Хотелиери от Поморие: 10 % спад на туристите от началото на сезона, най - сериозен е проблемът с недостига на кадри

Лек спад, с около 10% отчитат хотелиери в Поморие от началото на туристическия сезон до сега. Според председателя на местната хотелиерска организация Георги Тръпков тази година потокът от Германия и Полша е по-голям, но дори и той не може да навакса спада на руските туристи:

"Българските туристи са главно туристи през уикенда. Руските са по - малко като бройка, а и като приходи, защото тяхната валута в момента е в такова положение, че всичко им се вижда много скъпо. Прирастът на немците не е толкова голям, че да компенсира, има увеличение на туристите от Полша, Унгария, но и то не може да компенсира по - малкото руснаци. "    

Сред основните проблеми на бранша това лято остава липсата на кадри, посочи още Георги Тръпков.

Намирането на кадри в сферата на туризма не е просто национален, а е международен проблем, това коментира в изнесеното студио на БНР- Бургас в Поморие и хотелиерът Антон Тръпков:

"На първо място е важно да си запазим собствените кадри и много внимателно да подбираме нови такива. При всички положения трябва много да се работи по оста работодател - работник и да се мисли за целогодишна ангажираност на работната ръка. В поморие можем да осигурим такава, защото имаме лечебен център, имаме балнеология и може да се преквалифицират служители, да им се осигури обучение"
 
Адекватното заплащане също е сред начините да се привличат по-добри кадри в туризма, коментира Антон Тръпков.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Жителите на Ямбол отбелязват 141 години от освобождението на града

Събитието ще бъде отбелязано пред паметната плоча, посветена на 23-ти Казашки полк от Руската армия, който под командването на полковник Бакланов по време на Руско-турската Освободителна война, влиза на днешния ден през 1878 година в Ямбол .  Благодарствен молебен ще отслужат ямболски свещеници. На паметната плоча ще бъдат поднесени венци и цветя в..

публикувано на 17.01.19 в 07:39

Слагат ограда на новия парк по поречието на река Асеновска

Предстои ограждането на новия парк по поречието на река Асеновска, съобщиха от Община Сливен. „ Имаме оферта за тази ограда. В момента прецизираме вариантите. Ще бъдат поставени оградни пана, с които общината разполага “, заяви заместник – кметът Румен Иванов по време на брифинг на ръководството на община Сливен. По думите на кмета Стефан..

публикувано на 16.01.19 в 16:36

Увеличават се болните от грип в Сливен

Прогресивно се увеличават болните от грип в Сливен, съобщи началникът на отделението за белодробни заболявания д-р Дина Досева. Отделението вече е изчерпало легловия си капацитет. Въпреки високата заболеваемост в Сливен все още няма обявена грипна епидемия. Над 40 пациента са приети в отделението по белодробни заболявания при капацитет от 33..

публикувано на 16.01.19 в 16:30

За грипа, имуностимулаторите и бабините рецепти

В разгара на грипната епидемия най – доброто лечение на инфекцията е профилактиката. Лекарите препоръчват да се засилят естествените защити на организма, като се използват билки и витаминозни храни. Ако, обаче пипнете вирус по добре потърсете консултация със специалист. Може да пробвате и някои от методите на народната медицина, но не..

публикувано на 16.01.19 в 15:13

Над 300 деца се включват в интерактивно състезание в зала „Младост“ в Бургас

Над 300 деца от 16 бургаски детски градини заедно със своите родители ще се включат в първия голям и весел интерактивен празник, в който светът на технологиите ще срещне този на приказките. Това съобщиха от Община Бургас. Атрактивното състезание ще се състои на 26-ти януари, събота, от 10.00 часа в Спортна зала "Младост". Това стана ясно..

публикувано на 16.01.19 в 14:58

Интерактивно състезание организира община Бургас за децата от детските градини

Над 300 деца от 16 бургаски детски градини заедно със своите родители ще се включат в първия голям и весел интерактивен празник, в който светът на технологиите ще срещне този на приказките. Атрактивното състезание ще се състои на 26-ти януари , събота, от 10.00 часа в Спортна зала "Младост". 16-те детски заведения ще бъде представени от общо 20 деца..

публикувано на 16.01.19 в 14:17

Отделението по белодробни болести в Ямбол работи над капацитета си

Отделението по белодробни болести в ямболската многопрофилна болница е препълнено. Пациентите се пренасочват към лечебни заведения в съседни областни градове, но и там капацитетът е изчерпан. В момента ямболското пневмофизиатрично отделение работи над капацитета си, съобщи директорът на областната болница д-р Панайот Диманов. " Имаме разкрити 25..

публикувано на 16.01.19 в 13:21