Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургас е домакин на най-големия форум за историческо документално кино

| обновено на 19.09.18 в 18:28
Снимка: архив

Първото издание на най-големия форум за международно историческо документално кино се открива днес в Бургас. Специална комисия селектира предварително филмите, които ще се оценяват от авторитетно жури на световно ниво. 

Сред финалистите попадат ленти от Италия, Русия, Сърбия, Съединените щати, Холандия, копродукции между Естония, Германия и Финландия, Норвегия и България.

Ще се опитаме да обединим изкуството, науката и въображението и да ги срещнем в интересен и модерен разказ за събитията в този свят, каза един от основателите на форума проф. Петър Стоянович: "Възможност да преосмислим основни истини и дати от нашата и световната история. И да се опитаме да добием още едно малко европейско лице за България".

В експозиционния център "Флора" в Бургас ще се проведе официалната конкурсна програма, в която ще се състезават селектираните заглавия. Специалната програма, посветена на 100 години от края на Първата световна война, ще бъде в Културен център "Морско казино", а на Откритата сцена "Охлюва" в три поредни вечери ще бъдат излъчени три от най-добрите филми от световното документално кино.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44