Увеличават цената на парното в Сливен с 5 стотинки

Снимка: БГНЕС

С 5 ст. на кубик за отопляема площ се увеличава цената парното в Сливен. Така месечната сума за отопление на апартамент от 70 квадратни метра ще бъде около 200 лева, без промоционалните отстъпки, които топлоцентралата прави при заплащане на сметките в срок. Директорът на ТЕЦ Сливен Кънчо Танев коментира, че цените за сезон 2018-2019 са съобразени с въвеждането на новата ценова политика за ползване на топла вода целогодишно.

Абонатите, които ползват целогодишно топла вода, спрямо потреблението си ще получат различни отстъпки от цената за отопление, каза директорът на ТЕЦ- а Кънчо Танев. Той коментира, че ползването на топла вода от повече абонати е една от дългосрочните цели на ръководството на топлоцентралата.

„Цената за отоплението ще бъде 1.35 лв. на куб. метър, по който ще се изчислява предела. От тази цена ще има вече и отстъпките, които ние предлагаме на хората. Обвързваме я и с потреблението на БГВ (битово-гореща вода), и с броя на включени радиатори, което също ще си остане в отстъпките на гражданите“.

Танев каза още, че Топлофикация Сливен е готова за работа през новия отоплителен сезон. Осигурено е и горивото и извършени са всички необходими ремонти по основните трасета.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ученици от СУ "Любен Каравелов"- Несебър с призово класиране в състезание - викторина

С отбор от четирима ученици от 9 - 12 клас, СУ "Любен Каравелов" -Несебър участва в организирaното от сдружение " Българска армия" състезание - викторина на тема "140 години Българска армия". Регионалният кръг на престижната проява се проведе в Основно училище "Братя Миладинови" в град Бургас. Александър Балинов от 9 а клас, Андон Николов..

публикувано на 16.11.18 в 12:00

Арестуваха бургазлия, източвал банкови карти

22 – годишен мъж от Бургас е арестуван за източване на банкови карти. Бургазлията е изтеглил 900 лв. от дебитната карта на военен от Карлово чрез фишинг сайт. Арестуваният използвал чуждите карти за зареждане на кредити в интернет онлайн игри и закупуване на стоки от интернет магазини. Бургазлията е задържан за 24 часа.

публикувано на 16.11.18 в 11:04

Бургазлии: Протестите няма да доведат до предсрочни избори

Няма да се стигне до предсрочни избори заради протестите. Това показа анкета сред бургазлии. Според анкетираните, евентуална оставка на кабинета „Борисов“ няма да промени нищо: „Тези, които искат оставката, според мен не са хора, които мислят. Това са организирани протести … Протестите на хората и недоволството ескалират, но не виждам как..

публикувано на 16.11.18 в 08:53

Откриват ремонтираната сграда на бившето ПУ "Отец Паисий" в Бургас

Ремонтираната сграда на Центъра за специализирана образователна помощ в Бургас, известен като Помощното училище "Отец Паисий", ще бъде отрита днес от 10.30 ч. Проектът е осъществен с финансовата помощ на американското правителство. На откриването се очаква да присъстват зам.-посланикът на САЩ в България Джъстин Фридман и кметът на Бургас Димитър..

публикувано на 16.11.18 в 08:24

Правителството да работи за нас, не за монополите

Протестът срещу безобразията в България е срещу ниския стандарт на живот. Това се изразява в лошо здравеопазване, лоша социална политика, в лоша образователна система и закони, които са неработещи за хората .Това заявява Милена Николова.Тя добавя, че недоволството пред Общината в Бургас е  гражданско.  Милена казва, че е символичен организатор: Просто..

публикувано на 15.11.18 в 17:55

Започна гласуването за Годишните награди в туризма, Бургас участва в две категории

Започна онлайн гласуването за третите Годишни награди в туризма, организирани от Министерство на туризма на Република България. Инициативата има за цел да допринесе за популяризирането на българския туризъм, като представи пред публиката разнообразните дестинации, събития и дадености на страната, които я превръщат в целогодишна дестинация. Целта на..

публикувано на 15.11.18 в 17:54

Общински съветници против референдума заради неточни въпроси, искат конкретни мерки

Предложението за референдум за чистотата на въздуха в Бургас не беше подкрепено от част от общинските съветници в местния парламент. Основните им мотиви са: средствата, които са необходими за организацията и начинът, по който са поставени въпросите.  Георги Дракалиев посочи, че е отправил питане колко точно средства ще се необходими за..

публикувано на 15.11.18 в 17:37