Водолази извадиха трупа на момче, изчезнало в морето край Северния плаж (обновена)

| обновено на 11.06.18 в 21:04
Спасителят, извадил от морето едно от децата

Водолази издирваха следобед тялото на момче, което  към 16.30 ч. изчезна във водите на Северния плаж в Бургас.Друго дете,с което заедно са били в морето, е спасено. Издирваното момче бе на около 12 години, съобщиха от полицията. Tялото му бе извадено от водата малко след 20 ч. Децата са били без родители на плаж. Те са влезли при червен флаг във водата в  района на пети пост, около сърф зоната, разказаха тийнейджъри, станали свидетели на инцидента :

Почнаха да викат, отидохме да извикаме спасителя. Влязоха във водата. Повече не видяхме. Морето  беше бурно, водата дърпа и има дупки.
 Пръв се  отзовава и оказва помощ спасителят на поста, той вади едно от децата:

Аз го извадих, след това ми казаха, че има и втори човек, тогава се появи и старшията и заедно почнахме да го търсим.

Старшият спасител Веселин Илиев разбира по станцията за инцидента, че се давят две деца  и бяга от Бункера до пети пост, за да помогне, разказа той 

Гмуркахме се, поне три пъти съм влизал по 20 минути под водата, обиколил съм целия район. Не може да се открие , потънало е детенцето.Родителите ги нямаше на плажа, обаждаха се по телефоните.

Илиев обясни още, че морето е изключително опасно, поне от 7 дни флагът е червен:

Мъртво вълнение, солуган, имахме инциденти в неделя. Вадихме деца, спасих две момиченца. Друг спасител помогна на две момченца.На Моста имаше три инцидента.Спасителят и барман са скачали  там три пъти в морето.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Екипът открил детето - униформените полицаи Виктор Черкезов и Христо Стоянов и ръководителите на издирвателната акция комисар Иван Русев и главен инспектор Димитър Кикьов

Изгубилото се дете в Сливенския Балкан е вървяло близо 7 км, откриват го с полицейски кучета

Изгубилото се дете в сливенската планина по време на семеен излет е вървяло близо 6-7 километра през силно пресечена местност, докато е открито от издирващ екип. Това съобщи заместник-директорът на полицията в Сливен комисар Иван Русев. Осемдесет души са се включили в търсенето на деветгодишното момче. Следата на детето е хваната от две..

публикувано на 24.03.19 в 15:02

Нови въпросителни при промените в Изборния кодекс

Покрай дискусиите за преференциите при промените в Изборния кодекс, остана скрито въвеждането на машинно гласуване след местните избори. Това коментира в студиото на БНР - Бургас Михаил Хаджиянев от Общинската избирателна комисия. В разпоредбите законодателят предвиди, че изборите вече ще са само машинни, добави той и поясни, че това..

публикувано на 23.03.19 в 12:13
Либийският танкер „Бадр“

Продължава разследването на случая с либийския танкер „БАДР“

До 12-и май е удължен срокът на разследването на случая с либийския танкер „БАДР“. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Бургас. Все още няма повдигнати обвинения срещу частния съдебен изпълнител Тотко Колев, който се разследва за превишаване на права при извършената от него публична продажба на танкера.  В отговор на внесено в Окръжната..

публикувано на 22.03.19 в 17:37

Криминалисти обучаваха ученици от Математическата гимназия

Абитуриентите от Природо-математическата гимназия гостуваха за четвърта поредна година на ОДМВР – Бургас, съобщиха от пресцентъра на полицията. Домакин на срещата беше Областният директор - старши комисар Калоян Калоянов, който запозна присъстващите със структурата на крайморската дирекция и отделните й звена, представяйки в детайли..

публикувано на 22.03.19 в 17:26

Елхово "за" и "против" лагера за бежанци

 Бежанци могат да бъдат настанявани в Елхово, но в център, а не в лагер. Това показа анкета на БНР Бургас сред част от жителите на града. Съществуващият доскоро обект от затворен тип е приемлив вариант. Анкетираните са категорично против бежанци, които да живеят близо до тях на свободен режим. Към този момент информацията от МВР е, че обществената..

публикувано на 22.03.19 в 16:14

МВР няма да строи нови бежански лагери

МВР няма да строи нови бежански лагери, заяви категорично заместник-министър Красимир Ципов. Има обществена поръчка за подготовка  на площадки за временни кризисни центрове от затворен тип. Те ще се ползват само при съществено увеличение на миграционния натиск по границата ни с Турция. В тези центрове ще се осъществява дейност по..

публикувано на 22.03.19 в 14:15

Делото за несъстоятелност на ПФСК Черноморец АД с неясен финал

Прокуратурата да оспори произнасянето по делото за несъстоятелност на ПФСК Черноморец АД. Това  призова общинският съветник Георги Дражев, който   сигнализира за  документни измами, източване на дружеството и конфликт на интереси. Общинският съвет като апортьор на терена на ПФСК Черноморец няма информация откъде произтичат всички..

публикувано на 22.03.19 в 13:37