Георги Тошев - сладкодумният пътешественик със свободен дух

| обновено на 24.10.18 в 18:07

Георги Тошев е пътешественик, който е бил на всички континенти. Той споделя, че е имал шанса да посети много места по света, а тепърва трупа емоции и преживявания в интересни места от България.  Журналистът казва, че е благодарен на шанса да му се случат толкова много интересни пътешествия. Преди години  преживял автомобилна катастрофа и се отказал от шофирането, приятелите му твърдели, че това ще е края на безкрайните му пътувания, но той опровергал скептиците и доказал, че може да се пътува и с други превозни средства, дори и с кола на стоп.

"Пътуването е много важен пример как можеш да се откъснеш и да имаш възможност да погледнеш на проблемите и ежедневието си в дадена държава, в дадена ситуация по различен начин. За това казвам на студентите си и на моите близки, че трябва да пътуват. Пътуването ти дава възможност за себепознание, в моя случай то е част от професията ми, но това са важни шансове в живота на всеки. Последно бях в Швеция и имах възможност да летя на последен модел бойни самолети и беше невероятно!"    

още може да чуете в звуковия файл:


Журналистът Георги Тошев е с купища идеи, свободен дух и жажда за нови непокорени хоризонти. Той не се притеснява да бъде където и да е, защото при пътуванията си е осъзнал, че трябва да се приема културата, манталитета и традициите на хората в съответната държава.  Пътуването за него не е просто с цел преместване, а с цел да общува. Може би сте го виждали на снимки редом с Фрида от АББА, Моника Белучи или Браян Мей от група Куин, Ал Пачино, Шарл Азнавур. Той много цени тези свои познанства и създадени приятелства:

"Пътищата, които съм минал ме срещнаха с ХОРА и това е най - ценното, защото път без срещи е загубено време, а пътищата със срещи е безценно! За това казвам, че съм богат човек - не на пари, на имане, а на познанства и спомени! Смея да твърдя, че няма място на света, където да нямам познати, много от които мога да нарека и близки."

още може да чуете в звуковия файл:


На Георги Тошев му предстоят пътувания до края на годината до Великобритания, Йордания  и др. страни. Той споделя, че вече не мечтае за места, които да посети не защото е бил навсякъде, а защото се е научил да бъде отворена система, където го повикат той отива и цитира будистите, които казват "Щастието е липса на очаквания!". Опитва се да живее така, без големи очаквания, за да може да им се посвети!
ВИЖТЕ ОЩЕ

На Великден откриват 35-то издание на „Флора Бургас"

С концерт на група "Горещ пясък", ансамбъл "Зорница" и квартет солисти от хор "Милка Стоева" ще бъде открито 35-то издание на Национална изложба на цветя "Флора Бургас" 2019 на 28 април, неделя, от 11 часа. В традиционното изложение  ще се представят 100  участника от цялата страна - флористи, производители и вносители на цветя, ландшафтни архитекти,..

публикувано на 25.04.19 в 11:35

Показват в Бургас оригиналите на Търновската и Сребърната конституция

По инициатива и покана на Община Бургас, от 3 до 8 май в нашия град ще гостуват оригиналите на Търновската и Сребърната конституция. Те ще бъдат изложени в Културен център "Морско казино", където всеки ще може да ги види при вход свободен. Двата безценни документа ще са част от по-голяма изложба, посветена на 140 години от приемането на Търновската..

публикувано на 25.04.19 в 11:30

„Дяволското гърло” е метафора за исторически момент от миналото ни

„Дяволското гърло” тръгна като опит за роман. Няколко глави бяха написани, действието се развиваше в Смолян, никога не е имало вариант да бъде в Странжда. Така Александър Чобанов отговори на въпрос на БНР-Бургас. Писателят и сценарист участва в седмото издание на инициативата „Заедно четем една книга“, организирана от бургаското читалище..

публикувано на 24.04.19 в 20:11

Археологът проф. Казимир Попконстантинов гостува в Бургас

Едно от големите имена в съвременната българска археология гостува в Бургас. Откривателят на мощите на св. Йоан Предтеча на остров Свети Иван и проучвател на княжевския манастир "Света Богородица" край Варна - проф. Казимир Попконстантинов, ще се срещне с любители на историята и загадките. Инициативата се организира от Югоизточен съюз на екскурзоводите..

публикувано на 24.04.19 в 14:42

Парад на домашните любимци и великденски базар се проведе в ДГ "Златното ключе"

Впечатляваща великденска кулинарна изложба - базар, изцяло с ръчно изработени лакомства и сувенири се проведе в ДГ " Златното ключе", съобщават от община Бургас.  Като част от проявите, посветени на предстоящия празник в градината бе организиран и парад на домашните любимци. Родители и деца дефилираха със своите домашен любимци- кучета, котки,..

публикувано на 23.04.19 в 12:55

"Опознай Бургас" новата инициатива на Общината

Новата общинска инициатива "Опознай Бургас" има за цел да направи още по-разпознаваеми местните обекти с туристически потенциал и да повиши тяхната посещаемост. Тя е едно забавно предизвикателство не само към гостите, но и към жителите на града. В книжката "Опознай Бургас" са включени 18 от най-интересните места за посещение в Бургас. Можете да си я..

публикувано на 23.04.19 в 10:58

Контейнерите насред "Богориди" се оказаха еко акция

Цветни пътеки водят бургазлии до контейнерите за разделно събиране  на бул. "Богориди". Акцията е част от отбелязването на Деня на Земята 22 април. Инициативата е на  БулевАРТ . Децата имат възможност да се забавляват с арт работилница "Ламаленна", детски базар на училище "Френе", музика, инсталация от бирени капачки с послание, футболни игри...

обновено на 22.04.19 в 17:16