Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АПИ: Рехабилитацията на пътя Царево - Малко Търново ще започне през пролетта

Светослав Глосов
Снимка: МРРБ

Рехабилитацията на пътя Царево - Малко Търново, който от години е в изключително лошо състояние, ще започне през пролетта.  Това каза в Равда председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ инж. Светослав Глосов. Прогнозната стойност на проекта е 3 милиона лева.

Преди седмица кметът на Малко Търново Илиян Янчев заяви:

"Пътят Малко Търново-Бургас под старото свлачище на моста се е отворило ново. Аз съм алармирал поне преди два месеца, нищо не се е направило. Трябва ли наистина да се обърне някой автобус, да можем да се вдигнем и да кажем махаме министри и с това решаваме проблема. Ако затворим и този път Малко Търново-Бургас-Царево-Малко Търново е непроходим, ние с България няма да имаме връзка. Освен аз да обявя като кмет автономия".

Набелязани са спешни мерки за укрепването на свлачището, каза днес председателят на АПИ Светослав Глосов:

"Имаше оперативка в понеделник при министър Аврамова. Коментираха се изобщо свлачищата, но и определено и това свлачище. Геозащита трябва да го проучат до основи това свлачище и съответно да вземат мерки да бъде укрепено, защото то засяга пътя, но то е и на територия, която е извън нашата инфраструктура".

За пътя Царево-Малко Търново в момента се изготвя технологичен проект, заяви Светослав Глосов и допълни, че рехабилитацията му ще започне през пролетта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44