Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първа копка на новата сграда на противопожарната служба в Карнобат беше направена днес

Снимка: архив

Теренът е бил дарен от общината на държавата, а строежът на сградата трябва да приключи за 18 месеца.

Години са били необходими това да се случи, подчерта гл. инсп. Димитър Грозев - началник на районното звено:

"Пожарната в Карнобат е на близо 130 години. Намирала се е в помощни помещения на тогавашната община, където е и сега. За значимостта й можем да съдим по големината на гасителния район, който е втория в страната, тъй като обслужва община Карнобат и Сунгуларе със 60 населени места."

Кметът на Карнобат Георги Димитров допълни, че пожарникарите, които спасяват от огъня хора заслужават да имат много по-добри условия от досегашните:

"Тук имаме около един милион декара обработваеми земи, които по време на жътва създават сериозни проблеми. 350 000 декара гора, 2000 декара мери и пасища, и за всичко това са отговорни пожарникарите. Видях как тече кръв от ръцете им когато гасяха пожара в село Церковски. Те настояха първо да изгасят пожара и след това да отидат в болница. Това е делничният героизъм."

Проектът е на стойност близо два милиона лева. Теренът на новата сграда е в близост до автогарата в града.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44