По-силен сезон отчитат тази година в Обзор

Автор:

По-силен сезон от предходните години отчитат в Обзор. Това показват и данните на местните браншови организации и хотелиерите,  каза за БНР Бургас кметът Христо Янев.

"В Обзор винаги има повече чужденци. Тази година преобладаващо са немските туристи, като че ли има малко отлив на руски туристи., за разлика от други години. Добрият синхрон с управлението на община Несебър и кмета на общината позволява да създаваме предпоставки градът да се развива по подходящ начин. всяка година се инвестира сериозна сума пари, за да може Обзор да се развива в правилната посока. Инвестира се и в спортни съоръжения, в културни и читалищни  сгради. В момента изграждаме трибуна на градския стадион. Предстои да изградим и закрит плувен басейн, който ще може да се използва и през зимата" , допълни Христо Янев

Предстои основен ремонт на няколко улици, тротоарите по тях и прилежащата инфраструктура. Стараем се да опазваме и града да бъде чист. Имаме на две смени контролиращи органи, които следят да се поддържа чистотата, посочи Янев 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургаски майки излизат на протест тази вечер

Бургас  ще подкрепи протеста на майките с деца с увреждания в София. Той за втори път ще се проведе на жълтите павета с искане оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Бургаските родители ще се съберат пред Общината от 17.30 часа. Организатор във Фейсбук е Недялка Гъркова. Тя  е майка на Таня, която е с церебрална парализа. От години Недялка упорито се..

публикувано на 23.10.18 в 11:35

Деца рушат детски площадки

Извършителите на две вандалски прояви на детски площадки в к-с " Меден рудник"  разкриха бургаски полицаи.Първата е станала на 12-ти октомври. Трима 14 -годишни  бургазлии от същия квартал  са повредили  пейка, разположена на  площадка между блокове 42, 44 и 45 . Те са направили пълни самопризнания. За друга вандалска проява са признали и деца на 10 и..

публикувано на 23.10.18 в 09:30

Първа копка правят днес на научно-изследователски и производствен комплекс

Първа копка ще бъде направена днес в „Индустриален и логистичен парк-Бургас“. В  Северна промишлена зона ще бъде дадено началото на изграждането на научно-изследователски и производствен комплекс на дружество за рециклиране и ремонт на газотурбинни двигатели за аеродинамическата индустрия. Закупеният терен е с площ 19 997 кв. м. Срокът за реализация и..

публикувано на 23.10.18 в 08:42

Посланик Ема Хопкинс ще участва в конференция в Бургас

Конференция на тема "Развиване на регионална стратегия за превенция, защита, наказателна отговорност и политики в борбата със сексуалното насилие" ще представи добри практики от  България и Обединеното кралство. В нея ще участват  Ема Хопкинс , посланик на Обединеното кралство в България, кметът   Димитър Николов, областният  управител  Вълчо..

публикувано на 23.10.18 в 08:14

Международна конференция по арт терапия ще се проведе в Бургас

Филиалът на Националната художествена академия в Бургас организира международна конференция по арт терапия. Форумът ще се проведе в  зала "Георги Баев" на Културния център "Морско казино" на 25 и 26 октомври от 9:00 часа. Темата на научната конференция е "Арт терапия - създаване на нови идеи и нови ценности", съобщиха от Община Бургас...

публикувано на 22.10.18 в 16:09

Още една безплатна зарядна станция за електромобили в Бургас

Още една безплатна зарядна станция за електромобили заработи в Бургас. Тя се намира на паркинга на спортния комплекс Парк "Арена ОЗК". Станции за безплатно зареждане в града могат да се ползват още в открития общински паркинг на ул. "Гурко" и в подземния до Операта, а електрическите автомобили паркират безплатно в градската синя зона, съобщиха от..

публикувано на 22.10.18 в 15:19

"Булевард Демокрация" - на 22 октомври

Една приятелка наскоро ми разказа за майка си. Да, тя не е дете с увреждане, но е човек – почти прикован за леглото. За нея се грижи социален асистент. Трудолюбива и грижовна, от ромски произход (подчертавам го умишлено). Социалният асистент е на два часа. Два часа отделя за още един инвалид (умишлено използвам тази дума). Два часа за още един...

публикувано на 22.10.18 в 15:04