Условна присъда за шофьор прегазил дете в Бургас

26-годишният Даниел Катрапелов, който блъсна, уби 8-годишния Страхил Стоянов на улица „Тодор Александров“ и избяга от местопроизшествието, получи  условна присъда от 2 год. и 8 месеца., с 4-годишен изпитателен срок.  Това постанови днес Окръжен съд  Бургас.  Инцидентът е от началото на май  2015 год.  Детето изскочило на бул. „Тодор Александров“ внезапно, на място което е забранено за пешеходци.  Веднага след удара, Даниел Катрапелов избягал и не е оказал помощ на детето. По-късно младият мъж беше задържан. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Съдът задържа мъж от Сливен за притежание на наркотици

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът задържа под стража мъж, който е обвинен за притежание на наркотици. На 18.05.2019 г. в гр. Сливен, той държал с цел разпространение  около 60 грама метамфетамин и около 3 грама канабис. Според прокурора обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление. Затова и съдът го  задържа..

публикувано на 21.05.19 в 15:04

Запознаха бургаски ученици с различните видове наркотици и въздействието им

Прокурор Любомир Петров гостува в Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола” заедно с заместника си и говорител на Апелативна прокуратура - Йовита Григорова и старши комисар Калоян Калоянов - директор на Областна дирекция на МВР. Те запознаха подрастващите с различните видове наркотици, въздействието им върху..

публикувано на 21.05.19 в 14:57

ВАС отмени екооценката за Общия устройствен план на Приморско

Върховният административен съд отмени Становище за екологична оценка на министъра на околната среда и водите Нено Димов за изменение на Общия устройствен план на Община Приморско. Делото е образувано по жалба на Фондация „Българска Фондация Биоразнообразие“ и на „Перла Г“ АД.  Съдът е определил да бъде върната преписката на министъра за ново..

публикувано на 21.05.19 в 12:50

Задържаха голямо количество „маркови“ и контрабандни стоки

Митнически служители задържаха 4210 спортни комплекта и тениски с обозначения на световноизвестни търговски марки. Открити са при митническа проверка на товарен автомобил- влекач с полуремарке, с турски регистрационен номер. Той е бил управляван от турски гражданин.  Камионът, пътуващ от Турция за Германия, е пристигнал на Митнически пункт Лесово на..

публикувано на 21.05.19 в 11:44

Разбиха колата на Панайот Рейзи

Автомобил е бил разбит по пътя от къмпинг "Златна рибка" към входа на  Созопол. По неофициална информация от източници на БНР Бургас, става въпрос за колата на кмета на Созопол Панайот Рейзи. Към този момент от полицията не потвърждават тази информация. Полицейски служители от районното управление в Созопол установили, че  превозното средство е с..

публикувано на 21.05.19 в 09:39

68 свидетели призовани за смъртта на Горан в затвора

Двамата надзиратели, обвинени за смъртта на затворника Горан Горанов, днес се изправиха пред Районния съд в Бургас. От разпоредителното заседание стана ясно, че се очаква тежък процес с множество свидетели. 68 души ще бъдат разпитани по делото в четири поредни заседания като първото ще бъде на 26 юни. 13 са вещите лица, които ще участват в..

публикувано на 20.05.19 в 17:20

Задържаха мъж за разпространение на метамфетамин

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът задържа под стража мъж, който е обвинен в държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество. Деянието е от октомври  2017 г. когато пред входа на Държавна Опера Бургас е държал с цел разпространение над 7 гр.  метамфетамин, на стойност 183 лева. Според прокурора обвиняемият може..

публикувано на 20.05.19 в 16:36