50 хиляди евро са нужни за операция на Антонио

10-годишният Антонио от Бургас се нуждае спешно от лечение, след като преди 6 години му откриват тумор в мозъка. Сумата, необходима за оперативната интервенция в Хановер е 50 хиляди евро. За съжаление тя е непосилна за родителите му, които разчитат на дарителски SMS, за да може Антонио да се излекува.

Когато Антонио Георгиев е едва на 4 години, родителите му чуват за него най-тежката диагноза - мултикистичен тумор на лявия фронтален лоб. 6 години през които, той е диагностициран с тумор в мозъка и в Испания, разказва неговата майка Десислава Стоянова.

„Диагноза поставена 2012 година, за 5 сантиметров тумор в лявата страна на мозъка.. Когато чухме диагнозата искахме и друго  мнение в Испания. За съжаление тя се потвърди. За тези 6 години сме минали през всички здравни институции, съответно и всички лекари, които имат отношение към това заболяване. Като най-добри невролози и неврохирурзи най-добри. И така - 6 години, той е с тази поставена диагноза и това образувание, които е твърде голямо. Тази година реших да предприема всички необходими действия, защото не можем да чакаме да започнат епилептичните му припадъци, което ще означава и влошаване на състоянието му. Точно това е и най-учудващото за всички лекари, че до този момент няма припадъци и ходи нормално.", казва още Стоянова

През февруари тази година д-р Венелин Герганов от неврохирургичния институт в Хановер преглежда момчето в България и препоръчва, туморът да бъде премахнат оперативно. Стойността на интервенцията е 50 382 евро, сума с която родителите не разполагат, каза Десислава Стоянова:

"Разбира се, че тази сума е непосилна за мен. Единственият шанс Антонио да оздравее е да се оперира в Хановер. Здравето е безценно, но за съжаление и обстоятелствата са такива, че молим за набиране на средства, а  всяко едно от тези болни деца са с поставена цена за живот. Две са желанията им, Антонио да оздравее, за да може да сбъдва и той своите мечти, както и навсякъде по света да може децата да се лекуват безплатно.", допълни Десислава Стоянова.

Родителите са подали заявление във Фонда за лечение на деца за финансиране на лечението, но в момента Десислава Стоянова подготвя нужната документация с всички епикризи и изследвания, която изисква фондът, а това допълнително ще забави отговора.
В дарителската сметка на Антонио в момента /към дата 03.09.18г./  има малко над 9 700 лв. Необходими са още 90 300 лв.

Всеки, който има възможност, може да изпрати дарителски SMS с текст на латиница 
DMS ANTONIO на номер 17 777, за всички мобилни оператори.

Чуйте повече в звуковия файл:Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

4-годишният Никола отново има нужда от подкрепа

4-годишният Никола , за който цяла България се обедини и събра средства за операцията му, отново има нужда от подкрепа. В началото на годината крачето му беше успешно удължено след интервенция в САЩ и това му позволи да ходи нормално.  На детето е поставен вътрешен фиксатор с хардуер. И въпреки, че дълго време е бил в инвалидна количка, той отново..

публикувано на 30.08.19 в 10:49

Благотворителен концерт в неделя в подкрепа на бебе Алекс

Благотворителният концерт в подкрепа на кампанията за малкия Александър - Робърт ще се проведе на 14 юли от 20.00 часа в Несебър. На сцената на Амфитеатъра в Стария град безрезервна подкрепа за благородната кауза ще окажат младите артисти от Общински детски комплекс Несебър, както и Станислава Христова. Главният художествен ръководител и директор..

публикувано на 12.07.19 в 14:32

Подкрепете Камелия в борбата ѝ за живот

Приятели на 32-годишната Камелия Добрева отправят молба да се спаси живота на тяхната приятелка.  "Ние си я приемаме като момиче, защото все още не е сбъднала най-голяма си мечта, да създаде свое семейство и да има дечица. Самата тя никога не е имала сплотено и подкрепящо я семейство в лицето на родителите си! Въпреки всичко тя е борбена,..

публикувано на 28.06.19 в 12:36

Благотворителният концерт в помощ на Цвети е тази вечер в НХК

Благотворителен концерт под надслов " Цвети събира парички, за да бъде като всички " ще се проведе на 7-ми май от 18.30 часа в залата на НХК. Участие в концерта ще вземат: ДГ "Звездица", ДГ "Ханс Кристиан Андерсен", НУМСИ "Панчо Владигеров", Деян Митев, Фолклорен ансамбъл "Атанас Манчев", Фолклорен ансамбъл "Лукойл Нефтохимик", Вокална група "Морски..

обновено на 07.05.19 в 09:29

Таня има нужда от средства за рехабилитация в чужбина

Стоянка Гръкова, майка на Таня, която се нуждае от рехабилитация съобщи, че борбата им продължава. Те се нуждаят от средства за ежедневна рехабилитация, както в чужбина, така и тук в България. "Не успяхме да заминем за полската клиника по рехабилитация, терминът ни беше 24.03.2019, но нямахме нужните средства. Следващата насрочена дата е 25.05.19 четири..

публикувано на 05.04.19 в 09:45

Благотворителни състезания по тенис на маса в помощ на Емил Йорданов

Клубове и състезатели по тенис на маса от цяла България се обединиха в организирането на благотворителни състезания в следващите няколко месеца. Целта е набиране на средства за лечение на 36-годишния Емил Йорданов от град Полски Тръмбеш, съобщи един от инициаторите Пламен Бахчеванов. Емо, който е баща на момче на пет години и момиче на годинка, е..

публикувано на 20.03.19 в 16:32

Иван Михайлов се нуждае от спешно лечение в Англия

Иван Москов Михайлов е на 42 години и е диагностициран с агресивна, бързоразвиваща се болест - остра миеломоноцитна левкемия, придружена от транслокация на хромозоми и FLT3-ITD генетична мутация. Мъжът е преминал първия етап от лечението на заболяването чрез химиотерапия, но за успешното излекуване трябва да бъдат извършени процедури за трансплантация..

публикувано на 13.11.18 в 17:25