Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затвориха дискотеките "Какао бийч" и "Хедон" заради шума

| обновено на 13.08.18 в 14:49
Снимка: Даниела Костадинова

За първи път контролните органи затварят две плажни дискотеки за неспазване на Закона за защита от шума, съобщи в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов. Заради многократни нарушения са спрени от експлоатация дискотека "Какао бийч" в Слънчев бряг и нощен бар "Хедон" в Созопол.

"И на двете места са установени мероприятия, някакви там концерти с по няколко хиляди човека, които са присъствали в откритите площи на плажа и пред “Какаовия плаж“, и пред "Хедон". Разпоредено е спирането на звука. И на двете места е отказано".

"Това не е лична вендета, а към тези две заведения е приложена крайната мярка, защото многократно са нарушавали закона", уточни Валери Симеонов.

В отговор от бар "Хедон" заявиха:

"В момента заради един човек, наречен Валери Симеонов, 30, а дори и повече хора седят без работа. Нещата няма да останат така".

Вицепремиерът е внесъл сигнал до прокуратурата срещу кмета на Созопол Панайот Рейзи. Сигналът е за издадени разрешения за работа на незаконно построени обекти, които нямат строителни документи. От своя страна Рейзи каза:

"Няма нищо на този етап".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44