Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аудио-светлинно шоу ще бъде представено на тракийското светилище "Бегликташ"

Култовият комплекс "Бегликташ" е една от загадките на Странджа.

Аудио-светлинно шоу ще бъде представено днес на тракийското светилище "Бегликташ" край Приморско. Спектакълът се пресъздава за трети път, заради интереса, който предизвика първото му издание.

Тракийското светилище "Бегликташ" става отново сцена за авторска музика и светлинно шоу. Цялата картина ще бъде допълнена с уникална хореография, показваща какво се е случило на това свещено място назад във времето. От 2016 г. започва пресъздаването на древен тракийски ритуал, а инициативата се доразвива в един спектакъл, разказва Люба Желева от Община Приморско:

"Представихме на "Бегликташ" един уникален концерт на местния фолклорен ансамбъл. Първият по рода си за това място. На светилището бяха изпяти църковни песни, както и много красиви народни песни изцяло акапелно пресъздадени. За да имаме силен финал за първи път представихме спектакъл "Звук и светлина". Нещо наистина уникално, нещо, което се прави за първи път в нашия регион. Това, което показахме, беше по специално написана музика, за да бъде тя специална, различна, оригинална и да подхожда на енергията на мястото."

Шоуто ще бъде представено днес от 21 ч.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44