Младежи от социални институции да се назначат приоритетно в нова общинска фирма

Ангел Божидаров

Младежи от социални институции да бъдат назначени приоритетно в бъдещото общинско предприятие „Зелени асистенти“ в Бургас. Предложението дойде от общински съветници по време на обсъждане на проекта в комисии към местния парламент.

13 души трябва да бъдат назначени за градинари в бъдещото социално общинско предприятие „Зелени асистенти“. Финансирането за него ще дойде по ОП „Развитие на човешките ресурси“ и ще е за една година, а общината ще трябва поне още половин година да осигури заплатите им. Те ще са от целеви групи, поясни Мария Танева от местната администрация:

“Хора в трайна безработица, също така и хора, които са регистрирани в Бюрото по труда, малцинствени групи и деца, които са били в домове от защитен тип“

Според общинският съветник Ангел Божидаров, с приоритет трябва да са младежи от социални институции:

„Те имат нужда от помощ. Този, дето е на борсата, няма работа – много поздрави от чичо Ангел. Под дърво и камък търся хора и ми казват: Аз съм на борсата и ще дойда да работя, обаче без договор. Викам: Глобата е 10 бона. Не ме интересува, вика, ще взимам и двете заплати“

Комисия ще преценява кандидатите, в нея ще има и представители на Община Бургас. Крайното решение за създаване на предприятието ще вземе общинският съвет. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Бургас предлага нова визия за ул. "Алеко Константинов"

Община Бургас финансира със свои средства изработването на проект за пълно преобразяване на ул. "Алеко Константинов" в централна градска част. Обектът е заложен в капиталовата програма на новия бюджет за 2019 г., който очаква одобрението на местния парламент в края на януари. Преди да се случи практическата реализация на проекта, бургазлии имат..

публикувано на 17.01.19 в 17:55

Проверяват сигнал за незаконни каравани на къмпинг „Смокиня“

Бургаската екоинспекция проверява сигнал за 3 незаконни каравани. Те се намират върху пясъчни дюни в частен имот на къмпинг „Смокиня“ . Сигналът е подаден от собственика на имота, поясни директорът на РИОСВ - Бургас Тонка Атанасова. „Ние знаем единствено собствеността на имота, но не знаем собствеността на караваните. Ще изискаме от..

публикувано на 17.01.19 в 17:18

141 години от Освобождението на Сливен

Сливен днес отбелязва 141 години от освобождението на града от османско владичество. На мястото, където са посрещнати първите освободителни войски - площад „17-ти януари“, в най-стария квартал на града „Клуцохор“ Сливенския митрополит Иоаникий отслужи заупокойна молитва в памет на загиналите и благодарствен молебен към освободителите. Десетки..

публикувано на 17.01.19 в 15:25

И Ямболска област обяви грипна епидемия

Грипна епидемия е обявена от днес в Ямболска област. Учебните занятия се преустановяват от 18 до 23 януари включително. Заболеваемостта в региона достигна 328 болни на 10 000 души, съобщи директорът на РЗИ Ямбол д-р Лиляна Генчева, след заседанието на комисията за борба с грипа. " Има много болни, чакат пред кабинетите.Най- засегнати са децата от..

публикувано на 17.01.19 в 15:17

" Булевард Демокрация" на 17-ти януари

В Булевард "Демокрация "днес: Приемливо ли е предложението за увеличението на данъка на колите на общинската администрация , позиция на съветниците Бойчо Георгиев и д-р  Георги Митев. Кой търговец и как трябва да подмени софтуера на касовия си апарат до края на март, информация от бургаската агенция по приходите. След като отхвърлиха..

публикувано на 17.01.19 в 14:47
интернет

Единствено зимните гуми са подходящи при ниски температури

При ниски температури, автомобилите трябва да са със зимни гуми, въпреки, че няма сняг. Това каза автомобилният инструктор Георги Тимнев. Той не препоръчва използването на всесезонни гуми. "Зимните гуми съдържат повече суров каучук и издържат на по-ниски температури и запазват своите характеристики.  Докато за лятото е спестен този каучук и има..

публикувано на 17.01.19 в 13:37

НАП: Всеки търговец да провери дали касовият му апарат отговаря на изискванията или трябва да го смени

446 са подадените декларации от началото на данъчно-осигурителната кампания. 257 от тях са по интернет, а 180 са с персонален идентификационен код. Данните изнесе Сияна Димитрова директор дирекция "Обслужване" към НАП - Бургас. Ведомството в града e създало нужната организация и за тези, които искат да подадат декларациите си на място. Могат да платят..

публикувано на 17.01.19 в 13:34