По-силен сезон отчитат тази година в Обзор

Автор:

По-силен сезон от предходните години отчитат в Обзор. Това показват и данните на местните браншови организации и хотелиерите,  каза за БНР Бургас кметът Христо Янев.

"В Обзор винаги има повече чужденци. Тази година преобладаващо са немските туристи, като че ли има малко отлив на руски туристи., за разлика от други години. Добрият синхрон с управлението на община Несебър и кмета на общината позволява да създаваме предпоставки градът да се развива по подходящ начин. всяка година се инвестира сериозна сума пари, за да може Обзор да се развива в правилната посока. Инвестира се и в спортни съоръжения, в културни и читалищни  сгради. В момента изграждаме трибуна на градския стадион. Предстои да изградим и закрит плувен басейн, който ще може да се използва и през зимата" , допълни Христо Янев

Предстои основен ремонт на няколко улици, тротоарите по тях и прилежащата инфраструктура. Стараем се да опазваме и града да бъде чист. Имаме на две смени контролиращи органи, които следят да се поддържа чистотата, посочи Янев 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Верижна катастрофа на пътя Бургас - Атия

Верижна катастрофа е станала на пътя Бургас -Атия, ударили са се пет коли. Движението в момента се осъществява само в една от лентите, съобщиха от областно пътно управление. Пътният трафик се регулира от полицейски екип. Участъкът е хлъзгав и заснежен. В момента няма закъсали автомобили в бургаска област,  движението се осъществява нормално. Във..

публикувано на 19.12.18 в 09:34

10 градини и млечната кухня в Ямбол няма да работят между коледните празници и Нова година

10 детски градини и ясли, както и  млечната кухня,  няма да работят  между коледните празници и Нова година в Ямбол. Времето съвпада с ученическата ваканция на училищата. Преустановяването на  работния процес е съгласуван с родителите, съобщиха от общината.Приемът на деца ще бъде възстановен на 2-ри януари, като на места заведенията ще работят  на..

публикувано на 19.12.18 в 08:57

Проекти за 20 млн. лева отлежават в Малко Търново

Проекти за над 20 млн. лева няма да може да реализира община Малко Търново. Според кметът Илиян Янчев причината е в промяна в оценяването на проектните предложения, според които по-големи шансове има Северозападна България  „ Бяхме порязани почти по всички програми за развитие на селските райони, там имахме много проекти, но за съжаление..

публикувано на 19.12.18 в 08:35

Нов паркинг ще има в " Лазур"

Нов паркинг ще бъде изграден в к-с "Лазур", той ще бъде в близост до стадиона.Площта е незастроена, защото досега е била държавна собственост, обясни арх. Димитър Георгиев: Теренът се намира в непосредствена близост до жп линиите.Той е предаден от държавата на община Бургас, за да бъде реализиран паркинг.Необходимо е да се осигури достъп до този..

публикувано на 19.12.18 в 08:20

Коледни картички и сувенири изработват младежите с увреждания от „Социален център“ - Бургас

Коледни картички, сувенири и късмети правят младежите с увреждания от „Социален център“ - Бургас.  В творческата работилничка към сдружението кипи усилена работа, за да бъдат направени най - красивите изделия.  Средствата от продажбата се използват за закупуването на нови материали за дейността на потребителите на Центъра, каза управителят му Марионела..

публикувано на 19.12.18 в 08:08

Силен снеговалеж и вятър край Босна

В цялата Бургаска област вали сняг,  покривката е 4 сантиметра, съобщиха за БНР Бургас дежурните от областна администрация. Опесъчават се определени участъци, където снегът е повече и има навявания заради вятъра. Това са 312 км. на магистрала Тракия до Карнобат  в двете посоки, както и в района на Босна .В малкотърновска община снеговалежът и..

публикувано на 19.12.18 в 07:37

Променя се заплащането на сметоизвозването в Община Бургас

Бургаска община ще промени процедурата за заплащане  за извозване на отпадъците. Общинските съветници  одобриха представената план - сметка за почистването и сметоизвозването за догодина. 673 хиляди лева  ще бъдат дадени повече  спрямо 2018 година.  Намалят общите разходи за транспортиране на отпадъците  и съдовете за тях, от 9 млн. и 268 000..

публикувано на 18.12.18 в 16:50