Младежи от социални институции да се назначат приоритетно в нова общинска фирма

Ангел Божидаров

Младежи от социални институции да бъдат назначени приоритетно в бъдещото общинско предприятие „Зелени асистенти“ в Бургас. Предложението дойде от общински съветници по време на обсъждане на проекта в комисии към местния парламент.

13 души трябва да бъдат назначени за градинари в бъдещото социално общинско предприятие „Зелени асистенти“. Финансирането за него ще дойде по ОП „Развитие на човешките ресурси“ и ще е за една година, а общината ще трябва поне още половин година да осигури заплатите им. Те ще са от целеви групи, поясни Мария Танева от местната администрация:

“Хора в трайна безработица, също така и хора, които са регистрирани в Бюрото по труда, малцинствени групи и деца, които са били в домове от защитен тип“

Според общинският съветник Ангел Божидаров, с приоритет трябва да са младежи от социални институции:

„Те имат нужда от помощ. Този, дето е на борсата, няма работа – много поздрави от чичо Ангел. Под дърво и камък търся хора и ми казват: Аз съм на борсата и ще дойда да работя, обаче без договор. Викам: Глобата е 10 бона. Не ме интересува, вика, ще взимам и двете заплати“

Комисия ще преценява кандидатите, в нея ще има и представители на Община Бургас. Крайното решение за създаване на предприятието ще вземе общинският съвет. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Поморие поиска от държавата терен за нов квартал

Община Поморие поиска от държавата  имот за изграждане на нов жилищен квартал в морския град. Става дума за бившето Военно поделение, а  имотът е с площ от близо 49 800 кв.м, с 21-на масивни сгради. Искането е адресирано до Министерския съвет чрез Областния управител на област Бургас. В мотивираното си искане кметът Иван Алексиев изразява..

публикувано на 16.10.18 в 12:54

Продължава набирането на кандидати в инициативата "БулевАРТ"

Инициативата "БУЛЕВАРТ - Мрежа на сетивата" навлиза във втория етап за набиране на кандидати, които да се включат в превръщането на централната градска част в новия творчески квартал на Бургас. Повече за условията за кандидатстване и финансиране на идеите може да узнаете по време на информационния ден, който ще се проведе в сградата на Бизнес..

публикувано на 16.10.18 в 12:22

Оптимизират разходите в Хлебозавода члез вливане в "Бургаски пазари"

Преминаването на ОП "Хляб и хлебни изделия" към "Бургаски пазари" ще гласуват съветниците на предстоящата си сесия в края на месеца. Въпреки затрудненото си финансово състояние и задължения към доставчиците, хлебозаводът в момента е на малка печалба, но има големи разходи в администрацията и идеята е чрез сливането те да се оптимизират...

публикувано на 16.10.18 в 11:26

Ремонтират част от пътя Бургас -Царево

Агенция пътна инфраструктура  стартира обществена поръчка за изработването на технически проекти за ремонта на 111 километра пътища  . Въз основа на тях,  ще бъдат  рехабилитирани част от отсечките  Кърджали – Маказа в град Кърджали, Самоков – Ихтиман, около 54 километра от пътя Бургас – Царево и  Рудозем - Смолян. Общата индикативна стойност на..

публикувано на 16.10.18 в 09:53

Еко компания организира община Несебър

Община Несебър организира днес  кампания за разделно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и негодни за употреба батерии и акумулатори. Тя ще се извърши с  подкрепата на две организации.Акцията започва в  10.00 часа и ще продължи  до 15.00 часа с отворени пунктове в: гр. Несебър – нова част, „Поща“; гр.Несебър – нова..

публикувано на 16.10.18 в 09:08

Хора със зрителни увреждания настояват за повече безплатни пособия от държавата

Демонстрация на незрящи хора как се справят в условията на градската среда с помощта на белия бастун  направиха днес представители на Регионалната съюзна организация на  слепите. В нея членуват над  600 души, част от тях се включиха в инициативата „Нека „видим“ тези, които не ни виждат „. Бургазлии получиха брошури със съвети как да се държим и..

публикувано на 15.10.18 в 15:02

"Булевард Демокрация" на 15-ти октомври

В нито една от популярните класации за най-опасните професии в света, публикувани през различни години, не присъства професията журналист. Все още няма класация от тази година, но ако се публикува такава, то може би трябва да бъде вписана професията и то класирана на едно от челните места.Има далеч по-рискови професии, като пожарникари и шофьори, но уви...

публикувано на 15.10.18 в 14:38