"Булевард Демокрация" на 13-ти септември

Снимка: bourgas-airport.com

Миналият месец в Резово Бойко Борисов каза, че трябва незабавно да влезем в Шенген, защото сме покрили всички изисквания. "Трябва незабавно да ни вкарате в Шенген, както заслужаваме -  по въздух и вода", каза тогава премиерът. Та именно за въздушната граница иде реч, след пореден гаф на влезли в страната ни без проверка чужденци. Само че този път не са от Париж, нито пък с частен полет за гръцкото море, а идват от Байрут, Ливан. Едва ли някой чуейки тази страна я асоциира с нещо кой знае колко положително освен може би с книгата „Пророкът“ на Джубран Халил Джубран. Та къде е сега Борисов и дали ще се похвали отново с границите ни пред Мамфред Вебер както направи преди месец. Е, вярно наказани има, но това не е единствен случай. Положителното е, че оградата действа, както тази на север за прасетата, така и южната за бежанците, или поне така казват.
Акцентите днес:
Според ресорния министър ръстът на туристите, посетили страната ни това лято може да достигне 5% до края на сезона, а какво мислят от бранша ще разберем в днешната ни тема, когато ще чуем директорът на бургаското летище Георги Чипилски и Георги Мицов, хотелиер в сферата на туризма. В навечерието на професионалния си празник от Областната противопожарна служба се отчетоха за свършеното през годината. Ще обобщим каква бе тя за огнеборците. Процедурата, която задейства Европарламента за лишаването на Унгария от право на глас е темата на днешния ни коментар. А какъв е отзвука онлайн от това гласуване ще проследим в специалната ни рубрика - Мрежата днес. За свободните работни места в Бургас, Сливен и Ямбол - подробности към края на предаването. Очаквайте спорт и интересни арт събития, както и трафик информация.
Телефонът за връзка с нас е 82 59 95, с код 056. Можете да ни пишете във Фейсбук. Започваме в 15ч. Водещ днес е Калина Енчева.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Осем нови работни места осигури община Болярово

Осем нови работни места осигури община Болярово, кандидатствайки като работодател по проект "Обучения и заетост" . Той  е за  интегриране на неактивни и безработни лица с трайни увреждания на възраст над 29 г., регистрирани в дирекции „Бюро по труда“ към Агенция по заетостта, в заетост при работодател в реалния бизнес или институции на местното..

публикувано на 19.11.18 в 11:50

Нов паркинг в " Славейков"

Въведен е  в експлоатация новият паркинг до блокове 17-18 в к-с "Славейков", съобщиха от Община Бургас.  Използвано е оптимално наличното пространство и вместо обявените 50, той има 70 места. Изградени са тротоари и всички необходими входове/изходи за автомобилно движение. В следващия общински бюджет ще бъдат предвидени и предложени за одобрение от..

публикувано на 19.11.18 в 11:21

Няма затворени проходи и пътища в Сливенска област

Няма затворени планински проходи в Сливенска област, съобщиха от областното пътно управление. През нощта е почистван пътят в района на Котленския проход. Там снежната покривка е достигнала около 2-3 см, но към момента пътищата са прохдими. Видимостта е затруднена, заради мъгла, съобщават от общината.  В региона пътните настилки са мокри, възможно по..

публикувано на 19.11.18 в 09:49

Цената на училищния купон няма да се увеличава

Цената на купона за стола в училище в Бургас няма да се вдига, въпреки увеличението на основните храни и продукти, каза за БНР Бургас Димитър Мермеклиев, собственик на една от обслужващите учебните заведения фирми: Ние също купуваме млека, сирена, кайми, всичко се е вдигнало.Но ние засега успяваме да запазим цената, доколко ще продължи това, не..

публикувано на 19.11.18 в 09:16

Спорове около Закона за туризма

Промените в закона за туризма не са прецизирани добре. За това сигнализираха неправителствени организации в сектора. Според тях, има понятия, които трябва да отпаднат или да бъдат променени.  Те посочват като пример дефинирането на това какво е  турист. Текстовете посочват, че това е човек, който посещава и нощува при близки и приятели.  Проблемът е..

публикувано на 19.11.18 в 08:43

Педагози от балкански страни ще посетят градина "Радост"

Открити уроци, презентации за българската образователна система и  уъркшоп, който  да информира за интегрирането на децата с увреждания в Румъния. Това са част от дейностите  през тази седмица по  европейски проект, реализиран в бургаската градина "Радост".   Директорът  Светла Гугучкова обясни, че днес ще бъдат посрещнати  партньори от няколко..

публикувано на 19.11.18 в 08:37

Близо 8 часа продължи протестът в Бургас (ОБОБЩЕНИЕ)

Близо 8 часа продължи протестното автошествие в Бургас срещу високите цени на горивата и ниския жизнен стандарт в страната.  "...Тук сме заради високите цени на горивата. Заради самата държава, която няма оправия.Трябва да махнат това правителство и да сложат нови хора, които могат да намалят цените на горивото, на хляба. Цените се вдигат, а..

публикувано на 18.11.18 в 19:43