Пистите в летище Равнец ще бъдат запазени, въпреки че мястото ще става индустриална зона

Предназначението на пистите на летището на Равнец ще бъде запазено, въпреки че там ще бъде изградена индустриална зона. Това е наше задължение по постановления на Министерски съвет, обясни главният архитект на Бургас Веселина Илиева.Тя представи плана, по който ще бъде преобразена базата:

"Вероятно в новия устройствен план на мястото ще се наложи една допълнителна пътна връзка, която да осигури втори подход. Това, обаче е обект на едно много по – сериозно транспортно – комуникационно проучване, оразмеряване на параметрите, броя на работните места, съответно и транспортните средства в територията на бъдещия Индустриален парк. В предварителния проект на общия устройствен план на общината това вече е заложено като територия за производствени дейности, логистична база.“


Съществуващата инфраструктура е изградена от министерството на отбраната като площадкови мрежи и съоръжения, част от тях ще бъдат обследвани дали могат да се ползват, уточни Илиева.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард Демокрация на 25 юни

Какви решения  взеха бургаските общински съветници,  какво се случва с финансите за спортисти и състезания,  за инфраструктура и   как  морското училище  премина на общинска издръжка. Това е темата ни днес. След като общината  пое  гимназия „Свети Никола“  ще се насочим към кадрите, които могат да се обучават там.  Какви специалности могат да се..

публикувано на 25.06.19 в 14:46

Нови игрища за плажен волейбол в Слънчев бряг

Осем нови игрища  събират това лято любители и почитатели на плажния волейбол в Слънчев бряг.  Игрищата са изградени в свободните зони, на места, които се ползват по-малко от плажуващи.  Терените са снабдени с професионални мрежи за волейбол, съоръженията са достъпни за всички туристи, всеки може да играе напълно безплатно.  Волейболните..

публикувано на 25.06.19 в 12:39
Снимка: Архив

Разтоварване на горива е причина за неприятната миризма през уикенда

Разтоварване на горива на бургаските пристанища е била причината за неприятната миризма през почивните дни. Това обясни кметът Димитър Николов. Той поясни, че са получени много сигнали от граждани, живеещи в Централната градска част и около зоната на пристанището. „Като кмет се заинтересувах и се оказа, че на централното ни пристанище от..

публикувано на 25.06.19 в 12:13

Информационна среща за центъра за опасни отпадъци провеждат днес в Атия

Информационна среща за изграждането на Център за разделно събиране и съхраняване на опасни битови отпадъци организира днес Община Созопол. То ще се проведе в с. Атия, където местните жители негодуват срещу проекта. В информацията, публикувана на страницата на Община Созопол, е посочено, че на него няма да се обезвреждат въпросните..

публикувано на 25.06.19 в 11:06

Нито една оферта не е била подадена за възстановяването на паметника на Коджакафалията

Нито една оферта не е била подадена в Община Бургас за изграждането на реплика на съществуващия през първата половина на XX век паметник на Александър Георгиев - Коджакафалията.. Крайният срок за участие бе до понеделник, 24 юни. Тепърва ще се преценява дали да бъде удължен срокът на процедурата, обявиха от общината. Местната администрация..

публикувано на 25.06.19 в 11:10

Ремонт на улица в Сарафово затруднява движението

Ремонт на част от ул. "Ангел Димитров" в Сарафово се извършва в момента. Движението е затруднено при кръстовището с Брацигово. Участъкът е натоварен, по него минава и  градският транспорт и е желателно да се. използва обходен маршрут. 

публикувано на 25.06.19 в 09:33
заседание на Общински съвет Бургас

Общинските съветници заседават днес

Да се отпуснат средства за реконструкция и рехабилитация на пешеходния подлез на бул. „Захари Стоянов“ е сред предложенията, които ще гласуват общинските съветници на сесията на местния парламен днес. Те ще трябва да  гласуват и промяната на статута на бургаската професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола“.  Да..

обновено на 25.06.19 в 09:21