По-силен сезон отчитат тази година в Обзор

Автор:

По-силен сезон от предходните години отчитат в Обзор. Това показват и данните на местните браншови организации и хотелиерите,  каза за БНР Бургас кметът Христо Янев.

"В Обзор винаги има повече чужденци. Тази година преобладаващо са немските туристи, като че ли има малко отлив на руски туристи., за разлика от други години. Добрият синхрон с управлението на община Несебър и кмета на общината позволява да създаваме предпоставки градът да се развива по подходящ начин. всяка година се инвестира сериозна сума пари, за да може Обзор да се развива в правилната посока. Инвестира се и в спортни съоръжения, в културни и читалищни  сгради. В момента изграждаме трибуна на градския стадион. Предстои да изградим и закрит плувен басейн, който ще може да се използва и през зимата" , допълни Христо Янев

Предстои основен ремонт на няколко улици, тротоарите по тях и прилежащата инфраструктура. Стараем се да опазваме и града да бъде чист. Имаме на две смени контролиращи органи, които следят да се поддържа чистотата, посочи Янев 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Обмислят преместването на пешеходна пътека в Меден рудник

Съветникът Радослав Петков, който влезе в Общинския съвет на мястото на Евгений Мосинов, предлага съществуващата пешеходна пътека между бул. „Захари Стоянов“ и „Александър Георгиев-Коджакафалията“ в Меден рудник да бъде преместена. Причината е че на мястото стават много инциденти, аргументира се Петков: „Сега съществуващата пешеходна пътека..

публикувано на 17.02.19 в 11:45

Нормално е движението по пътищата в община Сливен

Снежната покривка в района на местността Карандила в Сливен и планинската част на общината вече  е 3 – 4 см. Общинските пътища са проходими при зимни условия, информира областно пътно управление. От Общинска администрация Сливен призовават гражданите да се съобразяват с метеорологичните условия и да бъдат внимателни на пътя.

публикувано на 15.02.19 в 15:13

"Булевард Демокрация" на 15-ти февруари

Промените в изборния кодекс приеха депутатите след 15-часово заседание. Дебати за бъдещето на демокрацията у нас предизвика изменението за завишен праг за референции. Срещу това се обявиха десни партии, протест имаше освен в София, но и в Бургас. Мнения по темата събираме в днешната ни тема.   60-годишен юбилей и 134 години от рождението на патрона на..

публикувано на 15.02.19 в 14:35

От понеделник се променя движението на някои влакове

От понеделник (18-и февруари) до края на март,  БДЖ въвежда промени в движението на влакове. За осигуряване на транспортното обслужване за клиентите на националния железопътен превозвач ще бъдат осигурени автобуси за влаковете в следните жп участъци:  - в района между гарите Сливен и Тулово за сутрешните бързи влакове №3621 (София-Бургас) и №3622..

публикувано на 15.02.19 в 13:27

Бургас ще отбележи 146 години от гибелта на Апостола

След 146 години от обесването на Васил Левски ще си припомним уроците, които той ни завеща. Открит урок за живота и делото на Дякона на тема: "Завинаги с нас! Незабравимите уроци на Апостола" ще изнесат учениците от единадесети клас на Търговската гимназия с  ръководител Емилиян Делишменов на 19 февруари от 18.00 ч в зала "Петя Дубарова" на КЦ "Морско..

публикувано на 15.02.19 в 13:20

Община Ямбол започна нова кампания за набиране на книги

Община Ямбол и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните стартира нова кампания за набиране на книги за фонда на трите къщички за книги в градския парк. Инициативата за библиотеките на открито, която се осъществява със съдействието на Професионалната гимназия по лека промишленост, екология и химични..

публикувано на 15.02.19 в 12:33

106 тона отпадъци са събрани в кампанията за разделното им събиране

През 2018 година Община Бургас и ОП "Чистота Еко" стартираха "Кампания за отчитане и въвеждане на количествата разделно предадени от гражданите отпадъци" в обособените 19 мобилни градски центъра. Инициативата се проведе в периода 28.04.2018 г. -31.12.2018 г. В резултат бяха събрани 106 тона отпадъци, разделени в 36 основни групи. Участниците в кампанията,..

публикувано на 15.02.19 в 11:04