Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спектакълът "Усещане за любов" в Бургас тази вечер

Снимка: Община Бургас

Музикално-поетичният спектакъл "Усещане за любов" ще се състои днес от 19.00 ч. в Драматичния театър "Адриана Будевска" в Бургас. В него участват актьорите Бойка Велкова и Ивайло Захариев. Музиката на спектакъла е дело на Теодосий Спасов, хореографията е на Татяна Соколова, а автор на сценографията е Яна Дворецка.

Шекспир, Реноар, Гогол, Петрарка, Робърт Бърнс, Микеланджело, Пикасо, Верди и Шопен са само част от най-емблематичните творци, чийто произведения ще оживеят на сцената.

Спектакълът е с вход свободен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложбата „Цветовете на България“ открива Дните на българската музика в Бургас

С изложбата „Цветовете на България“ ще бъдат открити Дни на българската музика в Бургас днес. Тя се организира от Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ със съдействието на Министерство на културата, областната администрация и финансовата подкрепа на фонд „Култура“ на Община Бургас. В програмата, която..

публикувано на 18.04.24 в 13:48

Изложба отбелязва 90-годишнината от рождението на сценографа Тодор Станилов

90 години от рождението на големия български сценограф Тодор Станилов ще бъдат отбелязани с изложба в Градската художествена галерия "Петко Задгорски". Експозицията включени близо 40 картини, проекти за спектакли на бургаския театър, от фонда на галерията. Те са дарени от сина му журналиста Боян Станилов. Тодор Станилов е име от културния..

обновено на 18.04.24 в 10:48

Атанас Велков се завърна в Бургас с изложба живопис

Атанас Велков откри изложба „Живопис“ в бургаската галерия „Неси“. Той не е излагал свои картини в родния си град от 20 години. Обикалял е по света, живял и работил е на различни места. Сега се е установил в София.  Велков посвещава изложбата си на свой голям приятел, който е  починал преди години, това е К амен Пенков, поет и художник...

публикувано на 18.04.24 в 09:40

Стойчо Керев представя в Бургас филма си „Пробуждане“

Журналистът Стойчо Керев ще представи филма си „Пробуждане“ в Бургас утре. В лентата участват проф. Бойко Рангелов, Димитър Недков, Димитър Лучев, Йордан Камджалов, Мария Лалева, Виктория Бешлийска, Джорджия Николова, Иво Величков, Силва Дончева, Дамян Попхристов. „Ние сме прашинки в необятния космос и Вселена.Нашите души пътуват във времето..

публикувано на 17.04.24 в 12:05

Фондацията на Лили Иванова иска общински имот в Морската градина за културен център

Бивше заведение в Морската градина може да се превърне в културен център. Инициативата е на Фондация „Лили Иванова“. От фондацията са изпратили писмо до Общинския съвет с искане да стопанисват сградата за 10 години. Там ще бъде създаден Saloon LI. Имотът с площ от 62 кв м в близост до Летния театър е собственост на „Благоустройствени строежи“...

публикувано на 17.04.24 в 11:52

С две премиери театралната трупа „Валери и приятели“ ще отбележи 10 години

С две премиерни представления на най-новата постановка „Милион причини…(да играеш или да не играеш)!“, младежката театрална трупа „Валери и приятели“ ще отбележи 10 години от създаването си. Това е комедия по идея на Ива Трифонова. Включени са и текстове на Алън Хийнъл, Валери Петров, Недялко Йорданов, Ива Трифонова и Валери Еличов.  "Ива, както..

публикувано на 17.04.24 в 10:58

"Кралица на красотата" в бургаския театър под режисурата на Боил Банов

Бившият министър на културата Боил Банов режисира "Кралица на красотата" в бургаския театър. Спектакълът е по текст на Мартин Макдона. Премиерата е от 19 часа в камерната зала. Боил Банов е ученик на Борислав Чакринов. Така се е родила идеята за поставянето на пиесата на ирландския драматург „Бившата мис на малкия град“ в бургаския..

обновено на 16.04.24 в 11:19