Велоалеята към "Крайморие" е обрасла с храсти, колоездачи сами ще ги кастрят (обновена)

снимката е архивна
Снимка: Скрийншот/burgas1.org

Велосипедисти ще почистят сами алеята към кв. „Крайморие“. Тя е обрасла с храсти и клони пречат на колоезденето по нея.

Състоянието на велоалеята е критично, каза Дарина Чакърова от фейсбук – групата „Колоездене Бургас“:

„Там са израстнали храстите, заели са половината платно. В едната страната въобще не се кара, кара се само от тази страна, която е към шосето. Скоро, даже, когато беше голямата буря в Бургас, имаше едно паднало дърво на пътя, затиснало кола. Не бяха го изместили, бяха го хвърлили пак на алеята, че се наложи да го местят колеги“

Сигнали са подавани до общината, но реакция няма, посочи тя:

„Многократно колеги са звъняли на телефоните на общината, подавали са сигнали, писано е дори на стената (във Фейсбук – б.а.) на кмета Николов. Но – никаква реакция от страна на общината“

Колоездачите са взели инициативата в свои ръце и тази вечер се организират сами да почистят алеята и да я приведат във вид, нормален за ползване.

От Община Бургас уточниха, че за участъка е възложено кастрене и косене, което ще се извърши в средата на следващата седмица.


ВИЖТЕ ОЩЕ

С две факелни шествия Бургас почете паметта на Апостола

С две факелни шествия, бургазлии почетоха паметта на Васил Левски.  Около стотина души, заедно с възпитаници на ПГЧЕ "Васил Левски" и "Христо Ботее", кв. Долно Езерово, заедно с Организацията за закрила на българските граждани минаха от Община Бургас, през ул.  "Алеко Богориди" до паметника на Васил Левски в Приморски парк.  ВМРО също проведе..

обновено на 19.02.19 в 18:18

Подписка за канонизацията на Левски се провежда в Сливен

Десетки граждани, ученици и учители и представители на обществени организации участваха във възпоменателната церемония в Сливен по повод 146-годишнината от гибелта на Апостола на свободата. Церемонията по традиция се състоя пред паметника на Васил Левски на едноименния площад в града.  „Делата на Левски са пример за себеотрицание. Един живот посветен..

публикувано на 19.02.19 в 17:53
Диана Костовска

Нов проект ще опазва и увеличава биоразнообразието в Атанасовското езеро

Биоразнообразието в Атанасовското езеро ще бъде увеличено, а около самия водоем ще бъдат изградени и възстановени диги. Това са част от дейностите, заложени в новия проект „Лагуната на живота“, който предстои да се реализира. Възстановяване на симбиозата в езерото и разработване на финансов механизъм, чрез който водният басейн да..

обновено на 19.02.19 в 15:29

"Булевард Демокрация" на 19-ти февруари

В рубриката ни "Чуй Европа" ще ви разкажем за студентската образователна програма Еразъм + ЕС, която помага на младите хора да са конкурентноспособни на пазара на труда. Ще ви разкажем как служители на Община Бургас предотвратиха продажбата на 14-годишно дете зад граница.  Нов проект ще опазва и увеличава биоразнообразието в Атанасовското езеро -..

публикувано на 19.02.19 в 14:23

Започнаха честванията посветени на 146 години от гибелта на Левски (СНИМКИ)

Заупокойна молитва, отслужена от бургаските духовници и тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя, дадоха началото на честванията в Бургас, посветени на 146 години от гибелта на Васил Левски. Апостолът на свободата, неговите дела и завети, както и неговата гибел. Това трябва да си спомняме винаги за Левски, казват бургазлии, дошли да..

публикувано на 19.02.19 в 13:30

Архитект Емил Бурлянов получи награда за иновации в Бургас

Специално отличие за реализирани иновативни проекти в Бургас получи архитект Емил Бурулянов.  То се дава за първи път за високо качество и оригиналност на иновациите на българските фирми, за въздействието им на националния и световен пазар, върху околната среда и обществото, за ефективност на бизнес модела, а церемонията се организира от фондация..

публикувано на 19.02.19 в 12:30

Благотворителен мартенски базар ще се проведе в събота

Благотворителен мартенски базар се организира на 23 -ти февруари от 10:00ч. в Мола в " Славейков".  Деца, които се занимават с приложни изкуства в Центъра за млади таланти,  са изработили мартеници и пролетни сувенири.Р ъководител им е Вили Колева.Със средствата от продажбата им ще се закупят необходими принадлежности за подпомагане на Център за..

публикувано на 19.02.19 в 12:26