48 нови камери в Поморие ще следят за сигурността и спокойствието през лятото

Системата от камери е изградена със собствени средства на Община Поморие. Тя ще подпомага работата и на полицията, във връзка с осигуряването на сигурност и спокойствие на жителите и гостите на Поморие. Това съобщи кметът Иван Алексиев по време на срещата с вицепремиера Валери Симеонов и туристическия бранш.

„Системата в момента е в изпитателен срок, но скоро ще я пуснем официално. Целият град, включително входовете и изходите му, вече е под наблюдение. Камерите са различни в зависимост от територията, която наблюдават – някои са стационарни, други – 360 градусови. Предстои разширяване изграждането на системата към Ахелой и Каблешково” , каза Алексиев.

Камерите са разположени в 24 точки в града и на кръстовището на Ахелой. Освен в общината, наблюдателен център ще има и в РУП Поморие, а софтуерът на камерите има възможност за проследяване в нощен и дневен режим, както  и разпознаване на лица.

„Поморие, за разлика от другите черноморски общини е много удобна за контрол. Престъпленията тук са най-вече от битов характер, а комуникацията между местната управа и бизнеса е изключително добра, което най-вероятно е причината, миналата година за Поморие да има само един сигнал за нарушаване на нощната тишина, което е своеобразен рекорд на фона на другите общини.”, каза директорът на ОДМВР-Бургас ст.комисар Калоян Калоянов.

Във връзка със сигурността, гл. инспектор Георги Куцаров – началник на РУ Полиция-Поморие уточни, че общо 42-ма ще са командированите полицаи на територията на община Поморие за летния сезон, като освен сформираните екипи, ще има и пешеходни патрули.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Съдът задържа мъж от Сливен за притежание на наркотици

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът задържа под стража мъж, който е обвинен за притежание на наркотици. На 18.05.2019 г. в гр. Сливен, той държал с цел разпространение  около 60 грама метамфетамин и около 3 грама канабис. Според прокурора обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление. Затова и съдът го  задържа..

публикувано на 21.05.19 в 15:04

Запознаха бургаски ученици с различните видове наркотици и въздействието им

Прокурор Любомир Петров гостува в Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола” заедно с заместника си и говорител на Апелативна прокуратура - Йовита Григорова и старши комисар Калоян Калоянов - директор на Областна дирекция на МВР. Те запознаха подрастващите с различните видове наркотици, въздействието им върху..

публикувано на 21.05.19 в 14:57

ВАС отмени екооценката за Общия устройствен план на Приморско

Върховният административен съд отмени Становище за екологична оценка на министъра на околната среда и водите Нено Димов за изменение на Общия устройствен план на Община Приморско. Делото е образувано по жалба на Фондация „Българска Фондация Биоразнообразие“ и на „Перла Г“ АД.  Съдът е определил да бъде върната преписката на министъра за ново..

публикувано на 21.05.19 в 12:50

Задържаха голямо количество „маркови“ и контрабандни стоки

Митнически служители задържаха 4210 спортни комплекта и тениски с обозначения на световноизвестни търговски марки. Открити са при митническа проверка на товарен автомобил- влекач с полуремарке, с турски регистрационен номер. Той е бил управляван от турски гражданин.  Камионът, пътуващ от Турция за Германия, е пристигнал на Митнически пункт Лесово на..

публикувано на 21.05.19 в 11:44

Разбиха колата на Панайот Рейзи

Автомобил е бил разбит по пътя от къмпинг "Златна рибка" към входа на  Созопол. По неофициална информация от източници на БНР Бургас, става въпрос за колата на кмета на Созопол Панайот Рейзи. Към този момент от полицията не потвърждават тази информация. Полицейски служители от районното управление в Созопол установили, че  превозното средство е с..

публикувано на 21.05.19 в 09:39

68 свидетели призовани за смъртта на Горан в затвора

Двамата надзиратели, обвинени за смъртта на затворника Горан Горанов, днес се изправиха пред Районния съд в Бургас. От разпоредителното заседание стана ясно, че се очаква тежък процес с множество свидетели. 68 души ще бъдат разпитани по делото в четири поредни заседания като първото ще бъде на 26 юни. 13 са вещите лица, които ще участват в..

публикувано на 20.05.19 в 17:20

Задържаха мъж за разпространение на метамфетамин

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът задържа под стража мъж, който е обвинен в държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество. Деянието е от октомври  2017 г. когато пред входа на Държавна Опера Бургас е държал с цел разпространение над 7 гр.  метамфетамин, на стойност 183 лева. Според прокурора обвиняемият може..

публикувано на 20.05.19 в 16:36