което трябва да изтърпи мъж, заради убийството на 18-годишно момиче в Сливен. Той е извършил престъплението по особено жесток начин. Присъдата е постановена по реда на съкратеното производство. Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор. Присъдата може да бъде обжалвана..

публикувано на 21.06.18 в 18:14