„Онкоболни и приятели“ за трета година организират благотворителен плувен маратон

Снимка: БГНЕС

Сдружение „Онкоболни и приятели“  и тази година организира Благотворителен плувен маратон. Той ще се проведе  14 юли в Бургас и ще е с международно участие. Събитието ще се проведе за трета поредна година, а събраните средства ще помогнат за подпомагане  на дейностите за социалната рехабилитация на хора с онкологични заболявания.

Лице на тазгодишния маратон ще бъде отново актрисата  Йоана Буковска- Давидова, която ще даде старт на маратона от „Морска гара“ Бургас. Участниците ще преплуват разстоянието от остров „Св. Анастасия“ до парк „Росенец“, плаж „Чукалята“ , като финалистите ще бъдат официално наградени от актрисата.

След плувния маратон,  по традиция ще се проведе благотворителен концерт на самодейни състави от града и региона от 19ч. на  Магазия 1 - Морска гара Бургас.

Таксата за участие в маратона е 50 лв.

Желанието за участие се декларира с попълване на регистрационна карта и заплащане на таксата по банкова сметка: BG30BUIN95611100572445 Алианц Банк България. Попълнените регистрационни карти се изпращат на имейл: office@cpf-burgas.info в срок до 08.07.2018г.


ВИЖТЕ ОЩЕ

До два месеца концесионерът на Океанариума трябва да заплати дължимите банкови гаранции

Изграждането на океанариума в Бургас отново предизвика спорове между представители на фирмата концесионер , местната администрация и общинските съветници. По време на Комисията по правни въпроси към Общинския съвет днес стана ясно, че фирмата не е платила банковата гаранция, заложена в концесионния договор. До 30 юли тази година фирмата е..

публикувано на 16.08.18 в 17:43

Няма замърсяване на морската вода край Созопол според проби взети преди седмица

Няма замърсяване на морската вода край Созопол сочат пробите, взети на 9 август по сигнали за наличие на мазутни петна по морската повърхност, преди да стане известно за разлива от потъналия кораб „Мопанг“.  Анализирани са две проби от морската вода в района на „Созопол централен плаж“ и плаж „Хармани“. Те са изследвани от Регионална лаборатория-Бургас..

публикувано на 16.08.18 в 17:17

Министър Николина Ангелкова ще обсъжда в Бургас проект за винено-кулинарни дестинации

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще участва в кръгла маса в Бургас за обсъждане на проекта за 12 винено-кулинарни дестинации.  С представители на местната власт и туристическия и земеделски сектор в региона ще бъдат дискутирани дестинациите „Добруджа и Северно Черноморие“ и „Южно Черноморие“.  Дискусията  е част от инициативата за създаване..

публикувано на 16.08.18 в 17:12

"Репортер 5" на 16 август

Eто какво ще чуем в днешното издание на "Репортер 5": - В темата на деня говорим за проекта за пространството до площад "Тройката". Дали там ще има универсален магазин, или ще се превърне в красив площад? Отговорите след малко. - На близо 80-90% е овладян мазутният разлив от потъналия преди век американския кораб „Мопанг“ край Созополол...

публикувано на 16.08.18 в 15:43

Христо Михайлов: БАБХ да каже има ли чума по животните в Странджа

Българската агенция по безопасност на храните трябва да каже ясно и категорично има ли чума по дребните преживни животни на територията на Югоизточна България. Това заяви зам.-председателят на ПП АБВ доц. Христо Михайлов. Той коментира, че до днес няма яснота по този въпрос – имало ли е болни животни или не. Доц. Михайлов определи поведението на..

публикувано на 16.08.18 в 15:43

Почти е овладян разливът на гориво от "Мопанг"

На близо 80-90% е овладян мазутният разлив от потъналия преди век американския кораб „Мопанг“ край Созополол. Това съобщи за БНР Бургас непосредствено след излизането на брега водолазът Михаил Заимов. Той, заедно с още един доброволец приключиха днес със запушването на Отворите, през които изтичаше гориво.  Счупени нитове на..

публикувано на 16.08.18 в 15:09

Монтират пасарелки на "Акве Калиде"

Приключва пореден етап от реставрацията и консервацията на старините в археологическия комплекс "Акве калиде" край Бургас. В момента там се монтират пешеходни пасарелки, които ще предоставят на посетителите най-добрите гледни точки към разкритата архитектура на най-посещаваните бани в Източна Европа в продължение на две хилядолетия. Освен това е..

публикувано на 16.08.18 в 12:52