РИОСВ: Няма замърсяване на въздуха в Каменар и Лъка

Във връзка с получени сигнали за неприятни миризми в района на закритото депо за отпадъци в с. Каменар, експерти от РИОСВ-Бургас извършиха проверки в селата Каменар и Лъка.

Замерванията, които са направили са показали, че няма завишения на измерените показатели. Днес, РИОСВ ще извърши  проверка в бургаския квартал Сарафово и ще продължи да следи състоянието и качеството на атмосферния въздух в района.

Състоянието на депото се следи непрекъснато. Огнищата се обработват – обливат се с вода, след което изгасените територии се запръстяват. Очаква се до ден-два ситуацията да бъде напълно овладяна.”, каза кметът Иван Алексиев. Той е на терен, заедно с екипите от РСПБЗН.

Община Поморие напомня, че депото в с. Каменар е закрито през 2015 г. и от тогава се очаква становище по внесеното проектно предложение за неговата рекултивация от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), финансиращо подобни проекти.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Винпром Карнобат отново работи

В полунощ са свалени митническите пломби от трите данъчни склада във Винпром Карнобат и се пристъпва към възстановяване на производствата. Това каза за БНР Бургас Йовко Йовков, един от директорите в завода. Според него, аварийното спиране на производството, ще затрудни значително възобновяването на работата. Той потвърди, че нерегламентираният кран, от..

публикувано на 25.09.18 в 10:47

Общинските съветници разрешиха зелената зона в "Лазур"

45 минути общинските съветници в Бургас дебатираха дали да бъде разширена зелената зона в бургаския комплекс "Лазур".  Дебатът повече Ангел Божидаров, който обяви, че проблем не е самата платена зона, а политиката на община Бургас, която не разрешава проблема с паркирането в централна градска част. Той с ирония предложи дори да бъде въведено платено..

публикувано на 25.09.18 в 10:32

Бенчо Бенчев вече не е зам.-председател на Общинския съвет в Бургас

Предложението за освобождаването на Бенчо Бенчев дойде от председателя на Общинския съвет в Бургас Константин Луков. Причината е разследването на Бенчев, след като беше задържан преди месец и половина в Истанбул с Димитър Желязков. Имаше спорове дали е трябвало той да бъде освободен от поста или да се изчака решението на съда.  След гласуване на..

публикувано на 25.09.18 в 10:19

Огромен интерес към специалност "Арт терапия"

Повече от 40 са приетите студенти във филиала на Националната художествена академия в Бургас. Най-голям интерес е бил проявен към магистърската програма по "Арт терапия", коментира директорът професор Георги Янков. Той обаче посочи, че две от специалностите - мода и стенопис са останали незапълнени.  "Стартираме със студенти в пет специалности, имаме..

публикувано на 25.09.18 в 09:34

Бургазлии са категорични, че има двоен стандарт при храните

По-скъпи и некачествени са стоките, които се внасят в страната ни, показва анкета сред бургазлии.  "...Мисля, че има разлика и в качеството и в цената... ... Евтини продукти на по-високи цени... ... Двоен стандарт, убиване на нашите производители. В Германия отидете, в САЩ, Канада, хранителната продукция е стока за първа необходимост и е..

публикувано на 25.09.18 в 09:15

Общинският съвет в Бургас решава дали да разшири зелената зона

Общинските съветници в Бургас ще гласуват дали да освободят Бенчо Бенчев от поста му на зам.-председател на Местния Парламент. Общината ще кандидатства и за безвъзмездна финансова помощ от Националния Доверителен Еко Фонд  за насърчаване използването на електромобили.  На 48-то заседание на общинския съвет Бургас трябва да бъде приет планът за..

публикувано на 25.09.18 в 08:53

Локализирани са двата пожара, които избухнаха тази нощ в двора на ТЕЦ - Сливен

Локализирани са двата пожара, които избухнаха тази нощ в двора на ТЕЦ - Сливен и в района на завод „Динамо“ . Това съобщи областния управител на област на Сливен Чавдар Божурски. В потушаването на огъня са се включили огнеборци от Сливен, Ямбол и Нова Загора. В топлоцентралата продължават да горят бали слама, а в складовете на единият от заводите няма..

публикувано на 25.09.18 в 08:10