Задържаха контрабандни златни изделия за 100 хил. лева на Лесово

1402,38 грама контрабандни златни изделия откриха в тайник на автобус с пътници митнически и гранични служители на ГКПП Лесово. Автобусът с турска регистрация е пътувал от Турция за България по редовна пътническа линия, управляван от български гражданин. Пристигнал е на Митнически пункт Лесово на 11 юли 2018 г. около 01,20 часа на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси".

Екипажът на автобуса и всички пътници са заявили, че не внасят нищо за деклариране, след което е извършена съвместна проверка на превозното средство от екип на митническа мобилна група, служители на Митница Бургас и гранични служители, по постъпило искане от ГД „Гранична полиция".

В хода на проверката са засечени следи от манипулация върху инсталация за отопление до двигателя в автобуса. След демонтаж на съоръжението, във вътрешността му са открити 8 пакета, увити с тиксо, съдържащи 366 бижутерски изделия от злато с общо тегло 1402,38 грама. Шофьорът на автобуса е заявил, че златните накити са негова собственост и са били укрити от него.

Контрабандните златни изделия на стойност близо 100 000 лв. са задържани. Автобусът също е задържан като превозно средство, послужило за пренасяне на контрабандата.По случая е образувано досъдебно производство.


ВИЖТЕ ОЩЕ

8 години затвор за Иван, убил 11 - годишната Никол в асансьор в Меден рудник

8 години затвор присъди бургаският окръжен съд за 16 – годишния Иван Иванов. Той беше признат за виновен за убийството на 11 – годишната Никол Йончева. Момчето остава задържано под стража. Родителите му заявиха, че ще обжалват наложеното наказание и продължават да твърдят, че синът им е невинен. Съдът постанови, че Иван трябва да плати и..

публикувано на 20.09.18 в 11:43

Произнасят присъдата за убийството на 11- годишната Никол

Днес в Окръжен съд – Бургас ще бъде произнесена присъдата по делото за убийството на 11 – годишната Никол. Обвинен за извършването му е 15-годишния Иван И. Инцидентът стана на 20 август миналата година в асансьор в бургаския комплекс "Меден рудник". Според прокуратурата, момчето умишлено е умъртвило 11-годишното момиче чрез нанасяне на удар..

публикувано на 20.09.18 в 08:35
Снимката е илюстративна

Задържаха мъж от Сливен за контрабанда на екстази

Окръжна прокуратура Ямбол остави в ареста за 72 часа 29-годишен мъж от Сливен, обвинен в опит за контрабандно пренасяне на над 25 кг. екстази през границата на страната с Турция. Мъжът е арестуван вчера на ГКПП „Лесово“.  Задържаният е направил опит, с лекият си автомобил да премине законно през граничния пункт „Лесово“ в посока Турция и да пренесе..

публикувано на 19.09.18 в 17:27

Неопитните водачи и недисциплинираните шофьори са опасни на пътя

Основната причина за катастрофите са недисциплинираните шофьори и липсата на опит от младите водачи. Това мнение изразиха повечето бургазлии. Според дългогодишни полицаи  правилата за движение по пътищата и културата на пътя трябва да се учат и възпитават от най-ранна детски възраст. Мнението на хората и на представителите на полицията. Карат основно..

публикувано на 19.09.18 в 08:05

100 деца раздават брошури по пътна безопасност в квартал Победа

В Е вропейския ден без загинали на пътя по линия на TISPOL в Бургас ще се състоят две занимания  за децата- едното от 10.00 ч. с участието на възпитаниците от ОДЗ Звездица  в комплекс Зорница  и с близо 100 деца от кв. Победа в 13.00 ч. Участниците ще бъдат облечени в светлоотразителни жилетки и ще носят  стоп знаци "пресичат деца ", подсигурени със..

публикувано на 19.09.18 в 07:25

С тържествен водосвет откриха новата съдебна година

С тържествен водосвет и пожелания за здраве, ползотворна работа и много късмет днес в гр. Бургас беше открита новата съдебна година. Събитието се проведе по инициатива на председателите на четирите съдилища Деница Вълкова,  Панайот Генков,  Росица Темелкова и Яна Колева. Ритуалът бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит..

публикувано на 18.09.18 в 17:51

Съдия Георги Иванов е новият председател на Районен съд – Бургас

Съдия Георги Иванов е новият изпълняващ функциите (и.ф.)административен ръководител - председател на Районен съд – Бургас. На заседание днес, Висшият съдебен съвет освободи от длъжност съдия Яна Колева, след подадена от нея молба за оставка до върховния съдебен орган. Съдия Георги Иванов е завършил „Право“ в Софийски университет „Св...

публикувано на 18.09.18 в 13:53