Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов разпореди на областния управител на Бургас да спре решението за Силистар

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на областния управител на Бургас Вълчо Чолаков да предприеме всички законови мерки, за да спре изпълнението на решението на Общинския съвет на Царево по казуса "Силистар", съобщи пресслужбата на правителството.

Сигнали за нарушения на процедурата са били изпратени от Бургаската екоинспекция до Чолаков и до Министерството на регионалното развитие.

В докладната записка, освен изграждането на път, се очертава рамка за застрояване на вилно селище, обясни директорът на бургаската екоинспекция Тонка Атанасова:

"Смятаме, че заданието за изработване на проекта на подробен устройствен план и планът за застрояване, така както и учредяването на право на преминаване, трябва да бъде входирано от възложителя, собственика на имота, в РИОС-Бургас, за да може РИОС да се произнесе като компетентен орган по околна среда, но такова в регионалната инспекция до настоящия момент не е постъпвало. Ние не можем да направим тълкуване на Закона за устройство на територията и затова сме препратили това, което сме установили до министъра на регионалното развитие и до областния управител".

Очаква се през следващата седмица да се проведе "кръгла маса" в Царево, в която ще се включат всички заинтересовани страни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44