Младежи от социални институции да се назначат приоритетно в нова общинска фирма

Ангел Божидаров

Младежи от социални институции да бъдат назначени приоритетно в бъдещото общинско предприятие „Зелени асистенти“ в Бургас. Предложението дойде от общински съветници по време на обсъждане на проекта в комисии към местния парламент.

13 души трябва да бъдат назначени за градинари в бъдещото социално общинско предприятие „Зелени асистенти“. Финансирането за него ще дойде по ОП „Развитие на човешките ресурси“ и ще е за една година, а общината ще трябва поне още половин година да осигури заплатите им. Те ще са от целеви групи, поясни Мария Танева от местната администрация:

“Хора в трайна безработица, също така и хора, които са регистрирани в Бюрото по труда, малцинствени групи и деца, които са били в домове от защитен тип“

Според общинският съветник Ангел Божидаров, с приоритет трябва да са младежи от социални институции:

„Те имат нужда от помощ. Този, дето е на борсата, няма работа – много поздрави от чичо Ангел. Под дърво и камък търся хора и ми казват: Аз съм на борсата и ще дойда да работя, обаче без договор. Викам: Глобата е 10 бона. Не ме интересува, вика, ще взимам и двете заплати“

Комисия ще преценява кандидатите, в нея ще има и представители на Община Бургас. Крайното решение за създаване на предприятието ще вземе общинският съвет. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Започна подготовката на Фестивала на пясъчните скулптури

Започна подготовката за 11-то издание на "Фестивалът на пясъчните скулптури" в Бургас като тази година той ще е под мотото "Митове и чудовища". 22-ма скулптори от Австралия, Турция, Украйна, Германия, Полша, Русия, Чехия и България вече работят по оформянето на фигурите, а пясъчният град ще е на обичайното си място - в парк "Езеро". Ще е отворен..

публикувано на 19.06.18 в 13:39

24-годишно момиче спечели търга за плажа на Варвара

24-годишно момиче от Русе спечели търга за морския плаж „Варвара“ в община Царево. Годишната наемна цена на плажа е в размер на 48 000 лв. с ДДС. Общо 6 заявления за участие са подадени за морския плаж „Варвара“ като по-голямата част от тях са от фирми. Търгът е спечелен от 24-годишната Лиляна Меродийска от Русе. Общият размер на плажната ивица на..

публикувано на 19.06.18 в 12:51

„Паяк“ контролира паркирането в Приморско и Китен

Репатриращ автомобил тип „Паяк“ следи за неправилно паркирани автомобили в Приморско и Китен. Той ще обслужва двата курорта всеки ден до 1 септември. Специализираната машина вече се грижи за безпроблемното придвижване по улиците на двата града. През летния сезон той ще разчиства улиците от спрели на забранени места и неправилно паркирали..

публикувано на 19.06.18 в 10:59

Бивш републикански консултант по неврохирургия вече е част от екипа на Бургаската болница

Опитен неврохирург от университетската болница в Стара Загора започна работа в УМБАЛ Бургас, съобщават от лечебното заведение. Д-р Стефан Шишков е бил и републикански консултант по неврохирургия, както и методичен ръководител на бургаското неврохирургично отделение. Д-р Шишков има и административен опит като началник-отделение и зам.-директор на..

публикувано на 19.06.18 в 10:46

В Поморие започна изграждането на три нови детски площадки

На три места в Поморие ще бъдат разположени красиви нови детски площадки. Едната е до Историческия музей, до градинката пред храм „Свето Рождество Богородично” и до т.нар Малки хали. Там и сега има детски кът, който ще се ремонтира. Освен поставяне на съоръжения за игра, ще бъде извършено и благоустрояване на парковото пространство около..

публикувано на 19.06.18 в 10:36

Спират водата в част от „Меден рудник"

Водата ще бъде спряна в част от ж.к. „Меден рудник“, съобщиха от ВиК - Бургас. От 10.00 до 16.00 часа няма да има вода в блоковете 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 105, 106, 116 и на новите кооперации срещу бл. 97.  Това се налага заради извършването на строително-монтажни дейности. 

обновено на 19.06.18 в 09:46

АПИ: Обходният път на Ахелой осигурява връзка за пътуващите от и за Слънчев бряг

По повод неверни твърдения в социалните медии, че новият обходен път на Ахелой не осигурява връзка за пътуващите от Слънчев бряг към Бургас през Ахелой, Агенция „Пътна инфраструктура“ уточни, че на 15 юни бе пуснато директното трасе на обходния път. С пускането на отсечката 5 месеца предсрочно се улеснява пътуването по път I-9 Слънчев бряг -..

публикувано на 19.06.18 в 09:39