Айтос ще има пречиствателна станция до края на следващата година

До декември 2019 г. трябва да приключат строителните дейности по изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води. Днес беше направена първата копка на обекта.

Това е най – големият инвестиционен проект за общината до момента. Средствата който ще бъдат вложени в осъществяването му са близо 19 млн. лв., и са осигурени по оперативна програма„Околна среда“. Пречиствателната станция е от изключително значение за града, каза кметът на общината Васил Едрев:

„Близо 9 години айтозлии чакаха проектът да се случи. Аз го наследих от предишното управление и след преработката му, която се наложи ето че вече има осигурено финансиране и започваме. Правили сме много копки през тези 7 години, но тази е най – важната, защото ще осигури по -чиста околна среда и по – добри условия за живот на гражданите на Айтос.“, повече може да чуете в звуковия файл:

На първата копка присъстваха депутати, представители на държавни институции, общински съветници , кметове на местните населени места, зам. областният управител Севдалина Турманова и др. Тук беше и бившият министър на околната среда и водите и настоящ народен представител от ГЕРБ Ивелина Василева, която направи много за реализацията на този проект. Тя посочи важното значение на изграждането на пречиствателната станция не само за Айтос, но и за чистотата на Бургаския залив и Черно море. Повече може да чуете в звуковия файл:

Пречиствателната станция ще бъде разположена на 30 декара и ще се намира на края на промишлената зона на Айтос. Срокът за изпълнение по проекта е 566 дни, и той ще бъде спазен, каза при първата копка Божидар Роев, представител на фирмата изпълнител ДЗЗД "КА АЙТОС"

„Жителите на община Айтос ще получат качествен и работещ продукт. Правили сме и по – големи пречиствателни станции и имаме опит в строителството им, и тази ще бъде направена както изискват всички нормативни документи“.

Крайната дата за реализирането на проекта е 21 декември 2019 г.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Майки на деца с увреждания излязоха на протест тази вечер пред общината

Майки на деца с увреждания се събраха в Бургас пред сградата на общината, с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов. Те издигнаха плакати с надпис „Системата ги убива“ и казаха, че протестът им ще продължи докато не настъпят промени.   Към майките се присъединиха и много други хора за да ги подкрепят. Освен, че издигнаха плакати,..

публикувано на 23.10.18 в 18:30
Последната среща в с. Труд на бъдещото движение

Бургазлии – в движението, което ще се бори за чист въздух в страната

Двама бургазлии ще са част от бъдещото национално движение, което ще се бори за чистота на въздуха. Инициативата за него започва от с. Труд , където местните жители протестират срещу централа, която гори биомаса. Когато движението е национално, нашата дума ще тежи повече, казаха в студиото на БНР – Бургас Даниела Божинова и Стоян..

публикувано на 23.10.18 в 17:48

Ученик зае поста на кмета на Болярово

Ученици от СОУ „Петър Берон“ поеха контрола над община Болярово днес. Децата видяха нагледно как се ръководи местната администрация. Инициативата е по повод деня на отворените врати там. Дванадесетокласникът Пламен Димов зае достойно мястото на кмета на община Болярово. За да усети тежестта на задълженията, кметът Христо Христов му бе подготвил..

публикувано на 23.10.18 в 16:25

Нов инвеститор ще разкрие близо 200 работни места в Бургас

Близо 200 нови работни места ще разкрие украинска компания в Бургас. Днес беше направена официална церемония по първа копка в „Индустриалния и логистичен парк“ в Северната промишлена зона. Компанията ще изгради научно-изследователски и производствен комплекс, обясни кметът на Община Бургас Димитър Николов. „Хубавото за Бургас е, че тези..

публикувано на 23.10.18 в 15:38

Сливенска област е готова за зимата

Областният управител на Сливен  Чавдар Божурски свика разширено заседание за готовността на териториалните държавни структури и общините да посрещнат зимния сезон. Целта бе да се предостави информация за създадената до момента организация, да се обсъдят затрудненията и да се определят сроковете за отстраняването им. За периода от 1 ноември до..

публикувано на 23.10.18 в 15:34

"Булевард Демокрация" - на 23 октомври

Един човек спрял на една бензиностанция вчера и казал, че иска да зареди дизел за 50 лева. Оттам подскочили учудено, защото им бил едва вторият клиент за деня. Имало призив във Фейсбук да се бойкотира зареждането при тях, защото дизелът скочил неистово. Което, отчасти, е някаква проява на гражданско общество. Само че, какво правиш, ако..

публикувано на 23.10.18 в 15:01

Бургаски майки излизат на протест тази вечер

Бургас  ще подкрепи протеста на майките с деца с увреждания в София. Той за втори път ще се проведе на жълтите павета с искане оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Бургаските родители ще се съберат пред Общината от 17.30 часа. Организатор във Фейсбук е Недялка Гъркова. Тя  е майка на Таня, която е с церебрална парализа. От години Недялка упорито се..

публикувано на 23.10.18 в 11:35