"Булевард Демокрация" на 13-ти септември

Снимка: bourgas-airport.com

Миналият месец в Резово Бойко Борисов каза, че трябва незабавно да влезем в Шенген, защото сме покрили всички изисквания. "Трябва незабавно да ни вкарате в Шенген, както заслужаваме -  по въздух и вода", каза тогава премиерът. Та именно за въздушната граница иде реч, след пореден гаф на влезли в страната ни без проверка чужденци. Само че този път не са от Париж, нито пък с частен полет за гръцкото море, а идват от Байрут, Ливан. Едва ли някой чуейки тази страна я асоциира с нещо кой знае колко положително освен може би с книгата „Пророкът“ на Джубран Халил Джубран. Та къде е сега Борисов и дали ще се похвали отново с границите ни пред Мамфред Вебер както направи преди месец. Е, вярно наказани има, но това не е единствен случай. Положителното е, че оградата действа, както тази на север за прасетата, така и южната за бежанците, или поне така казват.
Акцентите днес:
Според ресорния министър ръстът на туристите, посетили страната ни това лято може да достигне 5% до края на сезона, а какво мислят от бранша ще разберем в днешната ни тема, когато ще чуем директорът на бургаското летище Георги Чипилски и Георги Мицов, хотелиер в сферата на туризма. В навечерието на професионалния си празник от Областната противопожарна служба се отчетоха за свършеното през годината. Ще обобщим каква бе тя за огнеборците. Процедурата, която задейства Европарламента за лишаването на Унгария от право на глас е темата на днешния ни коментар. А какъв е отзвука онлайн от това гласуване ще проследим в специалната ни рубрика - Мрежата днес. За свободните работни места в Бургас, Сливен и Ямбол - подробности към края на предаването. Очаквайте спорт и интересни арт събития, както и трафик информация.
Телефонът за връзка с нас е 82 59 95, с код 056. Можете да ни пишете във Фейсбук. Започваме в 15ч. Водещ днес е Калина Енчева.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Протестиращите от Карнобат влязоха в сблъсък с жандармерията

Работници от запечатаните заводи на Миню Стайков край Карнобат отново протестират  срещу затварянето на обектите. Над 300 служители на затворените от агенция "Митници" фабрики за алкохол се събраха с искане да бъдат запазени работните им места. Близо 10 милиона лева са загубите за двата дни, в които производството е спряно, каза за..

публикувано на 23.09.18 в 10:57
Професор Андрей Пантев разказва в

проф. Андрей Пантев: Почти няма държава днес, която да е напълно независима

Почти няма държава особено днес, която да е напълно независима, каза в интервю за БНР Бургас историкът проф. Андрей Пантев. Много често независими решения се взимат пагубни и ние имаме такива примери в нашата история. "Най важното е, че независимостта е гаранция и условие за правилно решение, но не непременно означава, че ще излезе нещо..

публикувано на 22.09.18 в 13:38

Възстановено е вече движението на влакове, протестиращите се събират на митинг в Карнобат

Възстановено е вече движението на влакове по линията Бургас-София, съобщават от информационния център на БДЖ. По-рано движението на влакове в района на Церковски бе блокирано заради протест на служителите на "Винпром" - Карнобат. Протестиращите близо 500 служители на завода се срещнаха и началникът на бургаската митница Валери Стефанов. Той..

обновено на 22.09.18 в 12:46

Тържествено Бургас отбеляза Денят на Независимостта (снимки)

С изпълнението на Химна на Независимостта на Георги Шагунов започна в Бургас тържественото отбелязване на 110г от обявяване Независимостта на България. На пл. „Атанас Сиреков“ представителни войскови части се включиха в ритуала по издига националните флагове на Република България, ЕС и Община Бургас. Молебен за здраве отслужи бургаското..

публикувано на 22.09.18 в 11:50

Стотици работници на "Винпром" - Карнобат блокираха жп линията Бургас - София

„Самоуправство на държавата и искаме да работим отворете завода“ , това коментираха работниците, които протестират срещи затварянето на "Винпром"-Карнобат от Агенция "Митници". Хората са категорични, че няма да спрат с протестните си действия докато не бъдат допуснати до работните си места. Според  търговския директор Емил Филев проверката на..

публикувано на 22.09.18 в 11:33

Около 200 стари сливенски фамилии се събират за родова среща в града

Двадесет и трета поредна среща на старите сливенски родове предстои да се състои днес в Сливен, съобщиха организаторите от сдружение „Мати Болгария“. Преди срещата се очаква от печат да излезе и вестник „Сливен“, който се посвещава на родовата памет. Около 200 стари сливенски фамилии предстои ще се съберат на родовата среща в града, съобщи..

публикувано на 22.09.18 в 09:47

Завършва първото издание на фестивала за документално историческо кино в Бургас

Завършва първото издание на фестивала за документално историческо кино в Бургас. Днес програмата включва шест прожекции. Първата е от 14ч в експоцентър "Флора" - "Съветските хипита" на режисьора Терье Тоомисту. В 16ч отново там започва "Другата страна на всичко" с режисьор Джесика Гортер. В Морското казино са прожекциите посветени на 100г от..

публикувано на 22.09.18 в 09:38