Тежестта на мнението на Бенчев в общинския съвет беше колкото на всички останали

Имах достатъчно заместници, предпочитах да ме замества човек от моята политическа сила. Това заяви председателят на общинският съвет в Бургас Костантин Луков след принудителното връщане на Бенчо Бенчев в страната.

Тежестта на мнението на Бенчев в общинския съвет беше колкото на всички останали- 1 глас.

Имал съм колегиални отношения, всички общински съветници ги познавам в работата им. Нямам пряко отношение към личния живот -кой какво прави извън ОС, отговаря сам за себе си.

Ако се разпадне групата на БСП няма да имат зам.председателско място. Общинският съветник е избран пряко и никой не може да го махне, той може да стане независим, но не може да бъде накаран да излезе, ако той не подаде сам оставка, добави Луков.

Все пак България е правова държава, има презумпция за невиновност, докато не бъде осъден с влязла в сила присъда, независимо за какво е обвинен. Принципно го казвам, не конкретно за тази личност, добави Луков.

Общинската избирателна комисия прекратява правомощията, а не ОС.

Три отсъствия без причина  също вадят общинския съветник от местния парламент, но  Бенчев винаги е бил редовен на заседанията, а сега е възпрепятстван.ВИЖТЕ ОЩЕ

Генералният консул на Турция в Бургас посети Сливен

Генералният консул на Република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе се срещна с областния управител на Сливен Чавдар Божурски. Това е първото посещение на дипломата в областната администрация след назначаването му на поста., който  прояви интерес към инвестициите на турски бизнесмени в местната икономика. По думите му, турски граждани проявяват интерес..

публикувано на 15.02.19 в 15:41

Диана Саватева: Хартиените бюлетини и феноменът 15/15 отиват в миналото

Завишеният праг на преференциите не застрашава преференциалния вот, но най-важното е че се елиминира феноменът 15/15. Така коментира промените в Изборния кодекс депутатът от ГЕРБ Диана Саватева. "Чух мнения, че преференциалния вот няма да действа, но може би това пък ще отключи желанието на повече хора да се включат и да подкрепят кандидат с..

публикувано на 15.02.19 в 13:48
Християн Митев

Християн Митев: Промените в Изборния кодекс не омаловажават преференциалния вот

Промените в Изборния кодекс не омаловажават преференциалния вот, смята Християн Митев, депутат от Парламентарната група на Обединени патриоти. Вчера с одобрението на ГЕРБ, ДПС и Обединени патриоти бяха гласувани промените според които прагът на преференцията се  увеличава значително. „ Не мисля, че се омаловажава преференциалния вот...

публикувано на 15.02.19 в 11:50

Десните в Бургас излязоха на протест срещу промените в Изборния кодекс

Представители на десните партии в Бургас се събраха на мирен протест пред Областна администрация тази вечер заради несъгласието им с промените в Изборния кодекс. Според тях те не са демократични. Представители на Да България, ДСБ, Зелената партия, и Движение на българските граждани протестираха срещу гласуваните промени от Правната комисия в..

публикувано на 14.02.19 в 20:24

СЕК издигат Валери Симеонов за водач на листата за евроизборите

Като част от коалицията Обединени патриоти Средна европейска класа номинира Валери Симеонов за водач на листата за евроизборите. В неделя и бургаската структура на НФСБ стори същото. Очаква се още становищата и предложенията на Атака и ВМРО. Председателят на СЕК Георги Манев бе категоричен, че коалицията е стабилна. "Номинациите, които правят..

обновено на 14.02.19 в 13:08

Бургаският депутат Диана Саватева провери ремонта на пътя Царево-Малко Търново

Народният представител от ГЕРБ Диана Саватева провери как  се извършва  ремонта на пътя Царево-Малко Търново.Дейностите в момента обхващат цялата отсечка от разклона за с. Българи до местността Папазова нива, която е в най-лошо състояние. Работата на пътя продължава, като вече са рехабилитирани близо 6 км. В Малко Търново бургаският депутат обсъди с..

публикувано на 13.02.19 в 12:05

Стартира подписката за избор на районни кметове в Бургас

Два месеца ще продължи подписката на инициативен комитет за избиране на районни кметове в Бургас . Тя стартира днес и има разположени шест пункта в града. Предложението на Инициативният комитет е шестте центъра за административни услуги „Възраждане“, „Изгрев“, „Приморие“, „Освобождение“, „Зора“ и „Долно езерово“, да бъдат..

публикувано на 12.02.19 в 13:10