Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургазлии организираха протест в подкрепа на животновъдите от село Шарково

Снимка: БГНЕС

Протест организираха бургазлии в подкрепа на животновъдите от село Шарково. Според тях държавата не е реагирала правилно и е трябвало да се вземат други мерки.

Развитието на животновъдтвото в страната ни е застрашено, смятат протестиращите:

"Сега за животните, които са болни, евтаназирайте ги, но нека да е по хуманен начин. Има видеа, във Фейсбук са представени как животните бягат и се мятат, и се мъчат, как ги избиват, как ги дърпат за рогата, за краката. Като парцали ги хвърлят. Тези хора как да живеят след това?".

"Разстроих се много при гледката как хора работят да остане българското село живо и изведнъж идва представител на държавата и ги унищожава, разтурва ги. Да дойдат и да затрият толкова труд. Държавата обрича хората на село" - коментираха протестиращи.

Жива верига от протестиращи пречи на умъртвяването на последното стадо животни в село Шарково.

Около 15.00 часа ръководството на Агенцията за безопасност на храните се очаква да даде извънредна пресконференция в София по повод мерките, предприети за ограничаване на заразата от чума по животните. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44