Айтос ще има пречиствателна станция до края на следващата година

До декември 2019 г. трябва да приключат строителните дейности по изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води. Днес беше направена първата копка на обекта.

Това е най – големият инвестиционен проект за общината до момента. Средствата който ще бъдат вложени в осъществяването му са близо 19 млн. лв., и са осигурени по оперативна програма„Околна среда“. Пречиствателната станция е от изключително значение за града, каза кметът на общината Васил Едрев:

„Близо 9 години айтозлии чакаха проектът да се случи. Аз го наследих от предишното управление и след преработката му, която се наложи ето че вече има осигурено финансиране и започваме. Правили сме много копки през тези 7 години, но тази е най – важната, защото ще осигури по -чиста околна среда и по – добри условия за живот на гражданите на Айтос.“, повече може да чуете в звуковия файл:

На първата копка присъстваха депутати, представители на държавни институции, общински съветници , кметове на местните населени места, зам. областният управител Севдалина Турманова и др. Тук беше и бившият министър на околната среда и водите и настоящ народен представител от ГЕРБ Ивелина Василева, която направи много за реализацията на този проект. Тя посочи важното значение на изграждането на пречиствателната станция не само за Айтос, но и за чистотата на Бургаския залив и Черно море. Повече може да чуете в звуковия файл:

Пречиствателната станция ще бъде разположена на 30 декара и ще се намира на края на промишлената зона на Айтос. Срокът за изпълнение по проекта е 566 дни, и той ще бъде спазен, каза при първата копка Божидар Роев, представител на фирмата изпълнител ДЗЗД "КА АЙТОС"

„Жителите на община Айтос ще получат качествен и работещ продукт. Правили сме и по – големи пречиствателни станции и имаме опит в строителството им, и тази ще бъде направена както изискват всички нормативни документи“.

Крайната дата за реализирането на проекта е 21 декември 2019 г.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Отварят всички ленти от и за "Меден рудник", заради празниците

За великденските празници отварят всички ленти на пътя от и за бургаския комплекс "Меден рудник". Местата, където се извършват все още ремонти дейности ще бъдат обозначени с ограничители. Това каза Комисар Неделчо Рачев - началник отдел охранителна полиция и КАТ към областната дирекция на полицията в Бургас. Утре приключва и ремонтът на..

публикувано на 24.04.19 в 16:44

Великденско тържество се проведе в Дома за лица с умствена изостаналост в село Русокастро

Великденско тържество са проведе в Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост в село Русокастро. В социалното заведение са настанени 130 младежи и мъже с различна степен на увреждания.  С песни, танци и стихотворения момчетата поздравиха гостите на празника. „Те са готвят от месеци и с огромен ентусиазъм, за да се представят добре“..

публикувано на 24.04.19 в 15:18

Традиционната багрилница на великденски яйца и тази година е до Часовника

Екипът на Етнографския музей към РИМ-Бургас ще представи пред бургазлии и гостите на града, как са се боядисвали великденските яйцата в миналото. Точно на Велики четвъртък, 25 април, от 12:00 часа, ще бъдат демонстрирани традиционни техники за боядисване на яйца с природни багрила в градинката до Часовника. Присъстващите ще бъдат наставлявани от бабите..

публикувано на 24.04.19 в 14:57

"Булевард Демокрация" на 24 април

Темите в предаването "Булевард Демокрация" на 24 -ти април : -Не стихват коментарите около Националната стратегия за детето.В сутрешния блок чухте позицията на тези,които са против документа, в минутите до 16 часа мотивите ,,за,, на експертите. - Кои са най-колоритните личности, които се кандидатират за евродепутати и какви са мотивите им, коментар на..

публикувано на 24.04.19 в 14:31

Санирането на още един жилищен блок в Сливен стартира днес

Стартира санирането на блок № 1 в кв.„Клуцохор“. По време на срещата си с жителите кметът Стефан Радев пожела на всички добро взаимодействие в строителния процес, търпение и толерантност, за да може след приключването на строителните дейности да се поздравят с изцяло обновена и отговаряща на всички европейски критерии сграда. С обновяването жилищните..

публикувано на 24.04.19 в 12:15

Село Тракийци е само с двама жители, а Бургас наброява повече от 202 хиляди души

Малко над 410 хиляди души е към края на миналата година населението на област Бургас. Това сочат данните на статистиката от Териториално бюро – Югоизток. Така областта се нарежда на четвърто място по брой население след останалите областни градове – София, Пловдив и Варна. В сравнение с предходната  2017 година, жителите са намалели с близо 1 250..

публикувано на 24.04.19 в 11:59

На 30 април стартира ремонт на пътното платно от изхода на Бургас до кв. „Ветрен“

Община Бургас съобщава, че на 30 април, вторник, стартира ремонтът на пътното платно от изхода на Бургас при кръговото кръстовище "Стамболов" - "Транспортна" - "Проф. Якимов" до надлеза при квартал "Ветрен". За тази цел то ще бъде затворено за автомобили, а движението ще се осъществява двупосочно в другото платно. Участъкът е с обща дължина около 8..

публикувано на 24.04.19 в 11:57