14 септември - Ден на пожарникарите

По- силен от огъня: Георги Попов - второ поколение огнеборец

Георги Попов е пожарникар от 3 години. Неговият баща е бил огнеборец и той решава да тръгне по неговия път. Според него е тривиално да се каже, че това е била детската му мечта, но нито за миг не съжалява, че е избрал тази професия.

„Това не е само работа, а призвание. Уникално е чувството да си пожарникар, а най – удовлетворен се чувствам от това, че мога да помогна на хората и го правя с удоволствие и желание.“

Огнеборецът сподели, че в бургаската пожарна е доста натоварено. Има всякакви случаи на които са реагирали. Още в началото на постъпването му на служба е участвал в овладяването на битов пожар, завършил за съжаление с жертва.

„Трудно се свиква с това! Приемаме го като нещо, което все някой трябва да свърши“, откровен е младият пожарникар.

Той разказа, че най – тежкият инцидент е бил преди година в Изворище, където с колегите си са са гасели в продължение на 36 часа. 

„Огънят беше на голяма площ, а пожарът много труден за овладяване“.

Георги е категоричен, че професията му е престижна и е уважавана в обществото. Често им се случва да получават благодарности за свършената работа и това им носи удовлетвореност.

чуйте интервюто с Георги Попов в звуковия файл:ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриха ретро парада в Сливен (галерия)

С много усмивки и музика официално беше открито тазгодишното издание на ретро парада в Сливен. На церемонията присъстваха спортната легенда Йордан Йовчев, рали-шампионът Крум Дончев, който беше част от журито, а за доброто настроение на жителите и гостите на града се погрижи българската блус звезда Васко Кръпката. Той, заедно с групата му..

публикувано на 20.04.19 в 16:00

Празник за бургаското Дружество на инвалидите

За поредна година, Дружеството на инвалидите, с председател адв. Адриан Хаджиев, зарадва своите членове преди Великден. Деца от НЧ „Фар“ и Обединения детски комплекс бяха приготвили програма от песни и скечове по български автори, които представиха на хората с увреждания. Целта ни е да донесем поне малко радост, каза Величка Стойчева -..

публикувано на 20.04.19 в 15:33

Стотици мотористи откриха летния сезон

Над 500 мотористи се включиха в официалното откриване на летния мотосезон в Бургас. В района на Морската гара демонстрираха майсторско управление на превозните си средства и си пожелаха да завършат сезона повече. След 12 ч. мотористите преминаха в шествие през центъра на града.

публикувано на 20.04.19 в 15:24

Откриват бургаския зоопарк днес

Бургаският зоопарк ще бъде официално открит днес, месец след като получи лиценз. С това той става и един от десетте подобни съоръжения   в България. Събитието е обявено за 11 часа, а през целия ден е без входна такса.  Историята на зоопарка в бургаския квартал „Черно море“ започва преди 20 години, когато в овощната градина е открита..

публикувано на 20.04.19 в 09:10

Осмото издание на ретро парада в Сливен е днес

Спортната легенда Йордан Йовчев, рали-шампионът Крум Дончев и рок музикантът Васко Кръпката ще присъстват на осмото издание на ретро парада в Сливен. Дефилето на автомобилите из централните улици на града ще стартира днес, в 11,30 ч. Организатори на ретро парада са Сдружението за класически автомобили „Туида Класик“ и Община Сливен...

публикувано на 20.04.19 в 08:59

Откриват летния мотосезон в Бургас

Летният мотосезон се открива днес в Бургас. Стартът е от 10 часа на Морска гара, съобщи Румен Люцканов от клуб „Бляк сий хулиганс“: „На най-емблематичното място на град Бургас – Морската гара. Всички гости, жители на гр. Бургас са добре дошли. Рок – групи ще свиря. Ще има автоатракции, мотоатракции. Ще има бира, хапване – пийване и,..

публикувано на 20.04.19 в 08:40

НОИ се жалват в прокуратурата за затворения портал към сградата

Теренът е частен, а сградата на Националния осигурителен институт на булевард  „Стефан Стамболов“ в Бургас държавна. През 1999 година институцията купува от бизнесмена Ивайло Дражев осеметажната сграда на бившата "Фина механика". Така в годините се залага проблем, който сега  избухна с пълна сила-добре познатия като официален вход за НОИ..

публикувано на 19.04.19 в 17:05