"Булевард Демокрация" на 13-ти септември

Снимка: bourgas-airport.com

Миналият месец в Резово Бойко Борисов каза, че трябва незабавно да влезем в Шенген, защото сме покрили всички изисквания. "Трябва незабавно да ни вкарате в Шенген, както заслужаваме -  по въздух и вода", каза тогава премиерът. Та именно за въздушната граница иде реч, след пореден гаф на влезли в страната ни без проверка чужденци. Само че този път не са от Париж, нито пък с частен полет за гръцкото море, а идват от Байрут, Ливан. Едва ли някой чуейки тази страна я асоциира с нещо кой знае колко положително освен може би с книгата „Пророкът“ на Джубран Халил Джубран. Та къде е сега Борисов и дали ще се похвали отново с границите ни пред Мамфред Вебер както направи преди месец. Е, вярно наказани има, но това не е единствен случай. Положителното е, че оградата действа, както тази на север за прасетата, така и южната за бежанците, или поне така казват.
Акцентите днес:
Според ресорния министър ръстът на туристите, посетили страната ни това лято може да достигне 5% до края на сезона, а какво мислят от бранша ще разберем в днешната ни тема, когато ще чуем директорът на бургаското летище Георги Чипилски и Георги Мицов, хотелиер в сферата на туризма. В навечерието на професионалния си празник от Областната противопожарна служба се отчетоха за свършеното през годината. Ще обобщим каква бе тя за огнеборците. Процедурата, която задейства Европарламента за лишаването на Унгария от право на глас е темата на днешния ни коментар. А какъв е отзвука онлайн от това гласуване ще проследим в специалната ни рубрика - Мрежата днес. За свободните работни места в Бургас, Сливен и Ямбол - подробности към края на предаването. Очаквайте спорт и интересни арт събития, както и трафик информация.
Телефонът за връзка с нас е 82 59 95, с код 056. Можете да ни пишете във Фейсбук. Започваме в 15ч. Водещ днес е Калина Енчева.

ВИЖТЕ ОЩЕ

В петък без вода на няколко места в Бургас

В петък от 8:30ч до 16:30ч. без промишлена вода ще бъде ул."Владимир Вазов".  От 14:00 ч. до 17:00ч. ще бъде спряно водоподаването в района между ул. "Д-р Нидер" и ул. "Филип Кутев", също   ул. "Антим I", ул. "Лавеле", ул. "Славянска", ул. "Георги Шогунов", бул. "Булаир". От 10:00 ч. до 16:00 ч. ще бъде спряна водата и в к-с "Меден Рудник" з а..

публикувано на 21.02.19 в 17:43

"Булевард Демокрация" - на 21 февруари

Отсъствието на социалистите от парламента май ще предизвика извънредна работа. Според правният експерт на ГЕРБ Кирилов, лидерът на социалната партия не била съвсем коректна като казала, че не взимали пари дори и като не ходят на работа. Получавали 1/3. Което, при 3 500 лв., отвсякъде си е над 1 000 лв. Ако е вярно. И, ако е вярно, значи можеш..

публикувано на 21.02.19 в 15:06

Авторско изложение на мартеници за шести пореден път в НХК

За шести пореден път във фоайето на Културен дом на нефтохимика ще се проведе Авторското изложение на ръчно изработени мартеници от естествени материали "Българската Баба Марта". То ще стартира от 11 часа на 25.02.2019 г. с откриване по стар български обичай, с хляб и вино. В изложението участват творци от региона и страната, сред които и хора в..

публикувано на 21.02.19 в 13:52

Започва рекултивация на старото сметища в Малко Търново

Започва рекултивация на старото сметища на Малко Търново. Кметът Илиян Янев посочи, че е ясна фирмата изпълнител и до няколко дни ще се подпише договора. „В момента са подадени документи и пускаме процедура за избор на фирма за рекултивацията на сметищата в Граматиково и Звездец . Предизвикателство пред общината е след това да ги опазим от..

публикувано на 21.02.19 в 11:54
Парк Ретиро и ез. Естаке

Музеите и площадите на Мадрид (Галерия)

В рубриката на БНР - Бургас за туризъм днес отиваме в слънчева Испания, за да посетим столицата Мадрид. Без претенции за изчерпателност акцентираме на основните забележителностите – паркът Ретиро, музеите Рейна София и Прадо, Кралският дворец, площадите Пуерта дел Сол и Пласа де Майор. Първата ни спирка е основният площад Пласа Майор...

публикувано на 21.02.19 в 09:45
Нерегламентираното сметище

Нерегламентирано сметище край дерето в Ливада застрашава селото с ново наводнение

Нерегламентираните сметища край малките населени места са често срещан проблем. Тъй като регионалните депа за отпадъци са далече от повечето села, хората изхвърлят безразборно както битови боклуци, така и строителни материали. Такъв е случаят със село Ливада в община Камено. Там на метри от дерето се е образувало голямо нерегламентирано..

обновено на 21.02.19 в 08:52

Земетресение от 5 по Рихтер в Турция е усетено леко и в Бургас

Земетресение регистрирано на територията на Западна Турция е усетено съвсем леко в Бургас снощи.  От Националния институт по геофизика, геодезия и география (НИГГГ) при БАН съобщават, че трусът е бил около 20:20 часа, в близост до град Чанаккале. Той е бил магнитуд около 5 и дълбочина около 10 км. Н е се съобщава за пострадали и нанесени..

публикувано на 21.02.19 в 07:16