БСП-Бургас подаде сигнал до прокуратурата срещу Община Бургас заради „Парк Арена”

Автор:

Бургаската структура на БСП подаде сигнал до прокуратурата срещу Община Бургас заради спортния комплекс „Парк Арена”. През месец юли представители на БСП-Бургас поставиха въпроси във връзка със спортния комплекс: „Какви действия е предприела Община Бургас, за да предотврати оскъпяване на предварително договорената стойност? Потърсила ли е обезщетение от проектанта, изготвил идейния проект, и ако не е (т.е. проектът е изряден), на какво основание е изплатена допълнителната сума на строителя?“

В подписания договор за изпълнение на обществената поръчка е заложено изграждане на трибуни на стойност 708 398.95 лева без ДДС. Видно от завършения и въведен в експлоатация строеж, трибуни не са изградени, посочват от партията. Вместо трибуни са изградени два допълнителни паркинга и детска площадка, които пряко сили могат да се остойностят на 200 000 лв. без ДДС. Няма представени заменителни таблици и изменение на договора в Профила на купувача на Община Бургас, което е нарушение на ЗОП и на Правилника за приложение на ЗОП. От партията питат къде е разликата от 500 000 лв. Към момента те не са получили отговор от страна на Община Бургас.ВИЖТЕ ОЩЕ

Шофьор и спътницата му предизвикали катастрофа с жертва се изправят пред съда

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд шофьор и неговата спътница, за  това, че преди две години на 7 май, на АМ "Тракия" край Карнобат са предизвикали тежка катастрофа, в която е загинал мъж а друг е с тежки травми.  Инцидентът е станал след като младият водач е преотстъпил собствения си автомобил на неправоспособната си спътничка.  Според..

публикувано на 19.11.18 в 18:37

5 хиляди лева гаранция за Кирил Атанасов прострелял жена в Свети Влас

Окръжен съд – Бургас измени мярка от „задържане под стража“ в „парична гаранция“ в размер на 5 хил. лв. спрямо Кирил Атанасов. Той бе задържан на 8 май в Свети Влас, след като нападна с пистолет касиерка в търговски обект, като я простреля в областта на ухото.  По-късно стана ясно, че причина за случилото се е лична драма с пострадалата жена, с която е..

публикувано на 19.11.18 в 17:33

Извършител на 44 престъпления бе задържан от несебърски полицаи

 31- годишен мъж от Бургас е задържан след оперативни действия от страна на полицията, съобщиха оттам.  Той е  извършител на 44 престъпления,сред които кражби, грабежи, обсебване и др. Привлечен е в качеството на обвиняем,като му е взета мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа. Работата по случая продължава от служители на..

публикувано на 19.11.18 в 14:35

Превенция срещу ало - измамите в Средец

Кампанията „Заедно срещу ало измамите“ продължава в Община Средец от понеделник (19.11) Бургаският депутат от ГЕРБ Галя Желязкова ще говори с местните жители за най-често използваните механизми при телефонните измами и как да се предпазим от тях. Първата ѝ среща е в Дюлево, от 10 ч., в читалището, а от 11:30 ще е в пенсионерският клуб на Средец.

публикувано на 17.11.18 в 14:37

Делото за взривовете край "Петолъчката" продължава през януари

Делото за взривовете в базата за утилизация на боеприпаси, край пътен възел „Петолъчката”, ще продължи през януари догодина.  При експлозията на 5 юни 2012 г. загинаха трима работници и бяха нанесени значителни материални щети. При закрити врати протече днешното заседание в Ямболския районен съд. Разпитът на двамата свидетели не беше открит за..

публикувано на 16.11.18 в 15:02

Дете е блъснато на пешеходна пътека в Бургас

11 –годишно дете е блъснато на пешеходна пътека в Бургас, съобщиха от полицията. То е ударено снощи на кръстовището на бургаските улици „Калоян“ и „Сан Стефано“, до БЧК – Бургас. Причината за катастрофата е, че 58-годишният шофьор е отнел предимството на пресичащото дете. Момченцето с фрактура на долна челюст, без опасност за живота. Прегледано е..

публикувано на 16.11.18 в 10:18

Разпитват последните свидетели по делото за взривовете край "Петолъчката"

Поредно заседание по делото за взривовете край пътен възел "Петолъчката" е насрочено за днес в Ямболския районен съд. При експлозията в базата за утилизация на боеприпаси на 5 юни 2012 г. загинаха трима работници и бяха нанесени значителни материални щети.  Днес трябва да бъдат разпитани последните двама свидетели по делото, а през януари..

публикувано на 16.11.18 в 08:12