Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха 37-годишен мъж за палежа пред жилището на местен журналист в Бургас

Бургас

37-годишен мъж от Бургас е задържан за палежа пред жилището на местен журналист. Запалена гума пред дома на фоторепортера от бургаския вестник "Черноморски фар" Борислав Пенков предизвика голям пожар в жилищния блок в комплекс "Зорница". Това е трето посегателство над дома на Пенков.

Техници се опитват да възстановят захранването на втори вход. Инсталацията гръмва в 3.30 часа, когато пламъците на запалената гума стигат до таблото. 15 електромера са неизправни, не може да се посочи срок, в който тока ще бъде пуснат, съобщават от енергодружеството. Пожарът е бил потушен от четирима огнеборци. Извършен е щателен оглед. Това е трето посегателство над фоторепортера, който преди година снимал опожарено заведение, а присъстващият Петър Биберов го удари. Пенков каза днес:

"В момента, в който научат, че има образувано дело и в прокуратурата, ме нападат. Преди казах, че всички спорове се решават в съда, а това е саморазправа, нарушаване на човешки права, опит за убийство".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44