Ниските доходи са основна причина за спада на раждаемостта

Снимката е илюстративна

Ниските доходи са основната причина семействата  у нас все по често да предпочитат да имат само едно дете. За да бъде променен демографският ръст, трябва държавата да увеличи детските надбавки и майчинството, твърдят бургазлии. Преди дни стана ясно, че правителството има план за повишаване на раждаемостта. Заделени са над 568 млн. лв. за подпомагане на родилки, като помощи за раждане, при осиновяване на 700 деца и за студенти майки. Големият проблем е, че се планират налични средства, а не се взема решение реално как да се увеличат доходите на родителите. Именно ниският семеен бюджет е причината да не се раждат деца, смятат бургазлии.

„Надбавки съм взима точно една година. Сега имам две деца и държавата не ми дава нищо… Трябва да има работа, повече социални придобивки. Детските стигат за един чифт обувки…Необходимо е да има повече помощи на майките… Трябва да се увеличат майчинството и доходите на родителите. Имаме две деца, защо да нямаме и трето? .. Живея в Германия и там е малко по-спокойно. С доходите, които получавам там мога спокойно да се грижа за детето си…“

Закони, които защитават майките има, но не се спазват.

„Малките деца се разболяват и се налага по-често да се взимат болнични. Работодателят казва „като ти е толкова болно детето – вкъщи“… Добре е така да се направи, че работодателите да предложат на майките да могат да разполагат по-свободно с времето си и едновременно с това да работят.“

Повече по темата чуйте в звуковия файл:ВИЖТЕ ОЩЕ

Туристическа карта на община Созопол е победител в национален конкурс

Юбилейното 20-то издание на Световния ден на Географските информационни системи (ГИС), организирано от ЕСРИ България, приключи с рекорден брой участници – близо 700 от над 150 организации. Сред основните й акценти бяха проведената научна конференция,  откритата изложба на съвременна картографска продукция и стари карти и присъствието на водещи..

публикувано на 19.11.18 в 19:09

Проект на БДЗП и "Електроразпределение Юг" увеличава популацията на царския орел

Проектът „Живот за царския орел” се реализира в 8 специално защитени зони от НАТУРА 2000 - в районите на Сакар, сред тях са Елхово и Болярово,  също в Ямбол и Сливен.  „Електроразпределение Юг“ (част от EVN България) отчита положителни резултати от проекта, реализиран в партньорство с Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). Той се..

публикувано на 19.11.18 в 18:53

1,7 млн. касови бележки от Бургас участват в лотарията на НАП

Фискални бонове за над 24 милиона лева, регистрирани до този момент само от град Бургас, участват в надпреварата за голямата награда от 50 000 лв.  във втория сезон на Лотарията с касови бележки на Националната агенция за приходите. Общият брой на регистрираните досега от морския град касови бележки надхвърля един милион и 700 хиляди. В национален..

публикувано на 19.11.18 в 17:21

6 са пациентите, които са протезирани в специализирания център в УМБАЛ Бургас

Шестима са пациентите, които вече са преминали през Центъра за специализирано протезиране и рехабилитация в Отделението за долекуване в бургаската болница. Други 30  са в листата за чакащи пациенти от цялата страна. В този си обхват, с предоставянето на такава медицинска услуга,  центърът  е единствен в страната до момента.  Това е съвместен..

публикувано на 19.11.18 в 16:33
протест горива

Протестът в Сливен тази вечер е за смяна на системата

В Сливен и тази седмица ще продължат протестните действия срещу високите цени на горивата и ниските доходи. Протестът е под надслов „Един народ срещу системата.“ Той се организира в социалната мрежа, а началото му е обявено за 18.00 часа.  Според организаторът на протестните действия Валентина Василева е възможно днес да се появят провокатори, които да..

публикувано на 19.11.18 в 15:40

"Булевард Демокрация" на 19-ти ноември

Почивните дни никак не бяха почивни, а изпълнени с емоции, сняг и протести. Сякаш заедно със снега заваляха и оставките, засега една е факт. Валери Симеонов къде на шега, къде на сериозно е изпаднал в депресия, според един от всекидневниците ни. Другата оставка засега е само творческо предложение. Очаква се обаче протестите да продължат, не е ясно с..

публикувано на 19.11.18 в 15:01

Непрекъснат мониторинг и най-новите еко техники иска общината от "Кроношпан"

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметът на Бургас Димитър Николов започнаха днес поредица разговори с представители на големите предприятия в града във връзка с чистотата на въздуха, съобщават от екоминистерството. В РИОСВ -Бургас те се срещнаха с ръководството на дървопреработвателното предприятие „Кроношпан“. Министърът и..

публикувано на 19.11.18 в 14:33