Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията задържа автоинструктор, наемал фалшиви курсанти да вземат изпитите на учениците му

Снимка: БГНЕС

Разкриха престъпна схема за придобиване на шофьорски книжки в Бургас. Механизмът е действал, като са използвани фалшиви курсанти. Бургаски автоинструктор с частна школа е използвал хора, които да се явяват вместо неговите курсанти на теоретичните и практически изпити за придобиване на правоспособност за управление на МПС от категория "Б", съобщиха от полицията в Бургас. Организацията е ставала чрез използване на фалшиви лични карти, в които са посочени реалните данни на желаещите да придобият свидетелство за правоуправление. Подменени са били единствено снимките. 

Автоинструкторът е задържан. Извършено е претърсване на жилището му и ползвания от него автомобил. Задържани са фалшивите курсанти, както и тези, които са поръчали на инструктора въпросната услуга.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44