Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" на 23-ти август

Ето и какво ще чуем днес в предаването "Булевард Демокрация":

- Бойко Борисов бе на посещение в Созопол, за предстоящата операция по източването на горивото от потънали кораб "Мопанг". Там беше и министърът на транспорта Ивайло Московски.

- Хотелиер от Слънчев бряг упражни насилие над камериерка от Украйна. Още за случая, във втория час на предаването.

- В темата на деня питаме дали една от нискотарифните авиокомпании ще се откаже от полетите си от Бургас. Разговаряме с общинските съветници Константин Бачийски и Живко Табаков.

- В рубриката ни в чевтъртък ще разберем и кои са аткрактивните работни позиции предлагани от Агенцията по заетостта.

Телефонът за връзка с нас е 056 / 82 59 95, можете да ни пишете и във FacebookTwitter и Instagram.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спират водата в Сарафово и в блокове в "Славейков"

Квартал Сарафово ще остане без вода днес от 8:30 ч до 16 ч., предупреди ВиК-Бургас. Причината е извършването на строително-монтажни работи. Вода няма да има на 16 април и в жилищни блокове в жилищен комплекс "Славейков", информират също от дружеството.  От 9 до 12 ч тя ще бъде спряна в блоковете с номера 44,  118, 205, на ниските етажи в блок 46 и в..

обновено на 16.04.24 в 07:15

В Ямбол откриха паметна плоча, посветена на спасяването на българските евреи

Паметна плоча, посветена на спасяването на българските евреи, беше открита в Ямбол. Мемориалният знак се намира в непосредствена близост до бившата синагога, днес част от Художествената галерия "Жорж Папазов". В началото на 40-те години на миналия век в Ямбол живеят близо 1200 евреи,  като всички те е трябвало да бъдат депортирани към лагерите на..

публикувано на 15.04.24 в 17:20

Срив на мобилното приложение спря наемането на ел. велосипеди в Бургас

Срив на приложението на мобилния оператор, вероятно заради външна атака, временно спря наемането на велосипеди, съобщават от община Бургас. Активно се водят разговори с специалистите от А1, предоставена е цялата информация, свързана с възникналите след срива проблеми.  Днес ще бъде направена среща със софтуерните разработчици за отстраняване на..

публикувано на 15.04.24 в 16:33

Започна ремонтът на сградата на етнографската сбирка в Болярово

Започнаха ремонтните дейности на автентичната къща в Болярово от периода след Освобождението, в която отново ще се помещава етнографската музейна сбирка, съобщават от общината. Средствата са осигурени по мярка „Инвестиции за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура" от Стратегията за водено от общностите..

публикувано на 15.04.24 в 15:47

Мостът над река Равадинска вече е пуснат в експлоатация

Обновения мост над река Равадинска вече е пуснат в експлоатация, съобщават от Община Созопол. Кметът Тихомир Янакиев вече подписа акт 15 на обекта.  Новият мост на Равадиново ще е готов преди Великден  Ремонтът приключи с 25 дни по-рано от предвиденото и вече може да се ползва. Предишната конструкция на моста имаше две тръби, които не..

публикувано на 15.04.24 в 12:04

Пътуването с влак поскъпва средно с 20% от 7 май

Средно с 20% се увеличават цените на билетите за пътуване с влак, съобщават от БДЖ. Промяната влиза в сила от 7 май. Причината е свързана с драстичното увеличаване на разходите на дружеството през последните няколко години. Националният железопътен превозвач не е променял своите цени от началото на 2012 –та. Индексация е имало преди три години,..

публикувано на 15.04.24 в 11:45

Обществено обсъждане ще се проведе днес в Поморие

Обществено обсъждане ще се проведе днес в Поморие на няколко инфраструктурни проекта, съобщават от Общината. Единият от тях е за изграждане на кръгово кръстовище на улиците „Княз Борис I“ и „Европа“ (до Евангелската църква).  Поморийското кръстовище при ул. „Княз Борис I“ и ул. „Европа“ става кръгово Предвижда се и основен ремонт на улици,..

публикувано на 15.04.24 в 09:44