Айтос ще има пречиствателна станция до края на следващата година

До декември 2019 г. трябва да приключат строителните дейности по изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води. Днес беше направена първата копка на обекта.

Това е най – големият инвестиционен проект за общината до момента. Средствата който ще бъдат вложени в осъществяването му са близо 19 млн. лв., и са осигурени по оперативна програма„Околна среда“. Пречиствателната станция е от изключително значение за града, каза кметът на общината Васил Едрев:

„Близо 9 години айтозлии чакаха проектът да се случи. Аз го наследих от предишното управление и след преработката му, която се наложи ето че вече има осигурено финансиране и започваме. Правили сме много копки през тези 7 години, но тази е най – важната, защото ще осигури по -чиста околна среда и по – добри условия за живот на гражданите на Айтос.“, повече може да чуете в звуковия файл:

На първата копка присъстваха депутати, представители на държавни институции, общински съветници , кметове на местните населени места, зам. областният управител Севдалина Турманова и др. Тук беше и бившият министър на околната среда и водите и настоящ народен представител от ГЕРБ Ивелина Василева, която направи много за реализацията на този проект. Тя посочи важното значение на изграждането на пречиствателната станция не само за Айтос, но и за чистотата на Бургаския залив и Черно море. Повече може да чуете в звуковия файл:

Пречиствателната станция ще бъде разположена на 30 декара и ще се намира на края на промишлената зона на Айтос. Срокът за изпълнение по проекта е 566 дни, и той ще бъде спазен, каза при първата копка Божидар Роев, представител на фирмата изпълнител ДЗЗД "КА АЙТОС"

„Жителите на община Айтос ще получат качествен и работещ продукт. Правили сме и по – големи пречиствателни станции и имаме опит в строителството им, и тази ще бъде направена както изискват всички нормативни документи“.

Крайната дата за реализирането на проекта е 21 декември 2019 г.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Жителите на Ямбол отбелязват 141 години от освобождението на града

Събитието ще бъде отбелязано пред паметната плоча, посветена на 23-ти Казашки полк от Руската армия, който под командването на полковник Бакланов по време на Руско-турската Освободителна война, влиза на днешния ден през 1878 година в Ямбол .  Благодарствен молебен ще отслужат ямболски свещеници. На паметната плоча ще бъдат поднесени венци и цветя в..

публикувано на 17.01.19 в 07:39

Слагат ограда на новия парк по поречието на река Асеновска

Предстои ограждането на новия парк по поречието на река Асеновска, съобщиха от Община Сливен. „ Имаме оферта за тази ограда. В момента прецизираме вариантите. Ще бъдат поставени оградни пана, с които общината разполага “, заяви заместник – кметът Румен Иванов по време на брифинг на ръководството на община Сливен. По думите на кмета Стефан..

публикувано на 16.01.19 в 16:36

Увеличават се болните от грип в Сливен

Прогресивно се увеличават болните от грип в Сливен, съобщи началникът на отделението за белодробни заболявания д-р Дина Досева. Отделението вече е изчерпало легловия си капацитет. Въпреки високата заболеваемост в Сливен все още няма обявена грипна епидемия. Над 40 пациента са приети в отделението по белодробни заболявания при капацитет от 33..

публикувано на 16.01.19 в 16:30

За грипа, имуностимулаторите и бабините рецепти

В разгара на грипната епидемия най – доброто лечение на инфекцията е профилактиката. Лекарите препоръчват да се засилят естествените защити на организма, като се използват билки и витаминозни храни. Ако, обаче пипнете вирус по добре потърсете консултация със специалист. Може да пробвате и някои от методите на народната медицина, но не..

публикувано на 16.01.19 в 15:13

Над 300 деца се включват в интерактивно състезание в зала „Младост“ в Бургас

Над 300 деца от 16 бургаски детски градини заедно със своите родители ще се включат в първия голям и весел интерактивен празник, в който светът на технологиите ще срещне този на приказките. Това съобщиха от Община Бургас. Атрактивното състезание ще се състои на 26-ти януари, събота, от 10.00 часа в Спортна зала "Младост". Това стана ясно..

публикувано на 16.01.19 в 14:58

Интерактивно състезание организира община Бургас за децата от детските градини

Над 300 деца от 16 бургаски детски градини заедно със своите родители ще се включат в първия голям и весел интерактивен празник, в който светът на технологиите ще срещне този на приказките. Атрактивното състезание ще се състои на 26-ти януари , събота, от 10.00 часа в Спортна зала "Младост". 16-те детски заведения ще бъде представени от общо 20 деца..

публикувано на 16.01.19 в 14:17

Отделението по белодробни болести в Ямбол работи над капацитета си

Отделението по белодробни болести в ямболската многопрофилна болница е препълнено. Пациентите се пренасочват към лечебни заведения в съседни областни градове, но и там капацитетът е изчерпан. В момента ямболското пневмофизиатрично отделение работи над капацитета си, съобщи директорът на областната болница д-р Панайот Диманов. " Имаме разкрити 25..

публикувано на 16.01.19 в 13:21