Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов Център за подкрепа на хора с увреждания в Бургас

Снимка: БНР

Нов Център за подкрепа на хора с увреждания ще бъде създаден в Бургас. Общо 90 души ще имат възможност да използват неговите услуги.

Бъдещият център ще могат да използват 30 души с тежки множествени увреждания и 60 за почасови услуги, поясни Мая Казанджиева от Община Бургас и добави:

"Ще закупим специализирано оборудване, което ще включва уреди за рехабилитация, включително сме заложили иновативни софтуери за управление с поглед, за да могат хората да общуват с нас - тези, които нямат никакви двигателни възможности. Това е общуване чрез поглед. Ще закупим и специализирано транспортно средство, което е адаптирано за превоз на хората с увреждания“.

Проектът, който се финансира по оперативната програма "Развитие на човешките ресурси", е с продължителност две години. През първата ще бъде ремонтирано помещението, където ще бъде центърът. Стойността му е близо 1 милион лева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44