Задържаха контрабандни златни изделия за 100 хил. лева на Лесово

1402,38 грама контрабандни златни изделия откриха в тайник на автобус с пътници митнически и гранични служители на ГКПП Лесово. Автобусът с турска регистрация е пътувал от Турция за България по редовна пътническа линия, управляван от български гражданин. Пристигнал е на Митнически пункт Лесово на 11 юли 2018 г. около 01,20 часа на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси".

Екипажът на автобуса и всички пътници са заявили, че не внасят нищо за деклариране, след което е извършена съвместна проверка на превозното средство от екип на митническа мобилна група, служители на Митница Бургас и гранични служители, по постъпило искане от ГД „Гранична полиция".

В хода на проверката са засечени следи от манипулация върху инсталация за отопление до двигателя в автобуса. След демонтаж на съоръжението, във вътрешността му са открити 8 пакета, увити с тиксо, съдържащи 366 бижутерски изделия от злато с общо тегло 1402,38 грама. Шофьорът на автобуса е заявил, че златните накити са негова собственост и са били укрити от него.

Контрабандните златни изделия на стойност близо 100 000 лв. са задържани. Автобусът също е задържан като превозно средство, послужило за пренасяне на контрабандата.По случая е образувано досъдебно производство.


ВИЖТЕ ОЩЕ

147 дела за домашно насилие са водени през 2018 в Районния съд в Бургас

Темата за домашното насилие над малолетни и непълнолетни и мерките за защита на правата на жертвите представи районен съдия пред десетокласници от Природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“. Съдия Стоян Мутафчиев дефинира термина „насилие“ в началото на открития урок. Лекторът разказа за ситуации, относими към домашното насилие, начините на..

публикувано на 19.02.19 в 16:44

Мъжът, помогнал на 13 афганистанци край Елхово да преминат границата, остава в ареста

По искане на Районна прокуратура – Елхово, съдът задържа под стража  мъж, обвинен в противозаконно подпомагане на чужди граждани да пребивават и преминават на българска територия. Той е обвинен за това, че на 13- ти февруари  в землището на с. Лалково  с цел да набави за себе си имотна облага противозаконно подпомогнал на  13 афганистанци.  Според..

обновено на 19.02.19 в 16:16

Управител на банков клон е задържан за злоупотреби

Банкова служителка, според непотвърдена информация управителна на банков клон в Нова Загора, е задържана от полицията за злоупотреби в особено големи парични размери. 29-годишната банкерка е отклонявала суми от сметки на клиенти и ги е прехвърляла към свои лични. Тя е задържана за 72 часа в полицията в Сливен.  Отклонила е към собствени сметки около..

публикувано на 19.02.19 в 16:10

Служители на Община Бургас предотвратиха продажбата на дете

Служители на Община Бургас предотвратиха продажбата на 14-годишно дете зад граница. Разплитането на случая започва миналата седмица в териториалната дирекция в комплекс "Меден рудник". Ромско семейство от квартал "Акациите" отива там с дъщеря си, за да ѝ бъде изваден нов акт за раждане, тъй като оригиналният документ е изгубен. Той е необходим за..

публикувано на 19.02.19 в 13:41

Полицията разби мобилна лаборатория за синтетична дрога

При проверка в апартамент на ул. «Александър Велики», полицаи задържаха двама криминално проявени на 21 и 29 години от Бургас  и 29 годишен мъж от Сливен. След претърсване на жилището в Бургас са намерени и иззети метамфетамин, канабис,  прекурсори за производство на синтетични наркотици / хапчета, фосфор, киселина, разредители и други/. В избеното..

публикувано на 19.02.19 в 08:45

Магистрат, полицейски служител и абитуриенти от ПГЧЕ „Васил Левски” в дискусия за наркотиците

При изключителен интерес и ангажираност по темата „Наркотици – видове, въздействие върху човешкия организъм и наказателна отговорност” протече първата по рода си за учебната 2019 година съвместна превантивна среща на магистрат, полицейски служител и абитуриенти от Профилираната гимназия за чужди езици „Васил Левски”, съобщиха от пресцентъра на..

публикувано на 18.02.19 в 16:45

Автотехническа експертиза за джип, движил се на заден по магистралата

Бургаският окръжен съд прие автотехническата експертиза   за катастрофа на магистрала Тракия от есента на 2016 година. Изслушани бяха вещите лица и свидетелите по делото срещу шофьора на джип Дойчин Миневски. След като е пропуснал отбивката за Карнобат, той  е карал назад по магистралата, и е причинил смъртта на 49 годишна жена, пътувала в..

публикувано на 18.02.19 в 15:08