Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драстични нарушения са открити на някои от плажовете по Южното Черноморие

Плаж к.к."Албена"
Снимка: Радио Варна

Драстични нарушения са открити на някои от плажовете по Южното Черноморие. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на проверка на плаж Слънчев бряг - Централен.

Има десет плажа, които, ако не изпълнят предписанията и съответно наложените неустойки след края на този туристически сезон, концесиите ще бъдат прекратени, посочи министър Николина Ангелкова. На първо място това е Созопол - "Буджака":

"Там има липса на спасители, медицинско обслужване, допълнителна търговска площ извън схемата, която е одобрена от мен. Наложени са неустойки, дадени са предписания". 

Нарушения са открити още в Равда, на четири от плажовете в община Бяла, както и на плажа на Албена. 35 хиляди лева неустойка за драстични нарушения, свързани с наличието на бетонови площадки около 6 заведения е наложена и на централния плаж в Слънчев бряг, посочи още министърът на туризма.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44