Турнето "Изпей "Обичам те" на български" на група Хоризонт гостува в Царево

Концертът  "Изпей „Обичам те” на български” ще се проведе в Царево от 20.30 ч. тази вечер на площада. Морският град е част от Националното турне на група „Хоризонт”. Чрез музикалните си изяви тя апелира за повече българска музика в родния радио ефир и за запазване на естетиката в текстовете на новите български песни.

Инициативата продължава вече трета поредна година. До сега „Хоризонт“ са имали участия в по – големите градове на страната, сега концертите са в по – малките населени места, съобщи вокалистът на групата Валери Славчев:

„Освен, че свирим много хубава българска музика, ние и говорим с хората за необходимостта от повече български песни в нашата медийна среда. Публиката навсякъде ни подкрепя!

За съжаление много родни радиостанции не ни подкрепят и твърдят, че ако пускат повече българска музика ще загубят аудитория и рекламодателите си от чужбина. Странното е защо това не се случва в другите държави, където бяха въведени квоти за излъчването на повече родна музика?“, повече може да чуете в звуковия файл:

Валери Славчев сподели, че по време на турнето си групата кани млади изпълнители да се присъединят към тях на сцената със свои изпълнения, с единственото условие те да пеят на български и все по рядко има такива.

„За това влияе съвременната музикалната медийна среда, в която не звучи достатъчно българска музика.“, категоричен е вокалистът на група „Хоризонт“, повече може да чуете в звуковия файл:

Тази вечер е концертът в Царево, а утре групата гостува в амфитеатъра на Созопол.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Да си направиш лампа, едно уникално преживяване

Работилница за правене на лампи предстои в края на седмицата в Бургас. Тя ще е под ръководството на Николай Табаков, майстор на лампи, който от десет години се занимава с това изкуство. „10 -12 души най – много мога да поема в една група. Давам им възможност сами да си направят лампи, дори ги провокирам за това. Аз най – лесно мога да..

публикувано на 16.01.19 в 15:46

Съкровището на Тутанкамон очакваме това лято в Бургас

Изложба с предмети, открити в пирамидата на Тутанкамон в Египет може да гостува това лято в Бургас. В момента се водят преговори с фирмата организатор, обяви Петър Парушев, ръководител на дирекция култура в Община Бургас. Има отправено запитване и до посолството на Египет у нас относно статута на фирмата, отправила предложението, уточни той...

публикувано на 16.01.19 в 15:05

Прожектират в Бургас филм за Ирена Сендлер - жената, спасила хиляди еврейски деца

Център за еврейско-българско сътрудничество "Алеф" за поредна година се включва в инициативите по повод Международния ден за възпоменание жертвите на  Холокоста - 27 януари. Денят ще бъде отбелязан в Бургас с беседа и прожекция на документален филм  за живота на Ирена Сендлер - жената, спасила хиляди деца от унищожение в нацисткия лагер "Треблинка"...

публикувано на 16.01.19 в 13:31

Европроект финансира модернизирането на Музея на солта и куполната гробница в Поморие

Община Поморие ще кандидатства за еврофинансиране на два проекта свързани с културно-историческото наследство на града. Това каза кметът Иван Алексиев. Той допълва, че ще се реновират античната куполна гробница и Музея на солта. "Обектите в този проект, трябва да бъдат от Национално значение. Но включваме и музея на солта, който също е включен в..

публикувано на 16.01.19 в 09:07

ХаХаХа Импро Театър ще разсмеe бургазлии с представяне на живо на дублирано индийско кино

Първата трупа за импровизационен театър, създадена в България - HaHaHa Impro Theatre ще гостува в края на седмицата в Бургас. Артистите й ще представят 3 Д дублаж на индийско кино. Трупата вече 10 години е по сцените на страната и чужбина и забавлява публиката. Момчетата и момичетата участващи в нея гледат на себе си земно, с..

публикувано на 15.01.19 в 15:49

В Бургас отбелязаха 141 години от рождението на Пейо Яворов

Регионална библиотека, ОУ "Пейо Яворов", община Бургас и ВМРО отбелязаха заедно 141 години от рождението на поета Пейо Яворов. Честванията започнаха с  рецитация на едни от най-хубавите му стихотворения.  Учениците получиха като подарък стихосбирки на поета.  "Любимото ми е "Две хубави очи". Пейо Яворов е един страхотен поет. Нашето училище се..

публикувано на 14.01.19 в 13:53

Община Бургас набира ръкописи, които да бъдат финансирани за издаване

Община Бургас продължава да финансира издаването на книги на бургаски автори. Това се случва като се спазва Правилника за условията, реда и критериите за предоставяне на финансови средства от бюджета на Община Бургас за финансиране издаването на книги на бургаски автори". От Общината обръщат внимание, че: 1. Предоставянето на ръкописи ще се осъществи в..

публикувано на 14.01.19 в 11:20