БСП – Бургас: Бенчо Бенчев не представлява политиката на партията в Общинския съвет

Бургаската структура на БСП се разграничи от общинския съветник Бенчо Бенчев. В заявление до председателя на Общинския съвет в Бургас те посочват, че той не представлява политиката и интересите на партията. Заявлението е подписано единодушно от групата общински съветници на БСП в местния парламент, обясни председателят на групата Евгений Мосинов.

„Оценяваме положително досегашната работа на Бенчо Бенчев в състава на Общинския съвети като член на постоянните комисии при съвета, от листата на БСП. С оглед създалата се ситуация около Бенчо Бенчев Ви уведомяваме, че той не представлява политиката и интересите на БСП в органите на местно самоуправление на община Бургас. Искрено се надяваме, че Бенчо Бенчев ще докаже своята теза, ще стабилизира своето състояние и ще дава оттук нататък в рамките на закона своя дан в политиката на града.“

Мосинов допълни, че не е на дневен ред въпросът, кой ще замести Бенчев в Общинския съвет в Бургас. Той сам трябва да прецени дали да подаде оставка.

„Ако Бенчо Бенчев освободи мястото като подаде оставка следва принципа на замяна. Това е въпрос на негова лична преценка.“

Ако Бенчо Бенчев реши да подаде оставка само като зам.-председател на Общинския съвет, но остане съветник, той ще трябва да стане независим. Това означава, че няма да има група на БСП в Общинския съвет, защото по правило тя трябва да имам минимум петима членове. 

Повече по темата чуйте в звуковия файл:ВИЖТЕ ОЩЕ

Генералният консул на Турция в Бургас посети Сливен

Генералният консул на Република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе се срещна с областния управител на Сливен Чавдар Божурски. Това е първото посещение на дипломата в областната администрация след назначаването му на поста., който  прояви интерес към инвестициите на турски бизнесмени в местната икономика. По думите му, турски граждани проявяват интерес..

публикувано на 15.02.19 в 15:41

Диана Саватева: Хартиените бюлетини и феноменът 15/15 отиват в миналото

Завишеният праг на преференциите не застрашава преференциалния вот, но най-важното е че се елиминира феноменът 15/15. Така коментира промените в Изборния кодекс депутатът от ГЕРБ Диана Саватева. "Чух мнения, че преференциалния вот няма да действа, но може би това пък ще отключи желанието на повече хора да се включат и да подкрепят кандидат с..

публикувано на 15.02.19 в 13:48
Християн Митев

Християн Митев: Промените в Изборния кодекс не омаловажават преференциалния вот

Промените в Изборния кодекс не омаловажават преференциалния вот, смята Християн Митев, депутат от Парламентарната група на Обединени патриоти. Вчера с одобрението на ГЕРБ, ДПС и Обединени патриоти бяха гласувани промените според които прагът на преференцията се  увеличава значително. „ Не мисля, че се омаловажава преференциалния вот...

публикувано на 15.02.19 в 11:50

Десните в Бургас излязоха на протест срещу промените в Изборния кодекс

Представители на десните партии в Бургас се събраха на мирен протест пред Областна администрация тази вечер заради несъгласието им с промените в Изборния кодекс. Според тях те не са демократични. Представители на Да България, ДСБ, Зелената партия, и Движение на българските граждани протестираха срещу гласуваните промени от Правната комисия в..

публикувано на 14.02.19 в 20:24

СЕК издигат Валери Симеонов за водач на листата за евроизборите

Като част от коалицията Обединени патриоти Средна европейска класа номинира Валери Симеонов за водач на листата за евроизборите. В неделя и бургаската структура на НФСБ стори същото. Очаква се още становищата и предложенията на Атака и ВМРО. Председателят на СЕК Георги Манев бе категоричен, че коалицията е стабилна. "Номинациите, които правят..

обновено на 14.02.19 в 13:08

Бургаският депутат Диана Саватева провери ремонта на пътя Царево-Малко Търново

Народният представител от ГЕРБ Диана Саватева провери как  се извършва  ремонта на пътя Царево-Малко Търново.Дейностите в момента обхващат цялата отсечка от разклона за с. Българи до местността Папазова нива, която е в най-лошо състояние. Работата на пътя продължава, като вече са рехабилитирани близо 6 км. В Малко Търново бургаският депутат обсъди с..

публикувано на 13.02.19 в 12:05

Стартира подписката за избор на районни кметове в Бургас

Два месеца ще продължи подписката на инициативен комитет за избиране на районни кметове в Бургас . Тя стартира днес и има разположени шест пункта в града. Предложението на Инициативният комитет е шестте центъра за административни услуги „Възраждане“, „Изгрев“, „Приморие“, „Освобождение“, „Зора“ и „Долно езерово“, да бъдат..

публикувано на 12.02.19 в 13:10