48 нови камери в Поморие ще следят за сигурността и спокойствието през лятото

Системата от камери е изградена със собствени средства на Община Поморие. Тя ще подпомага работата и на полицията, във връзка с осигуряването на сигурност и спокойствие на жителите и гостите на Поморие. Това съобщи кметът Иван Алексиев по време на срещата с вицепремиера Валери Симеонов и туристическия бранш.

„Системата в момента е в изпитателен срок, но скоро ще я пуснем официално. Целият град, включително входовете и изходите му, вече е под наблюдение. Камерите са различни в зависимост от територията, която наблюдават – някои са стационарни, други – 360 градусови. Предстои разширяване изграждането на системата към Ахелой и Каблешково” , каза Алексиев.

Камерите са разположени в 24 точки в града и на кръстовището на Ахелой. Освен в общината, наблюдателен център ще има и в РУП Поморие, а софтуерът на камерите има възможност за проследяване в нощен и дневен режим, както  и разпознаване на лица.

„Поморие, за разлика от другите черноморски общини е много удобна за контрол. Престъпленията тук са най-вече от битов характер, а комуникацията между местната управа и бизнеса е изключително добра, което най-вероятно е причината, миналата година за Поморие да има само един сигнал за нарушаване на нощната тишина, което е своеобразен рекорд на фона на другите общини.”, каза директорът на ОДМВР-Бургас ст.комисар Калоян Калоянов.

Във връзка със сигурността, гл. инспектор Георги Куцаров – началник на РУ Полиция-Поморие уточни, че общо 42-ма ще са командированите полицаи на територията на община Поморие за летния сезон, като освен сформираните екипи, ще има и пешеходни патрули.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Служители на ИАРА вече могат да задържат нарушители и да използват физическа сила

Служителите на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) вече имат право да задържат нарушители при установяване на незаконно деяние. Те ще могат да използват физическа сила и помощни средства след предупреждение, записващи и заснемащи технически средства, както и моторни превозни средства със специален режим на движение. Това стана..

публикувано на 20.06.18 в 16:42
Един от подстъпите към

Не е ограничен достъпът до "Корал"

Не е ограничен достъпът до плаж „Корал“, въпреки твърдения на почиващи на ивицата. Частна фирма е оградила терени с колове, тел, дори и изсипана пръст на един от подходите към ивицата, но се възпрепятства единствено преминаването на автомобили. Поне няколко възможности има човек, за да стигне до плаж „Корал“, но без автомобил. Още първата..

публикувано на 20.06.18 в 16:02

Заловиха серийни крадци в община Несебър

Двама криминално проявени мъже на 22 г. и 24 г. от София са задържани заради извършването на кражби в района на община Несебър, съобщиха от полицията. От апартамент в Слънчев бряг те са откраднали два дамски портфейла, мобилен телефон, лаптоп, таблет, фотоапарат и сребърни дамски бижута. От хотелска стая, намираща се отново в курортния комплекс,..

публикувано на 20.06.18 в 10:39

Задържаха мъж заради изстрелване на сигнална ракета по сграда

34-годишен мъж е задържан заради изстрелване на сигнална ракета, която се забила в сградата на очната в комплекс „Славейков“.  Нанесени са материални щети по изолация на част от външната фасадата на четвъртия етаж от северната стена на сградата, съобщиха от полицията. Намерени са веществени доказателства и са разпитани свидетели. 

публикувано на 20.06.18 в 10:24
Снимката е илюстративна

Пожар около „Капчето“ унищожи около 60 дка от нива

Около 60 дка от нива са изгорели в района на ж.к. „Меден рудник“, съобщиха от полицията. Първият сигнал за запалени треви е подаден вчера около 16.00 ч. в района на „Капчето“. Пожарът е потушен от три противопожарни автомобила и девет огнеборци. При прибирането на екипа в базата е получен нов сигнал за пожар на същото място. Огънят е обхванал част..

публикувано на 20.06.18 в 10:17

Оставиха в ареста Теньо Енчев, обвинен за убийството на приятелката си в Айтос

Обвиненият за убийството на приятелката си в Айтос Теньо Енчев остава в ареста. Пред Бургаския окръжен съд той посочи, че иска най-тежката мярка, защото съжалява за случилото се. 27-годишният мъж беше задържан, след като нанесе побой на 19-годишната Ивета в дома, където двамата са живеели на семейни начала. По време на заседанието стана ясно, че..

публикувано на 19.06.18 в 17:02

Окръжна прокуратура протестира присъда за убийство в Несебър

Окръжна прокуратура – Бургас протестира наложеното наказание от общо 7 години, при първоначален „строг“ режим за убийство извършено в Несебър преди 2 години. На 17.04.2016 г., около 20.30 часа, подсъдимият, извършил непристойни действия, като грубо и дръзко нарушил обществения ред. Той стрелял с огнестрелно към палмово растение в присъствието на..

публикувано на 19.06.18 в 12:48