Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филиалът на Националната художествена академия в Бургас открива учебната година

Филиалът на Националната художествена академия в Бургас открива учебната година днес.
Лекционните зали и ателиетата, в които ще се обучават студентите, се намират в обновената сграда на „Магазия 1“ в зоната за свободен достъп на бургаското пристанище.
Повече от 40 са приетите студенти във филиала на Националната художествена академия в Бургас. Те ще се обучават в 5 специалности. Най-голям интерес е бил проявен към магистърската програма по арт терапия, поясни директорът проф. Георги Янков.
„Специалностите, които тръгват, са: „Плакат и визуална комуникация“; „Живопис“, „Графика“, „Рекламен дизайн“, „Книга и печатна графика“.“ За съжаление за две от предварително обявените специалности – „Мода“ и „Стенопис", не е имало достатъчно желаещи и те няма да тръгнат от тази учебна година, посочи още Георги Янков. Въпреки това той е удовлетворен от старта, който обявяват.
Официалната церемония по откриването ще започне в 17.00 ч. с музикално изпълнение на възпитаниците от бургаското музикално училище. Преподавателите в бургаския филиал ще представят обща изложба със свои творби. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44