И омбудсманът на Бургас стана жертва на телефонни измамници

Автор:

Тодор Стамболиев е станал жертва на телефонни измамници, за случая информира самият той, след като преди време е бил потърсен по телефона от мним служител на EVN:

"Започна да ме уверява, че от техни служители било установена кражба на ел. енергия от моя електромер. Това било кражба от съседите, от дружеството, било престъпление по НК и т.н.  Недочаках края на разговора, затворих телефона, защото разбрах, че става въпрос за някаква телефонна измама…
Впоследствие при разговор с лице от дружеството, споделих тази ситуация и узнах, че не съм единствен случай, а от дружеството получих писмо, в което се потвърждава и от тях за новата схема в телефонните измами", допълва в отворено писмо Тодор Стамболиев. 

EVN България информира за постъпил сигнал от клиент, че е получил телефонно обаждане от неизвестно лице, представило се за сътрудник на EVN България. Обаждането е било от скрит телефонен номер. Неизвестното лице е поискало от клиента номер на електромер с цел отстраняване на възникнала повреда. При последващо обаждане мнимият служител информира клиента, че при извършване на техническите дейности близък роднина на клиента е попаднал под напрежение и съответно той трябва да заплати сума за спешното му лечение. 

След сигнал от клиента в дружеството и извършена проверка от EVN България е установено, че телефонното обаждане до клиента не е от служител на дружеството, както и че не е имало възникнала повреда. По случая дружеството е информирало МВР.

С цел отново да защити своите клиенти EVN България уточнява, че при телефонен разговор с клиенти сътрудниците на дружеството не използват скрити телефонни номера, както и че винаги се представят с име и фамилия. Всеки клиент може да извърши проверка за съответния сътрудник по име, фамилия и телефонен номер в денонощния телефонен център на дружеството на тел: 0700 1 7777. 
Дружеството  напомня още, че събиране на дължими суми за консумирана енергия или за технически услуги никога не се извършва в брой и на място от техници или отчетници на дружеството. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Окръжна прокуратура Сливен предаде на съд обвиняем за причиняване смъртта на мъж и средна телесна повреда на две жени при катастрофа

Окръжната прокуратура в Сливен предаде на съд обвиняем, за това, че е шофирал с превишена скорост, допуснал е катастрофа и причинил смъртта на 59-годишен мъж и  ранил две  жени. Пътният инцидент е от 24 февруари тази година, в близост до разклона за с. Драгоданово, общ. Сливен. Подсъдимият е управлявал МПС в посока към с. Градец, общ. Котел. С..

публикувано на 18.12.18 в 18:36

Обвиненият за подбудителство в палеж - Петър Биберов беше пуснат срещу парична гаранция

Окръжен съд – Бургас измени определението на Районен съд – Бургас и взетата спрямо Петър Биберов мярка  „задържане под стража“ в „парична гаранция“ от 3 000 лв. Биберов. е с обвинение за подбудителство в палеж  на 14.10.2018 г., в бургаския комплекс  „Зорница“, като умишлено склонил друг да запали апартамент, собственост на бургаски фоторепортер...

публикувано на 18.12.18 в 17:30

5000 заявки за конвертиране към е-винетка още в първия ден

 309 електронни винетки, за 26 860 лева са купени до момента от началото на продажбата им вчера.  От тях 227 са купени чрез уеб сайта www.bgtoll.bg., а останалите чрез другите начини за продажба - мобилните приложения, на каса и чрез терминалите за самотаксуване в търговски обекти. Над 5000 потребители на платената пътна мрежа са изпратили..

публикувано на 18.12.18 в 12:10
Снимката е илюстративна.

Жена загина при пожар в Бургас

68-годишна жена е загинала при пожар в дома си в Бургас, съобщиха от полицията. Снощи е подаден сигналът за пожар на първия етаж на жилищна кооперация, намираща се на ул. „Княз Борис“. Към мястото са изпратени два противопожарни автомобила и седем огнеборци. Апартаментът бил заключен и затова се е наложило те да счупят външния прозорец на..

публикувано на 18.12.18 в 09:11

Пожар в хотел "България " в Бургас

Пожар избухна  по обед в хотел "България". Причината е изгоряло ел. табло. Огънят е потушен, предаде репортер на БНР Бургас. На  място са били изпратени огнеборци  и полицаи. В момента в хотела тече основен ремонт.

публикувано на 17.12.18 в 13:44

Извършител на няколко грабежа в Сливен бе задържан от криминалисти

Извършител на серия грабежи над жени в Сливен е задържан от криминалисти. В рамките на седмица 19-годишният младеж е извършил четири  кражби в квартал „Даме Груев,“ съобщи директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Величков. Деянията са ставали рано сутрин и вечер, в неосветени райони. Старши комисар Димитър Величков коментира, че..

публикувано на 17.12.18 в 13:25

Мъж се опита да подкупи полицаи с 60 лева

58- годишен мъж се опита да подкупи полицаи с 60 лева. Той бил спрян на разклона за с. Караново от служители на Районното  управление в  Айтос . Шофьорът се опитал да осуети съставянето на акт и  подхвърлил в служебния полицейски автомобил три банкноти от по 20 лева. Водачът е задържан своевременно за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

публикувано на 17.12.18 в 11:42