Велоалеята към "Крайморие" е обрасла с храсти, колоездачи сами ще ги кастрят (обновена)

снимката е архивна
Снимка: Скрийншот/burgas1.org

Велосипедисти ще почистят сами алеята към кв. „Крайморие“. Тя е обрасла с храсти и клони пречат на колоезденето по нея.

Състоянието на велоалеята е критично, каза Дарина Чакърова от фейсбук – групата „Колоездене Бургас“:

„Там са израстнали храстите, заели са половината платно. В едната страната въобще не се кара, кара се само от тази страна, която е към шосето. Скоро, даже, когато беше голямата буря в Бургас, имаше едно паднало дърво на пътя, затиснало кола. Не бяха го изместили, бяха го хвърлили пак на алеята, че се наложи да го местят колеги“

Сигнали са подавани до общината, но реакция няма, посочи тя:

„Многократно колеги са звъняли на телефоните на общината, подавали са сигнали, писано е дори на стената (във Фейсбук – б.а.) на кмета Николов. Но – никаква реакция от страна на общината“

Колоездачите са взели инициативата в свои ръце и тази вечер се организират сами да почистят алеята и да я приведат във вид, нормален за ползване.

От Община Бургас уточниха, че за участъка е възложено кастрене и косене, което ще се извърши в средата на следващата седмица.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 20 септември

Бездуховността или имането са мотивът за грабежа в Роженския манастир? Ако е второто, до някаква степен историята може и да може след време да реабилитира и оправдае извършителите. Естествено, че това не е начина, но безисходицата е голямо нещо. Ако обаче е първото, то спасение няма и за тях, а може би и за нас. Защото бездуховния човек няма нищо, той е..

публикувано на 20.09.18 в 14:40

Четири велосикотки радват бургазлии

В европейската седмица на мобилността община Бургас монтира арт инсталации съчетаващи велосипедите и котките. Пластичните решения са реализирани по идея на Областния информационен център и Общината. Те са дело на графити артиста Иван Янков /с псевдоним Esteo/. Преди две години отново по заръка на Общината той изрисува и стария бункер до калните бани...

публикувано на 20.09.18 в 14:24

Бургаски стоматолози участват в кампанията за силанизация на детските зъби

И тази година бургаски стоматолози се включват в профилактичната програма за силанизиране на първите постоянни, дъвкателни зъби на децата. Кампанията вече стартира и ще продължи до 20-и ноември, информират от проекта. Силантът представлява специален материал, който образува тънък слой върху дълбоките вдлъбнатини..

публикувано на 20.09.18 в 10:24

Собствена бензиностанция и спасително ремонтно корабче за поморийските рибари

Община Поморие е внесла проектното предложение „Реконструкция и модернизация на рибарско пристанище Поморие – II етап” по мярка 1.8 „Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни борси и покрити лодкостоянки” от Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020. „Успяхме да подготвим и внесем проектното си предложение първи. Това е..

публикувано на 20.09.18 в 09:49

Бургазлии са на различни мнения относно въвеждането на допълнителна здравна осигуровка

Въвеждането на допълнителна здравна осигуровка, която да надгради сегашния модел у нас обсъждат медици, пациенти и политици . В края на септември трябва да бъдат представени идеите на здравния министър Кирил Ананиев за новите, поредни реформи в сектора. Една от най-популярните, която бе анонсирана, е задължителна здравна застраховка. Нейният..

публикувано на 20.09.18 в 09:26

Славея Мургова е „Най-добър специалист по здравни грижи“ за 2018 г. в Бургас

Славея Мургова, медицинска сестра от университетска болница „Дева Мария“ в Бургас, е носителката на наградата „Света София“ и приза „Най-добър специалист по здравни грижи“ за 2018 г.  Освен традиционната статуетка и грамота, тази година за първи път бе предвидена и парична награда за победителя. Премията в размер на 1000 лв. ще стане част от..

публикувано на 20.09.18 в 08:20

Обществено обсъждане на проекта за парк в Лозенец ще се проведе днес

Изграждането на парк в село Лозенец предвижда Община Царево. Днес ще се проведе обществено обсъждане, на което ще бъде представен проекта. Планирано е да се обособи крайбрежна алея и Морска градина с интересни акценти, съобщи кметът на община Царево Георги Лапчев: "Имаме идея там да има един голям слънчев часовник, който да изписва Лозенец...

публикувано на 20.09.18 в 08:10