"Булевард Демокрация" на 13-ти септември

Снимка: bourgas-airport.com

Миналият месец в Резово Бойко Борисов каза, че трябва незабавно да влезем в Шенген, защото сме покрили всички изисквания. "Трябва незабавно да ни вкарате в Шенген, както заслужаваме -  по въздух и вода", каза тогава премиерът. Та именно за въздушната граница иде реч, след пореден гаф на влезли в страната ни без проверка чужденци. Само че този път не са от Париж, нито пък с частен полет за гръцкото море, а идват от Байрут, Ливан. Едва ли някой чуейки тази страна я асоциира с нещо кой знае колко положително освен може би с книгата „Пророкът“ на Джубран Халил Джубран. Та къде е сега Борисов и дали ще се похвали отново с границите ни пред Мамфред Вебер както направи преди месец. Е, вярно наказани има, но това не е единствен случай. Положителното е, че оградата действа, както тази на север за прасетата, така и южната за бежанците, или поне така казват.
Акцентите днес:
Според ресорния министър ръстът на туристите, посетили страната ни това лято може да достигне 5% до края на сезона, а какво мислят от бранша ще разберем в днешната ни тема, когато ще чуем директорът на бургаското летище Георги Чипилски и Георги Мицов, хотелиер в сферата на туризма. В навечерието на професионалния си празник от Областната противопожарна служба се отчетоха за свършеното през годината. Ще обобщим каква бе тя за огнеборците. Процедурата, която задейства Европарламента за лишаването на Унгария от право на глас е темата на днешния ни коментар. А какъв е отзвука онлайн от това гласуване ще проследим в специалната ни рубрика - Мрежата днес. За свободните работни места в Бургас, Сливен и Ямбол - подробности към края на предаването. Очаквайте спорт и интересни арт събития, както и трафик информация.
Телефонът за връзка с нас е 82 59 95, с код 056. Можете да ни пишете във Фейсбук. Започваме в 15ч. Водещ днес е Калина Енчева.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Природозащитници сигналиризат, че се прокарва път в защитена зона Силистар

Природозащитни организации сигнализират за унищожени дървета и прокарване на път на плаж Листи, в защитена зона Силистар, част от Природен парк "Странджа". В социалните мрежи те разпространяват снимки и видеа показващи прясно прокарания с булдозер път.  Природазащитниците твърдят, че дейностите се извършват във връзка със снимането на реалити предаване..

публикувано на 20.07.19 в 10:41

Илинден е - морето взима жертви

Днес е Илинден. Народното поверие гласи, че в този ден излиза мъртвото вълнение и морето взима жертви.  Всички трябва да бъдат по-внимателни на плажа, каза Желю Костадинов, старши спасител на Централен плаж-Бургас: "Има такова поверие и всяка година на този ден има мъртво вълнение. Нека бъдем внимателни всеки един ден и в най-спокойното море може..

публикувано на 20.07.19 в 08:36
архив плувен маратон 2018

Йоана Буковска - Давидова отново е лице на благотворителния плувен маратон на "Онкоболни и приятели"

За четвърта поредна година, сдружение „Онкоболни и приятели“ организира благотворителен плувен маратон, базар и концерт. Проявите предстоят днес , като плуването ще е 1800 м от о-в "Света Анастасия" до парк Росенец. Патрон на маратона отново ще бъде актрисата Йоана Буковска- Давидова, която ще даде старт на проявата в 8ч. от „Морска гара“ и ще..

публикувано на 20.07.19 в 08:13

Затварят Морската гара в Бургас за седмица

Зоната за обществен достъп до Пристанище - Бургас временно ще бъде ограничен, съобщават от ДП "Пристанищна инфраструктура". Причината за това е извършването на строително - монтажни работи и полагане на асфалтова настилка в периода от 22 до 28 юли. Дейностите ще се извършват в участъка от бившата "Фрегата" до Яхт клуб "Порт Бургас" и са свързани с..

публикувано на 19.07.19 в 17:42

Отбелязваме 7 години от атентата на бургаското летище

При засилени мерки за сигурност и специален пропускателен режим на бургаското летище се проведе възпоменателна церемония в памет на жертвите от кървавия атентат преди 7 години. С едноминутно мълчание, цветя и запалени свещи бяха почетени загиналите петима израелски туристи и българският шофьор Мустафа Кьосов.  Молитвата "Бог е изпълнен с милост"..

публикувано на 18.07.19 в 18:35

Тяло на удавник изплува край Поморие

Тяло изплува на плажа в Поморие. Предполага се, че е на издирвания от четири дни 18-годишен младеж от Добрич.  Трупът е открит на 300 метра от мястото на плаж „Косата“, където Делян е влязъл във водата заедно със своя приятелка в понеделник след 18 часа. Час по-късно тя е подала сигнал в полицията за инцидента. Ръстът и цветът на кожата..

публикувано на 18.07.19 в 17:20

Няма чума в 10-километровата зона около Зидарово

Няма Африканска чума по свинете в 10 – километровата зона около Зидарово. Това съобщи за БНР-Бургас началникът на областната дирекция по безопасност на храните Георги Митев. Излезли са резултатите от взетите кръвни проби в този район, каза той: „Потвърдено е, че пробите са отрицателни в 10-километровата зона, във всички населени места, в..

публикувано на 18.07.19 в 17:14