Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов е разпоредил кметът на Царево да не изпълнява решението на общинския съвет за "Силистар"

Еколози алармират за нарушения, свързани със застрояване в "Силистар", кметът твърди, че става дума за път

| обновено на 24.08.18 в 19:01
Снимка: БГНЕС

За нарушения, свързани с бъдещо застрояване в местността "Силистар", сигнализираха от Коалицията "За да остане природа в България". Поводът е внесена докладна записка от кмета на Община Царево Георги Лапчев, която предвижда разрешение за изработване на проект на подробен устройствен план в този район.

Теренът се намира в две защитени зони от "Натура 2000", обясни Тома Белев от коалицията "За да остане природа в България":

"И общините могат да одобряват подробни устройствени планове за първична регулация, но само ако е предвидено в Общ устройствен план, а този имот никога не е бил в Общ устройствен план за застрояване".

"Създават се фалшиви новини относно казуса със Силистар", посочи кметът на община Царево Георги Лапчев. Той обясни, че не се планира застрояване, а целта на докладната записка е по законен начин да се направи достъпен старият път към плажа:

"Докладната беше приета и тя не касае утвърждаване на път за строителство, а касае допускане, не някакви комплекси, които ще се строят, а път, който трябва да премине през този частен имот. В община Царево няма постъпило инвестиционно намерение от собственик".


От пресцентъра на ГЕРБ съобщиха, че премиерът Борисов е разпоредил кметът на Царево, който е от партия ГЕРБ, да задържи и да не изпълнява решението на Общинския съвет в Царево за Силистар.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44